Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
315
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lazer güdümlü mini füze 'METE' geliyor
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Lazer güdümlü mini füze 'METE' geliyor



Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bugün yaptığı Twitter paylaşımıyla lazer güdümlü mini füze METE'nin gelişini müjdeledi. Ayrıca Demir, paylaşımda METE'nin özelliklerine ve hangi aşamada olunduğuna da değindi. 



https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1444588335532552192



Ayrıca Bkz.GÖKBEY ve AKSUNGUR ilk kez TEKNOFEST 2021'de gösteri uçuşu yapacak



İsmail Demir'in de belirttiği gibi mini füze METE, ROKETSAN tarafından geliştiriliyor ve İHA-İKA-İDA'larda kullanılacak. Öte yandan bugünlerde METE'nin testleri devam ediyor. Bununla beraber METE, tek personel tarafından bomba atarla ateşlenebilecek. Bilindiği üzere mini füzenin ismi, olimpiyat şampiyonu okçu Mete Gazoz'dan geliyor.





 




Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/lazer-gudumlu-mini-fuze-mete-geliyor/2381610

 Haberi Portalda Gör

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir şirketi övmek birini aktrol yapıyorsa beni de ekle listeye. N'oldu dağda kuzenine falan füze mi saplandı? Yoksa kardeşlerinden biri gitti 12&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Schtroumpf Grognon - 3 yıl +23
Sezgin Kandilkulu bunu beğenmedi.
Yoruma Git
yc#1 - 3 yıl +4
S
3 yıl
Yarbay

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir şirketi övmek birini aktrol yapıyorsa beni de ekle listeye. N'oldu dağda kuzenine falan füze mi saplandı? Yoksa kardeşlerinden biri gitti 12'si mi kaldı?
Oldu olacak kahrolsun teseke falan yaz.





Bu mesajda bahsedilenler: @ARISLCK
S
3 yıl
Yarbay

Aslında drone füze olayı çok iyi. Ama füzelerinn 1,5kg olduğunu düşünürsek, 2 füze 3kg'den kendini zor taşıyan bir drone için epey bir ağırlık anlamına gelir. Bu da drone'un uçuş süresini epey kısaltır. Haliyle menzilde düşmüş olur. Şu drone bataryalarına bir çare gerekli. Hani 2 füze taşırken 10dk havada kalabilecek ise. 5 dk gidiş, 5 dk dönüş demek olur.

Diğer yandan erişimi zor dağ, yamaç vs gibi yerlerde lak diye düşmanın inine doğru beklemediği yerden yükselip kafalarında patlatmak açısından süper olur.




Ş
3 yıl
Binbaşı

bu tip mini ihaları silahlandırmak ve bunun için füzeler geliştirmek operasyonlarda özel kuvvetlere ve askerimize kolaylık sağlar diye düşünüyorum. Riskli bölgelere askerimizi göndermektense bunlarla rahatlıkla operasyon gerçekleştirilebilir. Yapanların eline emeğine sağlık ALLAH razı olsun onlardan, hazmedemeyen vatan hainlerinde bir yerlerinde patlaması dileği ile :)



Y
3 yıl
Yarbay

Sezgin Kandilkulu bunu beğenmedi.




C
3 yıl
Yarbay

Türkiye be yaparsa istemezükcü. Kaçın kaçın



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ARISLCK
Z
3 yıl
Binbaşı

İHA ve SİHA'ların yerini tutmayacıgını düşünüyorum. Çünkü taşıyabileceği mühimmat çok sınırlı, 1-2kg lık mühimmatlarla bir tahribat yaratamaz, ayrıca uçuş süresi de çok kısa..Umarım zamanla geliştirilir.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl
Binbaşı

beğenmedin yani?



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zingfth
Z
3 yıl
Binbaşı

Yoo beğendim. Arı Sürüsü gibi oldugunu düşünsene..




Bu mesajda bahsedilenler: @ti7800
A
3 yıl
Yüzbaşı

Yok öyle degilim sadece Aktrolleri bu konularda görüyoruz ondan bahsediyorum. Yukarda şirinler profil fotoğrafı olan arkadaşta bana cevap yazıp engellemiş. Ne korkakmis yavru kurt



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CoreXXX
H
3 yıl
Binbaşı

ne kadar çeşitli boyutlarda taşınır olursa o kadar iyi olur . hepsi geliştirme aşamasında daha minileride yapılır hep gözlem hem imha için biz düşünüyorsak bunları . işleri bu olanlar zaten her gün kafa patlatıyorlar bu işlere.





Bu mesajda bahsedilenler: @zingfth
İ
3 yıl
Yüzbaşı

Bu füze eski karıma benziyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

sınırını korumaktan aciz bir devlet niye savunma sanayiye yatırım yapar? aklıma mantığım almıyor. dışarıdan gelen mülteciler pkk'dan daha mı masumlar yani :p




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.