Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
481
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hyundai'nin büyük elektrikli SUV'u nasıl görünecek? İşte yeni teaser
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Hyundai'nin büyük elektrikli SUV'u nasıl görünecek? İşte yeni teaser



Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, kısa süre önce Münih'teki IAA Mobility 2021'de sadece elektrikli araç satma ve karbon nötr olma hedeflerini duyurmuştu. Şirket bu kapsamda tamamen elektrikli Ioniq ailesini yeni modellerle genişletecek.



Hyundai, bu konudaki çalışmalarını sürdürürken elektrikli Ioniq ailesinin üç üyesini de gösteren bir ipucu görseli paylaştı. Görselde sırasıyla Ioniq 5, Ioniq 6 konsepti ve ekibe katılacak büyük SUV'un sitületlerine yer verilmiş. Bu yılın başında tanıtılan Ioniq 5'in tüm detaylarını biliyoruz. Ioniq 6 konsepti de aslında geçtiğimiz yıl tanıtılan Prophecy'nin ta kendisi.



Ayrıca Bkz.Hyundai'den hidrojeni yaygınlaştırma vizyonu: 690 beygirlik spor otomobil ve daha fazlası



Ioniq 7 olarak adlandırılması planlanan büyük SUV ise henüz tanışmadığımız bir model ve bu görsel sayesinde onun ön gösterimi olacak konseptin tasarımına ilk bakışımızı atıyoruz diyebiliriz. Buna göre SUV'un büyük ölçülerine rağmen oldukça aerodinamik bir silüete sahip olduğunu söylemek mümkün. Hyundai'nin yeni tasarım diliyle uyumlu yüzeyler, fazlasıyla yatık bir ön cam ve geriye doğru alçalan tavan hattı ilk göze çarpan detaylar arasında.



Hyundai'nin büyük elektrikli SUV'u nasıl görünecek? İşte yeni teaser



Hyundai Ioniq 7 konseptinin ön bölümünde enine uzanan bir ışık şeridine yer verilmiş. Ayrıca tampon kısmında da dikey olarak konumlandırılmış aydınlatmalar dikkat çekiyor. Böylece şirketin tamamen elektrikli olsa bile SUV ailesinde bölünmüş far tasarımından ödün vermediğini görebiliyoruz. Arka tarafta da stopların tavana kadar uzandığını görüyoruz. Bu ünitelerin tamamında tıpkı Prophecy'deki gibi pixel LED teknolojisi kullanılmış. Ayrıca köşeli çamurluk uçlarının ve farklı tasarıma sahip büyük jantların da dikkat çekici olduğunu söylemek mümkün.



Ioniq 7'de ailedeki diğer modeller gibi E-GMP platformunu kullanacak ve 2024 yılında yollara çıkacak. Üç sıra koltuk düzenine sahip olması planlanan model, arka koltuk tercihine göre 6 veya 7 kişilik oturma kapasitesi sunacak. Dört tekerlekten çekiş düzeninin opsiyon olarak sunulacağı büyük SUV'da 100 kWsa'lik batarya paketi ile 483 kilometrenin üzerinde sürüş menzili hedefleniyor. Ayrıca iddialara göre Ioniq 7'de havalı süspansiyon, arka aks yönlendirme ve solar tavan gibi özellikler görmemiz de mümkün.



 Haberi Portalda Gör

M
3 yıl
Yüzbaşı

Gördüğüm kadarıyla çok güzel araba şu Ioniq 5 ama biz ancak uzaktan seyredebiliriz. Kıçı kırık Zoe'yi alamıyoruz daha.




E
3 yıl
Binbaşı

mandalorian'a benzemis




P
3 yıl
Yüzbaşı

İyice premium'a kaçıyor derken çok ciddi değildim ama havalı süspansiyon falan noluyor? Genesis zaten senin premium markan,ne bu ayak.




P
3 yıl
Yüzbaşı

Bu arada Hyundai çalışıyor dünyada sadece galiba :D Haberler niye hep Hyundai yahu haha



S
3 yıl
Yüzbaşı

Kona electric haftaya TR lansmanını yapıyor



L
3 yıl
Yüzbaşı

Hyundai aldi başını gidiyor. Boston dynamicsi almasiyla 2 3 sene icinde ciddi otonom ataklar da geliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
3 yıl
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=YKji-QOY7r8&feature=youtu.be

Hyundai teneke diyenler gelmeden izleyin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Yarbay

Equus'lardan, Genesis'lerden Hyundai buraya geleceği belliydi. Hyundai artık premiuma oynuyor




A
3 yıl
Yarbay

Devletin bu vergi politikası ile biz anca ekranda görürüz bunları. Hükümet sağ olsun Elektrikli araçların önünü açıyor her türlü kolaylığı sağlıyor böylece geleceğin teknolojisini geciktirdikleri için kutluyoruz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.