Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
75
Cevap
10971
Tıklama
89
Öne Çıkarma
Cevap: Sahibinden.com RTX 3070 Dolandırıcı Uyarısı (4. sayfa)
S
3 yıl
Teğmen

Ben bir çok ürün aldım, "get" olayını dert etmeden, ama taş çatlasın 1000 tl tutarında ürünler ve satıcıların adresleri belli, telefonları belli olur. Tek bir ürün için satış yapmıyorlardır ve "sarıkamış" gibi memleketin %99'unun elden alışveriş yapamayacağı bir adreste değildir. Kelepir mal peşine düşen kurnazları avlar bunlar ancak.

Amerikalıların bir sözü vardır bildin mi? "Bir şey gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, gerçek değildir" :)



X
3 yıl
Yarbay

Böylelerini asacaksın bu konuda ciddiyim. Hırsıza müsamaha gösterirsen cılkını çıkarır. Çok sıkı denetimler ve ağır cezalar olmadığı sürece böyleleri insanların emeklerini çok kolay çalar.



G
3 yıl
Yarbay

bende geçen ürün satıyordum, birisi direk pazarlık yapmadan whatsaptan mesaj attı. alıyorum farklı şehirdeyim ama güven açısından kimliğinizin ön ve arka fotoğrafını atarmısınız dedi. çok ilginç geldi, pazarlıksız böyle söylemesi. kimlik bilgilerimi atacağım, o bana parayı gönderecek ben de ürünü kargoya vereceğim.

kimlik fotoğrafımı alıp ne yapabilir bu dolandırıcılar ?



E
3 yıl
Binbaşı

Param güvende kullanmadan asla alış veriş yapmayacaksın özellikle bu ekonomik krizde



J
3 yıl
Yüzbaşı

Bu tür dolandırıcıların çoğu letgo da ama zaman zaman sahibinden de çıkıyor. Taktikleri hep aynı, yüksek fiyatlı bir ürünü yarı fiyatına ya da yarı fiyatından biraz daha yüksek rakama ilana koyup bolca alıcı çekmek, elbet içlerinden birazı tuzağa düşüyor,

konum olarakta örnek şiledeyim, düzcedeyim vs en ücra şehirin en ücra semtini söyleyip tuzağa düşürdükleri kişilere havale yaptırıp kargo yapmamak, parayı aldıktan sonra da her yerden engelliyorlar, hatta bu işi profesyonelce yapanlar da var, kapanmış bir cep telefonu numarasının whatsaap ından iletişimi sürdürüyorlar,

numarayı aradığınızda başka bir numaraya yönlendirilmiş numara çalıyor, ya da telesekreter servisine yönlendiriyorlar, işleri bittiğinde de numarayı yönlendirmeden çıkarıp siz aradığınızda numaraya ulaşamıyorsunuz bir daha.

Letgo da yine bir dolandırıcı var, bu işi sürekli yapıyor, her ilanında düzce akçakocadayım elden veya kargo yapılır şeklinde açıklaması var, genelde sony ps4 konsol, ps vita, ekran kartı gibi şeyler satıyor sözde, fiyatı düşük tutup keriz çekiyor, bundan numarasını aldım konuştum 20-25 yaşlarında biri gibi sesi geliyordu, insaları dolandırdıkça letgo bunun hesabını çok geçte olsa kapatıyor ama başka bir isimle yeni üyelik açıyor, işin enteresan tarafı isimle açtığı üyelik kimlikl bilgisiyle aynı, kimliği fotoşhopla mı düzenliyor yoksa çalıntı kimlikler mi bilmiyorum, bununla bir konuşayım dedim dolandırıcı olduğunu biliyorum tabi, tel no istedim, whatsapptan bana kimlik fotoğrafını attı, parayı cep telefon numarasına istiyor, kimlik tabiki yüzde yüz onun değil, artık nasıl yapıyorlarsa kimliğe kadar herşeyi ayarlamışlar.

Size tavsiyelerim,

  • bu tür sitelerden alışveriş yapacaksanız ilk bakacağınız şey üyelik tarihi olsun, çünkü dolandırıcıların çoğu banlandınkları için hesapları hep yenidir, yeni hesap ise kesinlikle eft havale yapıp ürün almayın elden teslim dışında.Üyelik tarihi çok eski satıcıları tercih edin, minimum 3-5 yıl.
  • diğer bakacağınız şey konum bilgisi olsun, örnek; konum olarak istanbul; kadıköy'ü gösteriyor ama satıcı ben şiledeyim, ben tuzladayım veya ben başka şehirdeyim diyorsa uzak durun, elden teslim şeklinde alışveriş yapmayın.
  • referans, satıcının daha önce sattığı ürünlere, yorumlara falan bakın, referans oranı yüksekse yorumlar olumlu ise artık yavaştan biraz güvenmeye başlayabilirsiniz ama tabi yukarıda yazdığım iki maddeyi başarıyla geçtikten sonra, sadece üyelik yeni, konum bilgisi yanlışsa referansın bir değeri yok fakedir onlar da.
  • cep telefon numarası, satıcının mutlaka numarasını isteyin, yalnızca aracı site üzerinden yazışmayın, numarayı aldıktan sonra mutlaka arayın, numara sürekli meşgulse veya sekretere falan yönlendiriyorsa o satıcan uzak durun.
  • banka hesap numarası ve ismi, satıcının gerçek ismiyle banka hesap bilgileri uyuşuyor mu mutlaka kontrol edin, kesinlikle cep telefon nuamrasına para falan göndermeyin.

Bu şekilde bu 5 maddeye dikkat ederseniz dolandırılma oranınız yüzde 80-90 arasında düşer.
Ben kendim hem sahibinden de hem letgoda bazen elimde olan fazlalık cihazların satışını yapıyorm, bazı alıcılar direkt hesap numarası isteyip parayı havale yapıyorlar, bende kargolarını yapıyoprum tabiki ama art niyetli ve dolandırcı çok insan var dikkatli olmanız lazım.



I
3 yıl
Yarbay

aman dikkat edin



B
3 yıl
Er

ARKADAŞLAR BUNUN GİBİ DOLANDIRCILARI BURDAN ŞİKAYET EDEREK SONLANDIRABİLİRİZ https://uzunversiyon.xyz/sikyet



W
3 yıl
Yüzbaşı

Düşen sazanlar var ki halen ilan açabiliyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Elden alışveriş yapın arkadaşlar. Hatta imkanınız var ise denettirin bir malı öyle satın. Sonra başınız ağrımasın. Sattığınız malın etiketlerini barkoduna kadar çekin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 23 Haziran 2021; 12:48:28 >

V
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Diktatör58

Hocam link atın şikayet edelim
site hesabını kapattı çoktan hocam.. Gerekli şikayetleri yaptımda..

Notta düşeyim bazı arkadaşlar sanırım bu dolandırırıdan alışveriş yaptığımı sanmış.. Herhangi bi şekilde alışveriş yapmadım arkadaşlar.. Sadece adamı yakaladım.. Bu arada ilk defa bu derece pişkin konuşan dolandırıcıya denk geldim..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vista1 -- 23 Haziran 2021; 13:3:13 >

D
3 yıl
Binbaşı

Kapora dolandırıcıları bile var. Abi işini düzgün yaparsan ayda 30-40 bin geliyor diyor. Hesaba kapora diye 100-1000 lira para atıyorlar, istediğin kadar şikayet et hesap başkasının telefon açık. Gidin elden görmeden almayın.

Örnekler;


Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRHARMLESS -- 23 Haziran 2021; 13:20:54 >

D
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

Valla billa şu olay yasaklanmalı. Sadece get satış olmalı... Dolandırıcı yuvası olmus
Get olsun ama kargo firmaları ürünleri kırıp dökmesine karşı garanti versin o satış kaç paraysa alıcıda satıcıda mağdur olmasın



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Osiris34
O
3 yıl
Yüzbaşı

Aynen e ticarete girmeli n11 in sistemi gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dokuzkuyruklu-_-
O
3 yıl
Yüzbaşı

Vay cocuklari vay...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KuvvetMira27
O
3 yıl
Yüzbaşı

Olsa niye senden alsin ki kardrs? Ha gercekten vardir ona bisey demiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Windows95
W
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

Olsa niye senden alsin ki kardrs? Ha gercekten vardir ona bisey demiyorum.
Valla kardeş, çevresinde aynı mal satılık olarak yoksa, o zaman ben değil o kişi riske girecek.
Her şeyin bedeli var.
Şöyle örnek vereyim.
Şu an tatildeyim. Park sorunu yok. Trafik sorunu yok. Meyve sebze neredeyse bedava denecek kadar ucuz. Deniz iki adım ötede. Hırsızlık da yok.
Ve insanlar böyle cennet gibi bir yerde 500 lira gibi kiralarla oturabiliyorlar. Fakat hastane yok, eczane göremedim, ptt hariç banka yok, elektronik mağazası yok. İnternetteki ikinci el bir ürünün satıcısının da buradan çıkma ihtimali sıfır.

İstanbuldaki bir insan ise fare deliğinde bile otursa 1000 lira, normal bir evde otursa 2000 lira kira veriyor. Denize yakınlaştıkça 5 bin 10 bin derken kiralar uçuyor. Market pazar sebze meyve ateş pahası. Trafik kilit. Park problemi cinayet sebebi.
İşte bu İstanbulda her türlü elektronik mala ve alışveriş imkanına kolayca erişmenin bedeli.
Herkes yaşadığı bölgenin artılarını da eksilerini de kabullenmeli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dün itibariyle konuda bahsettiğim beni dolandırmaya çalışan kişi tarafından iftiraya uğrayıp dolandırıcı şüphesiyle polise ifadeye çağırıldım arkadaşlar. İlk konuda bahsettiğim gibi o gün beni dolandırmaya çalışan kişi ile konuştuktan sonra bir çok kişi beni aramaya başlamıştı. Ve bende hepsini engellemiştim. Arkadaşları arasında dağıttığını düşünmüştüm rahatsız edilmem için. Bugün tahminimce beni arayan o arkadaşlarından biriyle bana kumpas kurmak için anlaşıp "iPhone 11 dolandırıcılığı" yaptığımı iddia etmiş. Güya "Mağdur" sıfatında olan kişi konuştuğum kişiden sahibinden.com sitesi üzerinden iPhone 11 almak için anlaşmış. 5 bin göndermiş hiç tanımadığım bir kişinin iban adresine. Sonra da beni dolandırmaya çalışan kişi iPhone 11'i vermemiş sonra bin TL daha istemiş. Sonrasında "Mağdur" rolünü kullanan kişi beni dolandırmaya çalışan şahısdan duyduğu kadarıyla onu dolandırmaya çalışan "benim dolandırıcı dediğim" şahış değilmiş, ben mişim. Sahibinden.com site içerisinden iletişime geçtiğimizde isim soyisim ve Telefon numarası verdiğinden sadece ismimi ve telefon numaramı biliyorlardı. Gerçi bu durumda telefon numaramı ben vermiştim beni dolandırmaya çalışan kişiye.

Ama durumu görüyorsunuz değil mi arkadaşlar. İnsanları dolandırmaya çalışan insanların nasıl yüzsüz olmaya başladığını. Nasıl üste çıkmaya çalıştığını. Gerçekten yazık valla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vista1 -- 15 Ocak 2022; 15:35:46 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.