Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
558
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Yaşadığımız dönemden memnun olmayanlar gelin bi (genel anlamda) (2. sayfa)
W
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: deliratio

Hocam daha iyiye gittiğimizi neye dayanarak söylüyorsunuz? Maddi kaynaklara ulaşım açısından kesinlikle daha iyiyiz kabul ediyorum ama yaşam tarzımız sistematik köleler gibi. Özgürlük vaadi altında köle hayatı yaşatılıyor. Mesela Cesur Yeni Dünya'yı okuduysan sence oradakiler özgür mü? Bence şu an tam o dünyanın bir versiyonunu yaşıyoruz. Neyi sevip, neyi sevmeyeceğimiz belirleniyor, nasıl mutlu olacağımız, yaşam amacımız bize dayatılıyor. İstediğin gibi yaşama hakkına sahip değilsin, karşıt bir yaşam benimsediğin zaman temel yaşam materyallerini senden sakınan bir sistem var. Ben iyiye gittiğimizi kabul etmiyorum.

Alıntıları Göster
İnsanın yazıyı buduğu tarihten itibaren karşılaştırıyorum. Cesur yeni dünya okudum ama özgür olmanın mutluluğun ön koşulu olduğuna inanmıyorum hele cesur yeni dünyadaki gibi biyolojik bir sistemle. Benim genlerim rastgele dizilerek çevre etkisiyle birlikte beni elektronik mühendisi yapmış. Bunu ha başkası genlerimi eliyle dizerek yapmış ha rastgele oluşturmuş, birinde yaptığım işi kendim seçtim illüzyonu var diğerinde yok ama ikisinde de mutluyum.

Son cümlelerde anlattığını hangi sosyal düzende gerçekleştirebilirdin şimdiye kadarki insanlık tarihinde? 1900lerde milletine bağlı olmadığında ,1700lerde fabrikada 6 gün 12 saat çalışmadığında, 1400lerde kiliseye bağlı olmadığında, 1100lerde lokal lorduna bağlı olmadığında farklı bir şeyler olmuyor. Sistematik kölelik dediğimiz şeyin literal kölelikten daha iyi olduğunu reddedemeyiz herhalde ki gerçek köleliğin dünya genelinde bitişi ,en azından azalışı, o kadar uzak bile değil.

İnsanı gerçekten özgür görüğüm bir dönem yok o yüzden her ilerleme benim için bir ilerleme. Çakma özgürlük olsa bile.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.