Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
113
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Instagram, 8 yeni özellik ile kullanıcıları sevindirecek
M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamalarından Instagram, geliştirmekte olduğu 8 yeni özellik ile kullanıcılarına büyük kolaylık sunacak. Peki popüler uygulamanın geliştirdiği yeni özellikler neler?

Geçtiğimiz aylarda Instagram’a gelen yeni özellikleri önceden duyuran Alessandro Paluzzi, yakın zamanda uygulamaya gelecek olan yeni geliştirmeleri duyurarak kullanıcıları heyecanlandırdı. İşte popüler sosyal medya uygulamasına gelecek olan yeni özellikler:

Instagram hikayelerini beğenme özelliği

Instagram’da bu zamana kadar hikayelere yalnızca emojiler ile tepki verebilme imkanına sahipti. Şu an için uygulamanın popüler “Hikayeler” özelliği için “Beğen” butonu üzerinde çalışmalarını sürdüren Instagram, ilerleyen zaman diliminde bu özelliği kullanıcılarına sunmak için kolları sıvadı. Paluzzi’nin iddiasına göre bu Beğen butonu, hikayelerin sağ alt köşesinde yer alacak ve takipçiler, beğeni sayısını bu butona tıklayarak istedikleri kadar artırabilecekler.

NFT koleksiyonlarını satışa sunma

Blockchain teknolojisiyle bilinen dijital eser NFT‘lere olan ilgi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Daha öncesinde sadece belirli internet siteleri veya platformlar üzerinden gerçekleştirilen NFT satışlarının yeni adresi yakın bir zamanda Instagram olacak.

Instagram, Collectibles ismi verilen bu yeni özelliği henüz resmi olarak açıklamadı ancak bu özellik hakkında ilk bilgi veren isim, daha önce yaptığı başarılı tahminleriyle ismini duyuran Alessandro Paluzzi oldu. Paluzzi, geçtiğimiz günlerde bu yeni özelliğin platformda nasıl görüneceğine dair izlenim oluşturmak için bir video paylaşmıştı.

İlgi alanlarına özel arama

Instagram’ın hali hazırda mevcut olan arama özelliğinin bir uzantısı olan ilgi alanına dayalı aramalar, şu an için yalnızca belirli bölgelerde yaşayan kullanıcılara sunuluyor. Instagram’da bir konu aratıldığı zaman kullanıcılar, bu konu ile ilgili hesapları, gönderileri veya hikayeleri görüntüleyerek ilgi alanlarına göre arama sonuçları gösterecek.

Instagram’ın yakın zaman içinde tüm kullanıcılarına sunmaya hazırlandığı bu özellik sayesinde, spesifik bir konu üzerine arama yapıldığı zaman kullanıcıların karşısına bu konuyu ele alan hesaplar çıkacak.

24 saatlik durum belirleme

Popüler mesajlaşma uygulamalarında bulunan “işte”, “meşgul”, “mutlu” gibi durumlar, kullanıcıların Instagram profillerinde görüntülenmek üzere yer alacak. Kullanıcılar, kendilerine uygun durumlardan birini seçerek bu durumun 24 saat boyunca profillerinde sergileyecek.

Gönderilere şarkı ekleme seçeneği

Hikayeler’e ekleyebildiğimiz şarkı özelliği, yakın bir zamanda paylaştığımız gönderilere de gelerek kullanıcıların gönderilerini renklendirecek. Instagram, bu özelliği uygulamaya getirirse eğer kullanıcılar, fotoğraf veya video gibi gönderilerine şarkı ekleyebilme imkanına sahip olacak.

Kullanıcılara özel hesap durumu raporları

Paluzzi’nin iddialarına göre Instagram, kullanıcıların hesaplarının durumunu net bir şekilde görüntüleyebilmeleri için yeni bir rapor sistemi üzerinde geliştirmelerini sürdürüyor.

Bu rapor sistemiyle birlikte kullanıcılar, Instagram’ın kaldırdığı gönderilerini gözden geçirme talebinde bulunarak, Instagram kurallarına aykırı paylaşımlar yapıp yapmadığını görüntüleyebilecek.

Instagram Fan Kulübü

Daha fazla etkileşim için çalışmalarını sürdüren Instagram, içerik üreticilerinin abonelik tabanlı bir fan kulübü açması için geliştirmeler yapıyor. Söz konusu fan kulübü sayesinde içerik üreticileri, sadece abonelerinin görebileceği paylaşımlar yapabilecek ve bu sistem üzerinden gelir sahibi olabilecekler.

Sohbet içinde mesaj arama özelliği geliyor

Kullanıcıların işlerini bir hayli kolaylaştıran sohbet içi mesaj arama özelliği, Instagram’a da geliyor. İlk olarak ağustos ayında Paluzzi tarafından görüntülenen bu özelliğin kullanıcılara ne zaman sunulacağı bilinmiyor ancak Instagram’ın bu özelliği kullanıcılarla yakın zamanda buluşturması bekleniyor.

Kaynak: Teknoloji Haberleri



G
2 yıl
Yüzbaşı

Bilgisayardan foto yükleme özelliği gerçekten çok iyi oldu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.