Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 4 misafir
34516
Cevap
1805572
Tıklama
57
Öne Çıkarma
Cevap: Apple Watch (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1726. sayfa)
M
5 gün
Yarbay

Ben sağlık uygulamalarında sadece farklı uygulamalar kullanıyorum, adım sayısını telefonun kilit ekranında görmek için StepsApp, saatte widget olarak daha detaylı kalp atışı gösterdiği için Heart Analyzer ve apple'ın kendi uyku takibine göre daha detaylı takip ettiği söylenen Pillow.



< Resime gitmek için tıklayın >


Uyku takibinde bir fark göremedim ama diğerleri zaten widget avantajları haricinde eğer ücretli bir şekilde kullanmıyorsanız (ben ücretsiz olarak kullanıyorum) apple sağlık takibiyle aynı. Bunların haricinde saat için ekstra özel bir uygulama kullanmıyorum. Spotify, shazam, anımsatıcılar (en çok kullandığım şey, saatte ve telefonda sürekli olarak takip etmem gereken anımsatıcılar olduğundan saate bildirim atması ve saat üzerinden yönetebiliyor olmak çok avantajlı oluyor), genel medya kontrolleri haricinde çok detaylı bir kullanımım yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 19 Nisan 2024; 15:4:28 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @3K1X
R
4 gün
Binbaşı

Apple watch series 8 aldım içinden type-c şarj kablosu çıktı ama elimde type-c şarj adaptörü yok, iPhone'umda kullandığım type-c to usb-a dönüştürücü ile Apple watch 'u şarj etmeye kalktığımda ise dönüştürücü işe yaramadı, sizce bu dönüştürücü neden iPhone'u şarj ederken Apple watch'u şarj etmiyor bir fikri olan var mı ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 20 Nisan 2024; 11:22:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 gün
Yüzbaşı

Arkadaşlar merhaba, 2 gün önce büyük bir talihsizlik sonucu apple watch se 1. Nesil çöp oldu. Daha önceleri havuza girdiğimde bir sıkıntı olmamıştı ama son girdiğimde saat kapandı ve bir daha açılmadı ekranda koruyucu vardı onuda çıkartayım dedim fakat ekran kasadan ayrıldı sanırım ekran ile kasa arasındaki koruyucu bant zamanla işlevini yitirmiş . Bir kaç yere sorduğumda su teması sonucu olam durumlarda watch tamiri olmuyormuş .Siz siz olun su geçirmeme özelliğine güvenmeyin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
3 gün
Yüzbaşı

Aynı şeyi 1 sene önce Samsung Galaxy Watch saatimde yaşadım. Yıllar su izolasyonuna negatif etki yapıyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: yavuzeki



Bu mesajda bahsedilenler: @arda211
M
2 gün
Yarbay

Geçmiş olsun, bu saatlerle sanırım suya girilecekse her yıl ya da en kötü 2 yılda 1 yeni cihaza falan geçmek lazım veya gerçekten yüzücüler için olan saatleri kullanmak en mantıklısı. Duşa gireni bile duydum apple watch ile ama kesinlikle yağmurda rahat kullanmak haricinde güvenmiyorum. Telefonlarda da aynı şekilde, yağmur yağarken sorun çıkartmaz diye kullanıyorum ama su tutup yıkamıyorum ya da havuza, denize sokmuyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @arda211
A
2 gün
Teğmen

arkadaşlar watch 10 için beklentileriniz neler? söylentilerde neler var? çok bir değişiklik olur mu sizce?



2
2 gün
Onbaşı

Watch SE 2. Nesil mi almalıyım yoksa Watch SE 3. Nesil beklemeli miyim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
dün
Yüzbaşı

2
23 sa.
Yarbay

Aynı problem bende de vardı…. Adaptör değiştirince düzelmişti ya da macboom olunca ona takıyordum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @REDMOD
L
17 sa.
Yarbay

watch 9 41mm kullanıyorum. şu uykuyu otomatik takip etmesini nasıl sağlarım ben bu cihazın ? ne zaman uyuyup ne zaman uyanacağım bilgisini girmem mümkün değil. neyim ben arkadaş kuzey kore askeri miyim, robot muyum çok canımı sıktı bu artık resmen satıp bi mi band falan alıcam halledemezsem bu durumu. 300 400 liralık akıllı bilekliğin yaptığı işi yıllardır şu alete getirmemiş olmaları nasıl bi hamallıktır arkadaş yani anlamış değilim. alet bana eşim tarafından hediye alındı, böyle bi durumu olduğunu bilmiyordum zaten.

yani şunun yazılımını tasarlayan ekibin bulunduğu eyalette hiç nöbet usulü, vardiyalı vs. çalışan bi meslek grubu yokmuymuş acaba herkes senkronize biçimde saat 12 de yatıp sabah 7 de mi kalkıyomuş da bunu böyle yapmışlar acaba ? hiç 24 saat çalışan meslek grubu yok mı bu adamların, nöbette molasında kafasını koyup kestiren yok mu ?

çok sinirliyim saate

not: 2-3 aydır kullanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 24 Nisan 2024; 4:40:51 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
13 sa.
Yarbay

Bence konu patent sorunu Apple bunu kullanamıyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lawagolem
F
11 sa.
Teğmen

Apple watch saatlerin uykuyu otomatik olarak ölçmemesinin tek ve kesin nedeni zaten bataryası çok az gittiği için uyku ölçmek için devamlı sensörlerin çalışmasını istememeleri. Kısacası batarya birgün iyileştirilip yeni modellerde misal bir hafta dayanacak kapasite olursa eminim ki uykuyu otomatik ölçmesi için gereken yazılım kısıtlamasını kaldırırlar. Bu saatlerin uykuyu ölçmeleri için çok sık kesintisiz şekilde sensörlerini çalıştırmaları lazım gerekli verileri analiz etmek için. Buna apple izin verse zaten yerlerde sürünen batarya ömürleri iyice sorun haline gelir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

N
6 sa.
Yarbay

Apple Watch 7'yi ilk aldığım günden beri her türlü deniz, havuz ortamına soktum. Duşta hiçbir zaman çıkarmıyorum. Metrelerce dalış yaptım. 2 haftalık bir tatilde her gün saatlerce denizde benleydi. Egzamam olduğu için aşağı yukarı ilkbahara kadar her gün elime bolca krem sürüyorum ve saate de bulaşıyor. 3. yılına doğru yaklaşıyor ve hala hiçbir sorun olmadı. Bu şekilde de kullanmaya devam edeceğim.

Youtube'da Apple Watch'ları 50 metre derinlikte basınçlı suda saatlerce bekleten insanların test videoları var. Saat her videoda kurtuluyor.

iPhone 12 Pro'yu aldıktan sonraki ilk yazda, yani az önce bahsettiğim o 2 haftalık tatilde telefonu neredeyse her gün denize / havuza soktum, deniz altında muazzam çekimler yaptım. Bazenleri 1.5 saat kadar benle birlikte yüzdü daldı çıktı :) Tatil haricinde haftada 2-3 kere su ile yıkadım. 14 Pro Max'e geçtim yine aynı şekilde kullandım. Kullanım tarzımı asla değiştirmedim.

12 Pro ile 14 Pro Max'i geçtim, iPhone 7 kullanırken bile telefonu temizlemek içni su ile yıkıyordum :)

Kısacası bu kadar pimpirikli olmamak lazım. Tabi ki sonuna kadar güvenmemek lazım, benimki belki de biraz risk almaktır, ve tabi ki yıllar geçtikçe su geçirmezlik illa ki azalacaktır, ancak su tutup yıkamamak vs. fazlasıyla abartı. Saatte el yıkama sayacı ve otomatik yüzme antrenmanı algılayıcı var yahu.

Ayrıca telefonu çok fazla düşürmediğiniz sürece su geçirmezlik bantları kolay kolay etkisini kaybetmez. 3-4 yıl rahatlıkla dayanacaktır. Su geçirmezlik bantlarının en büyük düşmanı telefonu düşürmek / hızlıca, sertçe bir yerlere çarpmaktır.

Biz bu özellikleri kullanamayacaksak bu saat, bu telefon neden var? Neden bu özellikleri sunuyor? Denize vs. sokmayabilirsiniz, o kadar risk almak istemeyebilirsiniz anlarım ama su ile yıkamamak, saatle duşa girmemek vs. gerçekten abartı şeyler.

Arkadaşın saati Watch 1. 2015'te çıkmış bir ürün. 9 yıldan bahsediyoruz. Kaldı ki Watch 1 tam su geçirmezlik sertifikasına sahip bile değildi. Böyle bir saatin yaşadığı duruma bakarak yorum yapmak doğru değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 24 Nisan 2024; 15:45:30 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @manesnuc
M
4 sa.
Yarbay

Tabii ki herkes istediği şekilde kullanabilir. Ben telefonu suyun altına sokacak bir durumda kalmadım ya da saati çıkarmadan suya girmem için sebep yoktu. Yağmurda veya suya düştüğünde dayanması yeterli, yoksa telefonu ters düz yıkayayım derken içine su kaçırma ihtimali her zaman var ve işimi, günlük yaşantımı aksatacağı için 50.000-60.000₺'lik telefonu kirlendiyse silmek yeterli oluyor. İlk gün kutusundan çıkan cihaz içine su alsa bunun bir garanti geçerliliği yok diye biliyorum (resmiyette nasıldır bilmiyorum 🤷🏻‍♂️).

Saat için de elimi yıkarken üzerine gelen suyu geçirmemesi yeterli zaten. Duşa girerken herhangi bir takıyla girmek şahsen bana garip geliyor ki bu bir de küpe ya da piercing gibi çıkarması zor bir şey de değil. Duşa girerken saati şarja bırakıyorum, duştan çıkana kadar dolmuş oluyor. Yanlış anlamayın lütfen sadece sizin kullanım şekliniz bana çok garip geldi, kendi aklımdan geçen şey bu tarz bir kullanıma gerek yok oluyor ama beni ilgilendiren bir durum yok ortada sadece garip geldi. Kısacası güle güle kullanın hocam cihazlarınızı :)

Bu arada gerçekten içten söylüyorum umarım sorun yaşamazsınız çünkü bu biraz da çok basit bir hatanın boşuna masraf açmasıyla sonuçlanacağı için az risk diyeceğim doğru olmayacak, ben her zaman alıştığım şekliyle kullanıyorum. Zamanında su geçirmeyen telefon pek yoktu, işim varsa yağmurdan etkilenmeyeceğim bir köşeye çekilip işimi halledip yoluma devam ediyordum, şu an yağmur altında ekran algıladığınca rahat rahat kullanıyorum. Bu bile yeterli zaten :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NomadCRY
2
2 sa.
Onbaşı

Apple Watch SE2 mi almalıyım yoksa 3ü beklemeye değer mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 sa.
Teğmen

Always on display kullanmayacaksanız, SE modellerinde kenardaki siyah boşluklar gözüme batmaz derseniz, düşük çözünürlükte ekran sizin için problem değil ise, hızlı şarj olmasa da olur derseniz bence SE alınabilir. EKG ve oksijen sensörü de yok ama onlar da bence çok elzem değil. Kişisel tercih ...




Bu mesajda bahsedilenler: @27EyLuL
R
40 dk.
Binbaşı

20w şarj adaptörü aldım, hızlı şarj ediyor ama maalesef saat baya ısınıyor, o yüzden saati 5w şarj adaptörü ile şarj etmenin yollarını arıyorum şuan, olmazsa orijinal USB-A (büyük USB) manyetik şarj aletlerinden alacağım.

Bu ürün.

Apple Watch Manyetik Şarj Kablosu (1 m) : Amazon.com.tr: Elektronik



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.