Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3006
Cevap
129768
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Cevap: Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (153. sayfa)
Y
2 ay
Yarbay

aida 64 ile gpu stress testi yapmayı denediniz mi ? stres testlerinde hata veriyor mu ?

Ben gpu soğutmasından şüpheleniyorum biraz. Gpu ya da Vramların soğutmasında sıkıntı olabilir.

overclock açık mı peki hocam ? Bazen bios sürümü değiştirseniz de bios tamamen sıfırlanmıyor OC ayarı açıksa açık devam ediyor. Ve OC vram'ı zorluyorsa oyundan şak diye atabilir başıma geldi.




Bu mesajda bahsedilenler: @talisca55
V
2 ay
Yarbay

Eyvallah sağolun.

Bence bu cihaz söz konusu ise masaüstü mantıksız geliyor. Gerçekten çok kuvvetli bir cihaz, masaüstüne gerek yok. Kaldı ki, aynı ayarda bir masaüstü daha maliyetli olacaktır. Ben ekstra monitör, klavye ve mouse ile kullanıyorum, masaüstü bildiğin. Bir yere gideceksem de, kabloları çıkartıp mouse'u alıyorum sadece yanıma, o kadar.

Evet seçim sonrası çok daha fena olacak, burası kesin. Dolar 40 olur diye düşünüyorum.

Sıvı metal çok iyi gerçekten de, fabrika çıkışlı geldi. Ama ben kendim uygulamaya tırsarım, zira çok hassas bir iş, ufak bir taşırma vs, kısa devre yapabilir, aman ha.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yazılımcı Online
Y
2 ay
Yarbay

Vallahi benim sistem de öyle şu an :D sim racing 'e sardım bir de stand falan derken bazen 3070 yetersiz kalıyor artık 2k 'da. Keşke aynı 32gb ramli modelin inteli gelmiş olsaydı ona alsaydım diyorum. intel 11'inci nesil daha iyi olacaktı ama onda da rtx3070 modeli gelmedi hiç. İyi ki hiç iade etmemişim aleti :D

Kötü yanı upgrade yok işte. Satsan istediğin fiyata gitmez imkansız resmen. Lenovo kalitesi sen ben bu konudakiler biliyor sadece. Adam konu açıyor lenovo legion şu fiyata düşmüş diye. İndirimli fiyat bile pahalı geliyor. Evet pahalı ama kasasından, ekranına hepsi kalite. legion 5 pro çıktığında 2k ekran laptop yoktu neredeyse piyasada. 2k yı bırak 250 300nit kıytırık parlaklıkta ekranlara bakıyorlardı, hdr yok bişi yok. Sırf ekranı zaten dünya para bunun.

Ama masaüstü olsa ekran kartını sat yenisi al tak devam et mis gibi. Ben çok mobil biri olmadığım için laptop gereksiz geliyor bir yandan. Bir yandan da rahatlık oluyor. Ama şu anda bir masaüstü gibi kablo kalabalığı var.


Sıvı metali yaptım müthiş oldu da, 2 ay önce bakır emince temizleyip tekrar yapmak için açtığımda tam koca bir paket kulak çubuğu bitirdim. iki sefer alıp çöpe altım iki sefer alıp çöpe attım. pamukta birikip damlamasın diye. Büyüteçle falan çalıştım. 2 saatim gitti temizleyip tekrar uygulamaya ARtık inşallah bloğu falan sökmem gerekmezse ömürlük uygulama yapmış oldum. Bu yüzden fanları sık sık temizlemek lazımki içi dolmasın. Yeni modelde nasıl bilmiyorum fakat bizim prolarda fanları sökebilmek için bloğu da sökmek gerekiyor. keşke öyle olmasaymış.




Bu mesajda bahsedilenler: @V4LKyR
A
2 ay
Teğmen

Bu legionlar icinde en iyi kasa kalitesi su anda slim serisi slim 7i, yalniz onlarda da gpu en fazla rtx 4070 var, gerci yeterli 2-3 sene icin, prolar da eski kalite yok, pro 5 ve pro 7 genellikle plastik 2023 ve 2024 modellerinde, bi de 2023 ve 2024 modellerinde display ve micro stutter sorunu var, reddit cok sikayet var bunlarla ilgili...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @V4LKyR
M
geçen ay
Yüzbaşı

Ben de Lenovo Legion 5 kullanıcısıyım. Özellikleri konu başlığında yazdığı gibi. Legion 5 Pro ile farkı üretim yılı mı?



Y
geçen ay
Yarbay

bayadır takip etmiyorum, geçmişte de pahalıydı yeni modelleri de pahalı. Değiştirecek olsam herhalde legion alamam bir daha. piyasanın iphone'u gibi resmen. Ama tek sıkıntısı kalitesi sadece belirli bir kesim tarafından biliniyor :D Satmak isteyen ürünü bilip alan çıkana kadar ohoo. Keşke lenovonun kendi buyback servisi olsa. Garanti süresi içinde geri alım sağlasa upgrade imkanı sunsa.




Bu mesajda bahsedilenler: @armegon33
B
geçen ay
Yarbay

Arkadaşlar sizce bu model alınır mı? 55k fiyatı var.


  • 13. Nesil Intel® Core™ i7-13700HX
  • 16″ WQXGA (2560×1600) 165Hz IPS
  • 32 GB DDR5 Ram
  • 1TB SSD
  • NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 8GB GDDR6 140W
  • Windows 11 Ana Sayfası
  • Q US İngilizce Klavye
  • 1 Yıl Garanti


https://www.techmindbilisim.com/urun/lenovo-legion-pro-5-16irx8-82wk004gus/


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
geçen ay
Yarbay

DLSS desteği olarak 4xxxx serisi ok ama 4060'a da o para içimden gelmez şahsen. Diğer cihazların fiyatları ne alemde bilmiyorum gerçi. En azondan 4070 olaydı iyiydi bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @BeyazBüyü
E
geçen ay
Çavuş

merhaba arkadaşlar ben yeni ssd aldım windowsu yeni aldığımın içine kurmayı düşünüyorum acaba 2 ssd girişi arasında herhangi bir farklılık var mı diye sorucaktım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
4 hafta
Çavuş

cevap vercek yok mu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Enderdyecan
L
4 hafta
Binbaşı

Bildiğim kadarıyla fark yok.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Enderdyecan
Y
4 hafta
Yarbay

Slot farkı var, geçmiş sayfalarda mesajım vardı SSD ile ilgili. Birinci slota taktığınız SSD'de windows olmalı, ikinci slota windows kurar kullanırsanız birinci slottaki SSD'nin hızı düşüyor.

Birinci slotta 1Tb Windows
İkinci slotta 1TB yedekleme

olacak şekilde kullanıyorum problem yok. Tersini yaptığımda hızlar düşmüştü.




Bu mesajda bahsedilenler: @Enderdyecan
E
4 hafta
Çavuş

kolay gelsin bende legion 5 pro 5800h rtx 3060 laptop var oyunlarda micro stuttering oluyor bir türlü çözemedim ssd aldım yeni dramli değişen bişi yok format attım ddu ile ekran kartı driveri kurdum youtubede forumlarda ne kadar ayar varsa yaptım düzeltemedim kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edinn



M
4 hafta
Yüzbaşı

Bu fiyata başka marka 4070 ekran kartlı cihazlar var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BeyazBüyü
G
4 hafta
Yüzbaşı

Asus Zephyrus M16, Rog Strix ve Lenovo Legion Pro 7i aralarında kalmıştım ama yine Lenovo alacağım galiba. Dış dizayn, klavye olarak Asus bence daha iyi ama soğutma, genel performans, fiyat olarak Lenovo bir numara.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.