Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
608
Tıklama
6
Öne Çıkarma
AMD işlemciler bilimsel sistemlerde hakimiyeti ele geçiriyor
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AMD işlemciler bilimsel sistemlerde hakimiyeti ele geçiriyor



AMD’nin işlemci dünyasında Zen mimarisi ile başladığı yürüyüş yankı bulmaya devam ediyor. Özellikle kurumsal tarafta Intel’in yeni teknolojilerini geciktirmesini iyi değerlendiren AMD bilimsel tarafta da yükselmeye başladı. 



Bilimsel araştırmalarda AMD farkı



Bilimsel araştırma yapan topluluklara iş istasyonu ve sunucular hazırlayan Puget Systems yıllar içerisinde AMD işlemcilerinin gelişiminin takdire şayan olduğunu ve müşteri tercihlerini de etkilediğini belirtiyor. 



Ayrıca Bkz.Sony, oyunları sizin yerinize oynayabilen bir yapay zekanın patentini aldı



Firma müşterilere tavsiye ettiği sistemlerin yarısından fazlasının AMD Ryzen işlemciler ile donatıldığını belirtiyor. Ryzen Threadripper serisi özellikle ECC desteği sayesinde iş istasyonları ve performans odaklı bilgisayar sistemlerini domine ediyor. Yine Ryzen işlemciler de oldukça popüler. 



Önümüzdeki dönem de Zen mimarisinin sunucu tarafında etkisini arttırdığını göreceğiz. Yeni Ryzen Threadripper serisi, EPYC ve Ryzen 6000 işlemciler ile AMD yine önemli bir aşama kaydedecek. 

 




Kaynak:https://www.techpowerup.com/284778/majority-of-puget-systems-workstations-ship-with-amd-processors

 Haberi Portalda Gör

bu zamana kadar domine etmiyor olması garipti zaten.
Yoruma Git
Whitebeard. - 3 yıl +5
W
3 yıl
Yarbay

bu zamana kadar domine etmiyor olması garipti zaten.



T
3 yıl
Yüzbaşı

Core 2 duo lardan önce iş istasyonlarında amd liderliği vardı core 2 duo lar çıktıktan kısa süre sonra xeon lar bu pazarı domine etmişti. Zen mimarisi 2017 başında çıktı ama daha domine edebildiği pek bişey yok ama sorsan pazar serbest




S
3 yıl
Yarbay

Bilimsel tarafta Nvidia'nın CUDA'sı da iyi iş yapıyor.



R
3 yıl
Yüzbaşı

Bilimsel sistemleri bilmen ama kurumsal pazarda esamesi okunmuyor maalesef.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: rakanishu

Bilimsel sistemleri bilmen ama kurumsal pazarda esamesi okunmuyor maalesef.
+1. Kurumsal yerlere kurulan 50 sistemden belki en fazla 2 ya da 3 tanesi AMD EPYC işlemcilidir. Onlar da anca IT müdürü zorla isterse AMD olarak alınıyor. Şu an hala Intel Scalable işlemciler bariz olarak daha çok kullanılıyor.


Kurumsal pazarda kullanılan bir çok yazılım hala çekirdek sayısına göre lisanslanıyor.(En basit örnek; VMware ESXi ve VMware vSPhere) Bu da AMD'den vazgeçmeleri için önemli bir sebep oluyor.



D
3 yıl
Yarbay

işin gerçeği şu, amd her daim teknoloji olarak ileri seviye de seyretti hatta lider olarak sürdürdü fakat soğutma sistemi ve yazılımsal olarak Intel in diğer firmalara olan baskısı yüzünden geri planda kaldı ve qualcom gibi bir firmayı satmak zorunda kaldı. Şimdi ise reklam ve pazarlama eskisi gibi şahıslar, dergiler değil, dijital ortamda olduğu için bu kadar patlama yaşandı. Kendilerini geliştiriyorlar daha da geliştirmeliler, şahsen inanıyorum ki ilerleyen günlerde adını daha güzel işlerde duyacağız. Çekirdeklerin atası ne de olsa x64 dahil olmak üzere. Ülkemizde ise kulaktan dolma bilgilerle alışveriş yapıldığı için intel, Nvidia liderliğini çok görmüyorum.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.