Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
400
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bu saatin mekanizması nedir?
U
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Herkese merhaba Galshutte bir replika saati var elimde, markayı aldıktan sonra öğrendim kadranın çok güzel olması nedeniyle arada kullanıyorum ancak hangi mekanizmayı sahip merak ediyorum bilen biri yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürlerimle
Utku < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

U
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Güncel



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
2 yıl
Yarbay

Replika saatler Guanzuang Schenzen'deki fabrikalarda üretiliyor. Belli başlı Çinli mekanizma (movement) üreticileri var. En bilinenleri Seagull. Diğerleri Hangzhou. Shanghai. Dandong. Pearl falan.

Seagull'ın mekanizmaları 3 çok kullanılan ETA (Swiss) mekanizmasının taklidi: ETA2892, ETA2824 ve ETA6497, Sizin saat muhtemelen bu mekanizmalardan birini kullanıyor. Tahminimce 2892 veya 2824 ikilisinin modifiye edilmiş bir Seagull taklidini kullanıyor.

Ya da diğer Çinli üreticilerden birinin hem "date" hem "small second" özelliği taşıyan bir mekanizmasını kullanıyor olması da muhtemel ama replikalarda en çok Seagull kullanılıyor. Diğerleri daha çok quartz merkanizma yapıyor çünkü.

Galshutte kendi mekanizmalarını üreten bir firma, dışardan mekanizma almıyor bildiğim kadarıyla. O yüzden taklit etmesi daha meşakkatli oluyordur.

Unutmadan, bu Çinli mekanizma üreticileri ve diğer çinli kasa üreticileri yasa dışı iş yapmıyorlar ama onlara jenerik mekanizma sipariş eden merdiven altı küçük işletmeler yapıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.