Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
132
Cevap
4634
Tıklama
93
Öne Çıkarma
Cevap: Atatürk düşmanları tekrar hortladı.. (7. sayfa)
B
3 yıl
Yüzbaşı

zoruma gittiği yok! zaten taraftarsan bunu hissedeceksin yada böyle bir duygu oluşacak! Ben sadece kendime birisine gönül verirken, ilk önce bir insan nasıl gönül verilmeli ve neden gönül verilmelidir diye sorarım

Ben peygamberlerin hayatları ile büyüdüm. Ve onlarda mutlak iyiliği hissettim. onlar asla savaştığı insanlara bile nefretle bakmıyorlar! Sadace onlar aldatanlara ve aldatmak suretiyle sürekli zarar verenlere bir şekilde kapıları kapalı! Yani ısrarla hakkaniyeti istemeyenlere

Irtica mı? Hayır! bu nefret ve hakikate gaflette olanın değişi! Ben Peygamberlerde gerçek İlmi gördüm! Gerçek bilgiye ulaştım!



B
3 yıl
Yüzbaşı

İstiklâl Mahkemeleri, İstiklâl Savaşı’nda ülkenin ve ulusun olağanüstü bir tehdit altında bulunduğu bir dönemde yasama organının (TBMM) kendi içinden seçtiği milletvekillerinden kurulu mahkemelere olağanüstü yetkiler vermesi sonucu kurulan devrim mahkemeleridir. Konu iki ayrı dönemi kapsamaktadır. Birinci dönem İstiklâl Savaşı içinde kurulan 11 Eylül 1920’den 1922 sonuna kadar çalışan 14 İstiklâl Mahkemesi, ikinci dönem ise, Aralık 1923-Şubat 1924’te İstanbul’da çalışan; Şeyh Sait İsyanı üzerine 7 Mart 1925–7 Mart 1927 arasında çalışan Cumhuriyet dönemi üç İstiklâl Mahkemesidir. Özellikleri bakımından birinci dönem, asker kaçakları, casus, bozguncu, düşmanla iş birliği yapan, vatan ihanetine giren suçlar; ikinci dönem ise Cumhuriyet’e karşı girişilen isyan, Cumhuriyet’in bölünmezliği, ülke ve ulusun bütünlüğüne karşı girişilen her çeşit engelleyici tepki, suikast, yayın yoluyla Türk Devrimi’ne karşı halkı tahrik, dini siyasete alet etmek vb. suçları kapsamaktadır. İstiklâl Mahkemelerinin kuruluşunda, Fransız İhtilali sırasında (Mart 1793) olağanüstü yetkilere sahip olarak kurulan “İhtilal Mahkemeleri” örnek alındı. 29 Ekim 1793’te resmen bu adı alan “Fransız İhtilal Mahkemeleri”, Danton’un Mart 1792’de yaptığı teklifin Convention’ca kabul edilmesiyle kurulmuştu. Bu mahkemeler devrim düşmanı her teşebbüsü, hürriyet, eşitlik, birlik, Cumhuriyet’in bölünmezliği ilkesine, devletin iç ve dış güvenliği aleyhine her suikastı ve krallığı tekrar kurmak hedefini güden, millet hâkimiyetine karşı koyan bütün komploları yargılamak ve cezalandırmak yetkisi ile kurulmuşlardı.

İttihat Terakki iktidarının son döneminde ve daha sonra Mütareke döneminde İstanbul Hükûmeti asayiş konusuna önem verdiyse de kalıcı bir çözüm sağlanamadı. İç isyanlar, asker kaçakları, eşkıya, casus ve bozgunculara karşı çıkarılmış olan Hıyanet-i Vataniye Kanunu’nu uygulayan sivil askerî mahkemeler Osmanlı döneminin yöntemleriyle çalışıyor. Millî Mücadele’nin koşullarına cevap veremiyordu. Mahkeme kararına itiraz, bir üst mahkemeye başvurma, temyiz, olağan dönemlerin uygulamaları, davaların hızını düşürüyor, cezanın ibret yönünü ortadan kaldırıyordu. Erkân-ı Harbiye-i Umumiye Reisi (EHUR) Fevzi Paşa askerî teşkilatın örgütleyicisi olarak, Askerî Polis Teşkilatının da kuruluşunu hızlandırdı ve 18 Temmuz 1920’de teşkilat kuruldu.

Asker kaçakları öldürülmüş niye zorla bir padişahlık yıkılmış, asker devletin emrini yapmak istememiş çünkü kendi halkına özgür iradesi ile seçtiği din yada başka bir seçime müdahalede bulunmak istemimiş ve bunu yaptıkları için ÇARŞAF KANUNLARLA VATAN HAİNİ SAYILMIŞLAR O KOCA İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE!

EĞER ATATÜRK TARAFTARI OLSAM ZORUNA MI GİTTİ ATATÜRKE KARŞI GELDIN
ZORUNA MI GİTTİ FATİH SULTAN MEHMETE KARŞI GELDIN
ZORUNA MI GİTTİ RTE TAYYIBE KARSI GELDIN!

soruyorum ne fark var!

Şerefsiz, adi, hakir bir mevkie düşürülmek isteniyorduk.”

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu adam bir komutan ve sadece Ataturkun emrine karsı gelmis, olabileceği şu ya sürgün, yada adilinden olabilcek bir hasip cezası!
bir emre karşı gelmenin sonu korku ve baskı rejimidir. Polisler atatürkün ürünü! Polis teşkilatını itirabı zedeliyse Bu hükümetin değil Atatürk ideolisin bir eseri!

HAYIR HAYIR, HALK KESİNLİKLE BUNU İSTEMEMİŞ ASKERE ÖLDÜR EMRİ VERİLİP ASKERLER BUNU İSTEMEYİP ŞİDDETLE KARŞI ÇIKILINCA ATATÜRK'ÜN EMİRLERİ YERİNE GETİRİLEMEDİĞİ İÇİN İSTİKLAL MAHKEMESİNİ KURMUŞ! HALKA KORKU SALMIŞ-tarihten çıkardığım bu!

tarihte ne kadar insan idam edilmiş!
ATATÜRK KENDİ ŞAHSİ MENFAAT ODAKLI EMİRLERİNİ ASKER YERİNİ GETİRMEYİP HALK BUNA KARŞI ÇIKTIĞINDAN ONCA İNSAN İSTİKLAL MAHKEMELERİNDE VATAN HAİNİ İLAN EDİLDİ!

SORUYORUM GEZİ OLAYLARINDAKİ İNSANLAR İSYAN ETTİ DEVLETE, RTE ONLARA İSTİKLAL MAHKEMESİ KURSAYDI, NE DERDİNİZ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 4 Ağustos 2021; 5:23:44 >

C
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Trubetzkoy

Nasıl bir zihniyet aman yarabbi ülkenin kurucusuna vefa borcumuzu gösteriyoruz bu mu zoruna gidiyor bak ne diyeceğim bak sana diyorum sana zoruna gidenin borusuna girsin
Fanatik dinci tarikatlar ve üyeleri ne Atatürk'ü ne de Türkiye Cumhuriyet'ini severler. Çünkü istedikleri ışid, taliban tarzı bir şeriat devleti kurmaktı ama bunu yapamadılar.

Şimdi 100 yıldır bu nefret, kin ve düşmanlığı aktarıyorlar. Bu düşüncenin Türk milletinde bir karşılığı olmayınca da iyice sinirleniyorlar.

Fetö ve benzerleri dini kullanarak bazı insanların beynini yıkamayı beceriyor ama genel olarak ancak gizlice ve sinsice davranarak biraz öne çıkabiliyorlar.

Baştan açıkça bu niyetini ortaya koyan tarikatlar en fazla mahalle arasında ufak bir topluluk olabiliyorlar.

Yalnız işin komik kısmı bugün fetöyü yakalayıp idamını isteyenler 100 sene öncesinin fetölerini savunup, "hocaları astılar" diyorlar.



B
3 yıl
Yüzbaşı

@captain_turkiye

burada kendini özetliyorsun! Sende Fanatiksin!

Ben burada Osmanlıyı ve Türkiye'nin çoğunluğundan fazlasının Atatürke ya soğuk yada nefretle bakışının cevabını arıyorum! Niye nefret ediyorlar? Niye sevemediler?

Düz mantık gitmiyorum olaya!

Atatürke ne düşmanım ne dostum! Benim derdim istiklal mahkemeleri, benim derdim ittihat ve terraki mahekemeleri


Fetö ve benzerleri dini kullanarak bazı insanların beynini yıkamayı beceriyor ama genel olarak ancak gizlice ve sinsice davranarak biraz öne çıkabiliyorlar. (Fetö atürkçülerin içinden çıktı!)(Ve bana zarar veren ve hala vermek için uğraşanlar Fetöcüler)

kafan nerede senin? Aklını islam düşmanlığı ile bitirmişsin onunla meşgül ediyorsun! İslamı işid ile mi anlayacaksın? Yada islam islamdan nefret edenlerin kurduğu tezgahladığı anarşist zihniyetli terör yapılarının ISLAM görünüşlü münafık faliyetleri ile mi? Konuşmaya çalışsın

Farkında isen, Atatürkü böyle mi savunuyorsun? böyle mi anlatılır?

Sen sahte çevrendeki üfürükçülerin yada islamı hurafeler ile dolmuş yaşantılar ile İslama yada Peygamber Muhammed A.S.M nerfet duyulur? Ne diyeyim Atatürkçülerin bu halleri neden insanların nefret edişine cüzide olsa cevap veriyor?

Farkında mısın?
Atatürkü savunmak isteyenler bir seviyeden sonra hakarete başlıyor, devlet kademe bulanlar o insanların seçimlerini özgürlüklerini elinden almaya çalışıyorlar!
Ama diğerilerin çoğu sadece yada diliyle buğz eder, konuşmazlar bile! Çevremde bunu gördüm!

Bu milletin ADALET Duygu nerede, Atatürkçülerin Atatürk böyle müdafa edişi böyle mi olur!, Sevmediği yada doğru olsa bile tahammül edemediği şeylerde Nefreti yada hakaret ettirmeye zorluyorlar! Kaybeden ben değilim!
çünkü insanlar çoğunluğu atatürkü sevemiyorsa bu geri kalmışlığından değil, atatürkün kendi hatasındandır. insanlara soracaksın?

Ne diyeyim burada islama nefret aşılanmış bu öne sürülüyor ve bunu atatürk taraftarları yapıyor, atatürkü öyle sevmişler, insanlar nefreti çoksa bu tarafların yapacağı şeyde değil!
Zaman makinası olsa, tarihi yeniden yazmak gerekir ki Atatürkün kötü bahtını düzeltilebilsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 4 Ağustos 2021; 7:28:33 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

Ne anlatıyorsun lan kripto! Ben açık açık cemaat artığıyım desene...




Bu mesajda bahsedilenler: @berce
B
3 yıl
Yüzbaşı

Surpentor
Cemaatçiler bile beni almıyor ki, onlar bile hakikatten rahatsız olmuş hakaret ile kovarlar! Çünkü onların içnide bile Feto var! Ajanlar her yerde! (2016 itibarı her şey Feto kimse onun isteğine göre haraket etmeye başladı)

Peki Benim Ajan gibi halim olsa sana kendim belli bile etmezdim!

Ben Kendimi Cemaat bulmaya çalışmam! Ben Tek bir yolum var, tek bir kişi ile dünyaya samimiyet hakkaniyet ile bağlıyım! Oda Muhammed S.A.V onu gönülden sevebilen onu seven herkesi sevebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 4 Ağustos 2021; 7:33:35 >

S
3 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >



Önüne gelene saymışsın hariçten gazel okumayı bırak kimi kandırıyorsun? Senin ne olduğun belli!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 4 Ağustos 2021; 7:46:51 >

G
3 yıl
Yüzbaşı

Kimse sevmek zorunda değil bırakın artık şunları, insanları kendi haline bırakalım. Sene olmuş 2021 siberpunk çağa girmek üzereyiz hala adamlar ideoloji kasıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Haaa denize dökülenler soyundan gelenin zoruna gitmiş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kira Yoshikage
C
3 yıl
Binbaşı

İngiliz işbirlikçisi vatan haini artıklarının çıkardığı dışkılar bunlar.
Dışkı var oldukça bunlar da var olur. Onunla beslenirler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Yüzbaşı

Türk insanının çoğu Atatürk’ten nefret ediyormuş demek.

Bu çoğunluk tam olarak kim? Aralarında CHP, İYİ ve MHP seçmeninin oranı kaç?

AKP seçmeninin tamamı mı nefret ediyor?

Sen herkesi kendin gibi sanma.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berce
B
3 yıl
Yüzbaşı

Ben Ademi bilirim oda şeytanın ta kendisidir,Gururu Kalbini kalplamış O peygamlerin düşmanı, O kendisi Allah zanneden ahmağın ta kendisi! Cennnetten bir elma yemekle çıkarılmaz bu hikayeyi bilir misin?


Bu çoğunluk tam olarak kim? Aralarında CHP, İYİ ve MHP seçmeninin oranı kaç?
O beni alakadar etmez. ben olaydaki adaletsizliğe bakıyorum. Araştırma merkezinde olsam söylebilirdim.



Türk insanının çoğu Atatürk’ten nefret ediyormuş deme
Bu izmir ve trakya ile geçerli değil, çevremdeki insanların genel ifadeleriyle böyle kanıya vardım, aldattı ise bilemem! herkes yalan söyler oldu! o yüzden dertliyim.

Sen herkesi kendin gibi sanma.
Ben Muhammed s.a.v ile bir başkayım başkaları nasıl işte o endişe konusu

Derdim şu atatürk taraftarlı içinde ateistim müslüman görünümlü ateistim aile varsa düşmana(islamdan nefret edenler-kendi ailem) hoş geldin de başım bunlar ile dertde

o yüzden hakaret imalı sözler beni pek ilgimi çekmiyor. 24 saat evin içinde canlı olarak duyabiliyorsun, buradaki gibi basit değil!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 5 Ağustos 2021; 0:42:39 >

B
3 yıl
Yarbay

balkan göçmenlerine laf edip imada bulunan birisi için atatürk ü savunması ayrı bir komik.

atatürk düşmanı trakyalı.

en az sen de onlar kadar atatürk düşmanısın.



K
3 yıl
Yarbay

iphone para para para hans helga bmw diyenler yine istiklal mahkemelerini açmışlar he he o iç savaş vari buhran ortamında paraya boğulcan refah yağıcak üstünüze, sınıra açım kurtarın beni diye yığılırlar afganlar suriyeliler gibi
Atatürk zamanında halkın refahı iphone pro max la ağza havyar tıkamayla 80 günde maldivler miami dünya turu zaten özlemle andığınız zamana sizleri ışınlamak lazım bir 50 derecede karda donda tarla süründe karnınızı doyurunda aklınız başınıza gelir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Eylül 2021; 14:26:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Binbaşı

Senin için yine değişen bir şey olmamış. Hala varoş mahallede yaşıyorsun. Neden böyle mutlusun bilinmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.