Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1484
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1500 TL'ye kadar TWS Kulaklık Önerisi
V
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Overhead kulaklıklar sıktığı için başımı ağrıtabiliyor. Bundan dolayı TWS kulaklığa geçmeyi düşünüyorum. 1500 TL yumuşak bir sınır, yani üstüne verilecek parayı hak ettiğini düşünüyorsanız üstünü de önerirseniz çok sevinirim. Galaxy Earbuds Pro veya Airpods 2 pro düşünüyorum ancak yazan fiyatlara değer mi bilemedim. İstediğim özellikler şu şekilde:

  • Odyofil değilim, ama her kullanıcı kadar iyi müziği seviyorum ve tidal gibi platformların sunduğu hi-fi müzik dinlemeyi seviyorum.
  • En önemli kriterim ergonomi. Kulağımdaki varlığı rahatsız etmeyecek, saatlerce kullanabileceğim bir kulaklık arıyorum.
  • Telefonla görüşme yaparken karşı tarafla kavga edip en sonunda telefona geçmek istemem açıkçası. Yani telefon görüşmeleri net olsa iyi olur.
  • ANC olursa iyi olur, ancak olsa bile TWS kulaklıktan beklentim makul düzeyde (bir overhead kulaklıktaki gibi beklentim yok). Passive noise cancellation'ı iyiyse (dışarıdaki sesleri güzel kesiyorsa) gerek de olmayabilir.
  • Mümkünse özellikleri çorba olmayan, sunduğu bütün özellikleri makul ve kullanılabilir ölçüde iyi sunan bir ürün olursa sevinirim.

Önerilerinizi bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 8 Ağustos 2021; 11:42:40 >

V
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

V
3 yıl
Yarbay

cevap ve tavsiye yok zannedersem üstad.
bende kulaklık tavsiyesi için konu açacaktım fakat durum seninki gibiyse gerek yok gibi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @furkey
T
3 yıl
Yüzbaşı

Pahalıo tws kulaklıklara yönelenler yok gibi forumda. Ben de tavsiye veremeyeceğim ama airpods pro'nun anc özelliği gayet güzel. Sokakta bile anc aktif ettiğinizde düşüncelerinizi falan duyabiliyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: venomboy_85

cevap ve tavsiye yok zannedersem üstad.
bende kulaklık tavsiyesi için konu açacaktım fakat durum seninki gibiyse gerek yok gibi
Gerek yok gibi hocam başka konulara da baktım ucuz olsa bile yok. Overhead olaydı daha çok bilgi var onlarda ama TWS kullanan yok galiba



V
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

TWS kulaklıkta anc beklentim Sony XM4 gibi değil hocam. Ergonomik olsun, sesini duyursun yeter moduna girdim :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trkgncr
T
3 yıl
Yüzbaşı

Bence anc'yi çok fazla yolculuk yapanlar kullanmalı. Müzik çalmasa bile uçak gürültüsünü sustursun mesela. Ya da cafelerde ders çalışanlar için de mantıklı olur. Benim anc'siz kulakiçi kulaklığın pasif izolasyonu çok iyi mesela. Zaten müzik açınca da hiçbir ses duyamıyorum dışarıdan. O yüzden normal müzik dinlemek için çok ihtiyaç olacağını sanmıyorum anc için.




Bu mesajda bahsedilenler: @visioneer
Z
3 yıl
Çavuş

Ben uzun bir araştırma süreci sonrası jabra elite active 75t ye karar verdim. İndirimle vs 850 TL ye denk geldi. Eğer bütçe1500e kadar cikacaksa jabra elite 85t olabilir veya Sony wf 1000xm3, Airpods pro sınırı 300 TL aşıyor ve iPhone kullanıcısıysaniz almak daha mantıklı olabilir ve tasarımını ben pek beğenmiyorum. Sizin ihtiyacinza bağlı o da tercih edilebilir. Edifier neobuds proya bakabilirsiniz. Ben ise dediğim gibi kişisel ihtiyaçlarım nedeniyle tüm bu seçeneklerin arasından iyi bir indirim fırsatı da olunca jabra 75t tercih ettim ama bence sizin dediğiniz özellikleri karşılıyor ve indirimsiz hali ile bile 1200-1300 civarı oluyor. 1500 sinrini aşmamış oluyorsunuz. Bir de bahsettiğiniz fiyat bandının baya altında olan ama çok övülen anker soundcare liberty 2 pro var. Samsung Galaxy buds 2 de bir seçenek olabilir ama ben bu kulaklığı hiç araştırmadim. Yorumları iyi görünüyor.

Jabra'nin mikfornu için Enes özen incelemsine bakabilirsiniz, boyutuna ve tok tasarımına rağmen gayet iyi bir performansı bulunuyor. Anc ozelligi de piyasa ortalamasının üstünde denebilir. Bir Sony degildir ama. Ses kalitesi de incelemelerden yola cikarak üst seviye kulakliklarin giriş seviyesi olarak konumlanabilir. Ergonomi kişisel bir durum, her insanın kulak yapısı farklı, aynı parmak izi gibi. Bu konuda net konuşmak mümkün olmasa da kulağa düzgün oturan bir yapısı olduğu söyleniyor. Özellikleri çorba olmayan kriteriniz içinse bence kulaklık vadettigi bütün özellikleri bazen ortalamanın üstünde bazen de çok üstünde veriyor. Boşa konulmuş herhangi bir özellik yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 21 Eylül 2021; 10:20:22 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yüzbaşı

M
2 yıl
Yarbay

Geekfly Gf8s olabilir. Twsde olmayan üst derece teknik ekipmanlar içeriyor. Düşünülürse satarım. İnceleme için almıştım nede olsa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @meetthh
S
2 yıl
Teğmen

Sony WF-1000XM3 ya da Anker kulaklıklara bakın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.