Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30129
Cevap
1818365
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1507. sayfa)
F
2 hafta
Yüzbaşı

Bu 5 adet sınırını bir tek Aliexpress kargolarına uyguluyorlar sanırım Amazon'dan 6 adet ürün aldım 1 ayda sorunsuz geçti sonra aliexpress'ten 9 ürün aldım 3'ü takıldı 6'sı geçti.

150 euro üstü olan ürünüm de şu an gümrükte, gümrükte takılırsa müşsavir tuttacağım yaklaşık 6-7 bin masraf çıkar diye tahmin ediyorum. 3-4 kat masraf çıkar diyenler kafadan sallıyor ama ucuz ürünler takılırsa doğru mesela 1 liralık ürüne 5 bin masraf çıkabiliyor ama 10 bin liralık ürüne 6-7 bin masraf çıkıyor gibi.



F
2 hafta
Yüzbaşı

Normal değil. ÖTV giyimde yok bildiğim kadarıyla GM ödenen ürüne de KDV ödenmez.




Bu mesajda bahsedilenler: @gelas
S
geçen hafta
Yüzbaşı

ptt memuru kapıda mı tahsil etti gümrük vergisini?




Bu mesajda bahsedilenler: @Tvex
C
dün
Binbaşı

PTT sabah dağıtıma çıkan ürüne ilk kez böyle bir güncelleme düştü bu ne manaya gelir bilen var mı? Normalde öğleden önce teslim edilirdi bu saate kadar adrese gelen giden de olmadı.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
dün
Yüzbaşı

Kapıda kredi kartıyla ödemek isteyip ödeyemeyenler yüzünden en yakın şubeye bırakıyorlar. Şubeye gidip alın ve PTT desteğe şikayet edin uygun bir dille



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @canned
C
dün
Binbaşı

Evet dediğiniz gibi yapmış postacı sağ olsun. En yakındakine de bırakmamış 2 semt öteye kadar gidip almak zorunda kaldım. Halbuki her zaman nakit hazırlıyordum hiç sıkıntı da çıkmamıştı şimdiye kadar fakat geçen ay dağıtıcımız değişti maalesef yeni gelen oğlan biraz alık.




Bu mesajda bahsedilenler: @OROFI
R
dün
Yarbay

arkadaşlar böyle bir soru sormuştum. şu an itibariyle hiçbir sorun olmadan ve ödeme yapmadan kargolar DHL tarafından teslim edildi. hatta ürünlerden bir tanesinde vergi alınmadı. aslında gümrük vergisinin çıkması gerekiyordu. burasını anlamadım.

amazon.com üzerinden 14500 TL'ye ram aldım. bunda gümrük vergisi ödenmemişti. amazonda nvtek isimli firmadan satın almıştım. vergi alınmadan teslimi yapıldı

newegg üzerinden 30.600 TL'ye anakart aldım. bunun vergisi ödenmiş haldedir. yarın teslimi yapılacak.


Detay kısmı:
ilk aradığımda adamın biri 150 euroyu geçti diye müşavir falan tutun, çok uğraştıcı bir işlem, isterseniz iade edebiliriz diye şeyler söyledi. onun üzerine zaten üstteki mesajı atmıştım.

sonraki gün tekrar aradım ve kadın görevlinin birisi ürünlerin vergilerinin ödenerek geldiği, sadece yetkilendir ve fatura gibi birkaç belgenin gönderilmesi halinde ürünün teslim alınabileceğini söyledi.

bende bunun üzerine istenilen belgeleri gönderdim. noterden vekaletname istemiyorlar. şahıslar arasında verilen dhl tarafından düzenlenmiş bir vekaleti imzalayıp email ile gönderiyorsunuz. tabi fatura, kredi kartı ekstresi vs isteniyor.

burada önemli olan ürünlerin faturaları. site üzerindekileri değil, ilgili satıcıdan temin edilen faturaları istiyorlar. order details/invoice olanını kabul etmediler bir türlü. ayrı bir invoice olan belgeyi kabul ettiler. bu nedenle birkaç gün kaybım oldu. bir de araya bayram girince süreç uzadı.

eğer invoice olarak başka belge temin edilemiyorsa, satıcı ile yapılan yazışmadan örnek eklemeniz isteniyor. nvtek ile yazışmamı gönderdim.

netice itibariyle 150 euronun çok üstünde olsa da dhl aracı firma tarafından işlemler haloldu. aracı firma bilgileri aşağıda. sanırım dhl de fedex gibi aracı firma ile işlem yapmaya başladı. evveliyatı nedir bilmiyorum. ürün türkiye'ye girdiğinde eğer gümrüğe takıldıysa hemen dhlyi arayıp gümrük işlemleri için ürünün aktarılmasını istiyorum diyeceksiniz. daha sonra aşağıdaki gümrük firması ile iletişime geçip mail aracılığı ile sizden bilgileri isteyecekler. süreç normal haliyle devam edecek.

DGF Gümrük Müşavirligi A.Ş.
Tel: +90 212 692 59 99 




Bu mesajda bahsedilenler: @rambetiko
L
9 sa.
Yarbay

Arkadaşlar selamlar. İngiltereden DHL Express ile birkaç kitap almıştım. Türkiyede kitaplardan kdv ötv alınmadığı için kitaplarda da 150 Euro sınırı olduğunu bilmiyordum. Ücret olarak kargo hariç 128 pound ödemiştim yani tam 150 euro civarı ediyor :) Takip kısmında ;

Gönderinin gümrük muayenesi gerçekleştiriliyor ISTANBUL - TURKEY
Gönderiniz resmi gümrük işlemine tabi oldu.
Gümrük çekim işlemleri tamamlandı ISTANBUL - TURKEY

ve son olarak

Gönderi bir DHL tesisinden yola çıktı ISTANBUL - TURKEY

olarak gözüküyor. "Gümrük çekim işlemi tamamlandı" demek gümrüğe takılmadı mı demek yoksa Ankarada bulunduğum için İstanbul'dan Ankara'ya gelip takılırsa burada mı takılıyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 sa.
Binbaşı

Sanırım takılmamış, hayırlı olsun...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Leingrad
L
7 sa.
Yarbay

Teşekkürler. İnşallah bir problem çıkmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @SORGUMEMURU
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.