Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
91
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Scarlett Johansson ve Disney Anlaştı
M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

The Hollywood Reporter’a göre Scarlett Johansson, maaşının filmin gişe performansına dayanması nedeniyle milyonlarca dolar kaybedeceğini savunarak Black Widow’un yayın akışı nedeniyle Disney’e dava açtıktan üç ay sonra, dava sonunda karara bağlandı. Johansson’ın temsilcileri de anlaşmayı doğruladı.
Anlaşmanın şartları halka açık görünmese de, Deadline anlaşmanın “on milyonlarca” olduğunu söyleyen bir kaynağa atıfta bulunuyor. Her iki taraf da birlikte çalışmaya devam etmek için sözde bir bağlılık gösterdi: Johansson, The Hollywood Reporter’a “Disney ile olan farklılıklarımızı çözdüğümüz için mutlu olduğunu” ve “gelecek yıllarda işbirliğimizi sürdürmeyi dört gözle beklediğini” söyledi.

Scarlett Johansson milyon dolarlar aldı

THR’ye göre Disney Studios başkanı Alan Bergman, “Marvel Sinematik Evrenine katkılarını takdir ediyoruz ve Disney’in Terör Kulesi de dahil olmak üzere bir dizi yeni projede birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.
Oyuncu davayı açarken, film stüdyosu ile yaptığı sözleşmenin, filmlerin sinemalara geldikleri gün yayında yayınlanmasına izin vermediğini iddia etti. Ancak Disney, Black Widow’u Disney Plus’ta yayınladı (şimdi 45 günlük bir sinema penceresiyle geri dönmeye başladığı bir uygulama). The Wall Street Journal’a göre, maaşı filmin gişe performansına bağlı olduğu için bu hamle Johansson’a 50 milyon dolara mal olabilirdi.
Dava sırasında Disney, Johansson’a filmdeki rolü için 20 milyon dolar ödendiğini ve izleyicilerin ilk gösterimde izlemek için 30 dolar ödemek zorunda kaldığı Disney Plus’ta yayınlanmasından daha fazla kazanabileceğini söyledi. Box Office Mojo, Black Widow’un sinema çalışmasından yaklaşık 379 milyon dolar getirdiğini tahmin ediyor. Johansson’un ekibi Disney ile müzakere etmeye çalışırken, rakamların, birden fazla COVID gecikmesi ve Disney Plus’ta nihai ortak yayın olmasaydı filmin 1,2 milyar dolar getireceği tahminine dayandığı bildirildi. Bu rakam, Spider-Man: Far From Home ve Captain Marvel gibi diğer Marvel filmlerinin pandemi öncesi tiyatro gösterilerinden kazandıkları tahminlere benziyor.
Emma Stone gibi diğer yıldızlar, pandemi sırasında vizyona giren filmler için fazladan ödeme yapılması konusunda pazarlık yaptı, ancak Johansson, Disney ile olan sözleşmesinin yayın hizmetini duyurmadan önce 2017’de imzalandığını söyledi. Sektördeki diğerleri, görüntüleme sayılarıyla gelebilecek şeffaflık eksikliği göz önüne alındığında, akış hizmetlerinin aktörlerin maaş çeklerini nasıl etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Kaynak: Teknoloji Haberleri



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.