Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
145
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hayvanları Koruma Kanunu TBMM’de Kabul Edildi: Teklifte Yer Alanlar
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Nihayet yıllardır beklediğimiz, birçoğumuzun bu kanun ile mücadele ettiği Hayvanları Koruma Kanunu nihayet 07/07/2021 tarihi itibariyle kabul edildi. Peki, teklifte neler yer alıyor? Gelin hep beraber inceleyelim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Hiç birimiz bu görüntüyü unutmadık değil mi? Küçücük bedeniyle nasıl günlerce mücadele edip sonrasında gücü yetmeyince öldüğünü... Kahrolduk, lanetler yağdırdık sonuçta 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunumuz bir işe yaramıyordu, 5199 sayılı kanuna göre hayvanlar "Mal" olarak görülüyordu, ufak bir para cezası sonrası yine aynı görüntüler, Fakat bu da sadece sahipli hayvanlar için geçerliydi, kanun derdi ki: "Sahipli hayvanı (pardon malı) öldürürseniz, sakat bırakırsanız, gözlerini oyup, kuyruğunu keserseniz ve hatta tecavüz dahi ederseniz sadece para cezası ödersiniz (o da kesin değildi). Sahipsiz hayvana kötü muamele gösterirseniz, işkence edip tiner dökerseniz ve gene tecavüz ederseniz; hiç bişey olmazdı, ta ki düne kadar.

MAKALENİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.