Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
94
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Eski Bir Strateji Oyunu Arıyorum
R
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Adını bir türlü bulamadığım uzay strateji oyununu, sırf o mükemmel soundtrack'ı için arıyorum. Eski oyun dergilerden çıkan demolardan biriydi ve champion kısmının sadece 2 bölümünü falan oynayabiliyordum.
Hatırladığım şeyler, başladığımızda büyük, çok yavaşta olsa hareket edebilen ve orta kısmı boş olan Base ile başlayıp klasik strateji oyunlarında olduğu gibi kaynak toplayıp binalar ve savaş gemileri ürettiğimiz bir oyundu. Bir diğer hatırladığım şey ise bazı savaş gemilerinin birden fazlası yan yana gelince buff kazanmasıydı. Tıpkı C&C Generals'daki çin tanklarında olduğu gibi.
Announcer (anlatıcı) sesi kadındı ve hafif robotik bir sesi vardı.
Açıkçası çok aşırı detay veremiyorum çünkü o zamanlar 10 yaşlarında falandım ama o soundtrack tüm detaylarıyla aklıma kazınmış durumda. Operamsı bir kadın vocal ile deep house tarzına yakın bir müziği vardı.
Aklınıza gelebilecek ama benim aradığım oyun olmayanların listesini aşağıya bırakıyorum.

Conquest: Frontier Wars (buna baya benzer bir yapısı vardı)
Sins of a Solar Empire
Solar Winds 1,2
Nexus: The Jupiter Incident (zaten bu daha çok rpg)
Galactic Civilization series
Master of Orion
Homeworld series

Hatta "List of real-time strategy video games (wikipedia)" bu listedeki oyunların 2000-2010 aralığındakilerden hiçbirisi değil. Ya oyun kötü de değildi ki o kadar bulunmaz olsun. Bağımsız yapımcı bile olsa dergiye demosu konulduğuna göre iyi bir oyundu.

Neyse gayret gösterip yardımcı olmaya çalışacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.