Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
519
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Volkswagen elektrikli araç satışlarında zor zamanlar geçiriyor
O
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Volkswagen'in elektrikli otomobil modelleri ID'ler dünya genelinde satış kanallarına çok hızlı bir şekilde yayıldı. Elektrikli modellerin hızlı yayılması VW fanlarının kafasında "Tesla ile arayı hemen kapatır." düşüncelerine sebep oluyordu ancak işler pek de öyle gitmedi.



Bu haftanın VW tarafındaki büyük haberi Çin'deki elektrikli otomobil satışlarının başarısız olduğunu açıklamaları oldu. Bu çok büyük bir problem çünkü Çin şuan dünyadaki en büyük elektrikli otomobil pazarı. Çinli elektrikli otomobil müşterileri VW markasının elektrikli araçlarına pek ilgili durmuyor.



Volkswagen elektrikli araç satışlarında zor zamanlar geçiriyor



VW'nin yeni elektrikli modelleri ID'lerin 2021 yılının ilk yarısındaki satış rakamları 18.285 adet ile sınırlı kaldı. VW Çin'de 70.000'den fazla elektrikli araç test sürüşüne yardımcı oldu ancak sadece küçük bir kısmı satışa dönüştürebildi.



Çin'de durum böyle olunca markanın ABD pazarındaki elektrikli araç satış rakamları incelendi ve durum orada da pek iç açıcı değil. Alman otomobil devi Amerika'da yılın ilk yarısında sadece 5.756 araç satabildi ve bu satışların%85'i eski içten yanmalı motor VW kullanıcılarının araçlarını değiştirmesinden geliyor.



Karlılık yüksek



Durum her ne kadar iç açıcı gözükmese de VW elektrikli otomobillerin firmanın en karlı kategorisi olduğunu açıkladı.



VW'nin dünya genelinde elektrikli otomobil satışının Haziran ayının başlarında 180.939 adet olduğu biliniyor. Rakam her ne kadar yüksek görünse de bu rakam VW grubun Audi e-tron, Porsche Taycan, Çeşitli Skoda modelleri gibi bütün markalarını kapsıyor ve bu rakamların %74,9'luk kısmı Avrupa'daki satışlardan geliyor.



Şimdilik VW'nin elektrikli araçlarını dünyaya satmaktaki başarısının kötü olduğu ve VW'nin elektrikli araçlarını alan büyük kesimin Almanlar olduğu biliniyor.




Kaynak:https://jalopnik.com/vws-high-profile-evs-are-having-a-hard-time-1847386828

 Haberi Portalda Gör

Şarj istasyonu ağı olmayan, menzili ve kalitesi düşük araçları 34 bin eur (id3) ve 40 bin eur(id4)'dan başlayan fiyatlar ile satıyorlar ki bunlar bomboş model, adam akllı yapmaya ka...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Soğansız Dürüm - 3 yıl +19
Volkswagen'e skandallarından dolayı güven kalmadı ve şu da bir gerçek ki telefonlarda Apple neyse elektirikli arabalarda da Tesla o..

ABD her zamanki gibi markasını ön plana ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı khanstern - 3 yıl +14
Neredeyse tesla ile aynı fiyata satıyor öyle olunca samsung apple ikilemi oluyor apple kadar para isteyen samsung satışlarda geriye düşüyor tüketici okadar parayı verdikten sonra a...
Yoruma Git
Yorumun Devamı marsk35 - 3 yıl +11
S
3 yıl
Yüzbaşı

Şarj istasyonu ağı olmayan, menzili ve kalitesi düşük araçları 34 bin eur (id3) ve 40 bin eur(id4)'dan başlayan fiyatlar ile satıyorlar ki bunlar bomboş model, adam akllı yapmaya kalkarsanız üstüne en az 5-10 bin eur eklemek gerekiyor. 50 bin id4'e vereceğime gider Tesla model 3 alırım 48 bin eur'a, neden VW alayım ki mantıklı değil hiç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Binbaşı

elektrikçi araç satmak zor tabi. hem yakıt hem araca maaş zor olur




K
3 yıl
Yarbay

Volkswagen'e skandallarından dolayı güven kalmadı ve şu da bir gerçek ki telefonlarda Apple neyse elektirikli arabalarda da Tesla o..

ABD her zamanki gibi markasını ön plana çıkartmayı başardı, kaymağını yiyene kadar bırakmaz..




M
3 yıl
Binbaşı

Neredeyse tesla ile aynı fiyata satıyor öyle olunca samsung apple ikilemi oluyor apple kadar para isteyen samsung satışlarda geriye düşüyor tüketici okadar parayı verdikten sonra apple alırım diyor araçlar içinde bu geçerli.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
3 yıl
Binbaşı

Elektrikli scooter haberi de istiyoruz mümkünse. Malum bunlar aşıyor bizi.




M
3 yıl
Yarbay

Çin elektrikli araçlara karşı ciddi teşvikler veriyor. Bizim ülkede de bu tarz tesfikler olsa keşke de elektrikli araçlar için önemli bir pazar olabilse Türkiye.
Ötv lerin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede aslında çok kısa zamanda elektrikli araçlara geçiş olabilir. Ama görünen yine sonlara doğru tam geçiş yapan ülkeler arasında Olacağız



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
3 yıl
Yarbay

Tesla ile aynı fiyata satılırsa olacağı buydu zaten. Volkswagen emisyon skandalıyla hem kendini hemde bünyesindeki markaları dünyada rezil kepaze etti. VW araç satmak için insanların gözünün içine bakıyor emisyon skandalı VW büyük darbe vurdu haliyle darbe üstüne darbe ceza üstüne ceza yedi Tesla bu işin piiri. VW hibrit Jetta'yı bile 2013'de tanıtmıştı değil ki elektrikli araç satışının da bu kadar düşük olması gayet doğal Tesla otomobil dünyasında son 20 yıla damga vurmuş elektrikli araçlarda devrim yaratmış bir marka öyleki Bugatti bile Tesla'ya boyun eğdi. Bugatti'nin yarı fiyatına Tesla alırsın hem daha hızlı hem daha performanslı Tesla almak varken kimse tutupta VW falan almaz




A
3 yıl
Yüzbaşı

Bizde teşvikler, satın almamaya odaklı... 🙃



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1
3 yıl
Yarbay

Aynı paraya tesla almak varken vw alınmaz. (Bu benim fikrim)




D
3 yıl
Yarbay

elektrikli araç yapıyorsan multimedya ekranlarını büyük ve bol koyacaksın arkadaki yolcularda dahil...
İyi bir fiyat politikası,sürüşe yardımcı sistemler ve evrensel şarj istasyonlarıyla uyumluluk...




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.