Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
3377
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: DGS (2. sayfa)
M
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Halihazırda matematik netlerim 48 50 gibi değişiyor geo yok diye oda.Seneye gireceğim sınava unuturum diye endişelenmiyorum değil.



C
3 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: ösymdekituvaletpompası

Hocam size en iyi tavsiyem dgs kaynaklarını çözmeyin demek olacak. Tasarının denemelerini vs çözebilirsiniz. Sene içerisinde telegram gruplarında milletin sorularına tanık oldum inanın benim çözdüklerimin yakınından dahi geçemezdi sürekli aynı tip sorulardı. Dikkat hatası vs derken 2 bin beklerken sıralamam 5 bin geldi Hacettepe fizik mühendisliği bekliyorum gelmesini mattan 43-4 yaptım geçen senenin son 30 sorusu olsa 50+ yapmıştım malesef sınavda insan gibi problem yoktu denklem kurduğumu bile hatırlamıyorum... Birde sınav anı göllü soruyu 5-6 defa okudum da anlayamadım 3 soru banko oradan boş... Çözdüğüm kaynaklar 345 tyt matematik3d tyt matematikEndemik problemler fasikülüProblematik diye bir problem fasikülüBirey a ve birey b geometri Endemik aşırı zor bir kaynaktır onu problemleri oturttuktan sonra çözün. Onun dışında 345 ve 3d inanın ufkunuzu açacak kitaplar, 10 tane dgs kaynağında bulamayacağınız sorular var içerisinde, sakın dgs kaynağı alıyım diye bir hataya düşmeyin. İnanın o 345 sizi öyle bir tempoya sokuyor ki onu çözdükten sonra msü sorularını güle oynaya bu sorumu diye çözmüştüm :)Temeliniz yoksa önce temel kitabı alın, bu arada tasarıyı çözün dememin sebebi denemelerini çözerken çıkmış soruların vs rakamlarını değiştirip soruyorlar ya alışıyorsunuz bir şekilde.
hocam selamlar, hacettepe fizik muhendisligi geldi mi acaba ? geldiyse ne hissediyorsun bolumu tavsiye eder misin ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ö
3 yıl
Er

Geldi kardeşim ve kesinlikle tavsiye etmem. Eğitim diye bir şey yok bu kurumda. Hocalar 50 sene geriden geliyor. Şöyle izah etmem gerekirse 1. sınıfta teknik çizim dersi var, biz çizimi elle yapıyoruz. Normalde günümüz şartlarında bir mühendis bilgisayarla çizim yapıyor, bunu dile getirince de sen suçlu oluyorsun bilmem ne bayburtunda bile emin ol mühendisler bilgisayarla çizim yapıyordur. Bölüm başkanı yani temel fizik dersine giren hoca resmen "ehehehe, ülkede en iyi fizik eğitimi veren benim kardeşim, başka üniversiteden fizik dersi almanıza müsade etmiyorum" diyen birisi. Bölümün senelik 80 kişi kontenjanı var ve biz fizik dersini 259 kişi aldık bu dönem. Ders önkoşullu ve bunu vermeden öbür sene çoğu dersi alamazsın direk senen uzar. Sen diyelim fizikten kaldın dersi odtüden almak istiyorsun adam diyorki odtü 2 arasınav 1 final yapıyor ben 1 arasınav 1 final yapıyorum bundan dolayı reddediyorum. Adam dersten geçirmiyor milleti çalış geç diye bir şeyde yok, sınavda 1 sayfalık çözümde yanlışlıkla - yerine + koysan çizer 0 verir. Ayrıca sorudan not alabilmen için de hocanın cevap kağıdıyla aynı çözümü yapman gerek. Ha diyelim sen soruyu doğru çözdün ama farklı formülle çözdün, çizer puan vermez. Lab dersleri ayrı bir mevzu. 2000 yılında ne işleniyorsa hala o işleniyor, yenilikçilik diye bir şey yok. Kaç tane üniversitenin deney pdf lerine baktım aynı deney fakat biz o kadar farklı işliyoruzki ve o kadar işimize yaramayacak şey varki anlatamam. Tek iyi yanı öğretim görevlileri dersi çok iyi anlatıyor, onların derslerini anlıyorsun fakat profların %90 ında iş yok. Bunlar yüzünden okulu bırakan çok oldu senenin en başında. Şuan bir kaç yağ çeken öğrenci hariç öğrenciler bölümü benimseyememiş vaziyette kimse memnun değil. Tavsiyem itü yü yazın, pamuk gibi hocası var kendisi youtube da ders anlatıyordu nano bees diye kanalı vardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @C0d3r_007
C
3 yıl
Er

zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @ösymdekituvaletpompası
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.