Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
259
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amazon Appstore kesintilerde indirime gidiyor
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Amazon Appstore kesintilerde indirime gidiyor



Bugün mobil uygulama dünyasında Google Play ve App Store iki hâkim oyuncu durumunda. Ekosistemlerini çok iyi kullanan Apple ve Google diğer rakiplere pek şans tanımıyor ancak özellikle Android tarafında teknoloji devleri mücadeleye devam ediyor. 



Amazon Appstore indirimi



Bilindiği üzere Samsung kendi ekosisteminin avantajlarını kullanarak Galaxy uygulama mağazasını ayakta tutmayı başardı. Huawei özellikle ambargo sonrasında uygulama mağazasına büyük yatırımlar yaptı. Amazon da Appstore mağazasını desteklemeye devam ediyor. Ne var ki büyük rakiplere karşı ayakta durmak için kritik adımlar şart.



Ayrıca Bkz.Dört yeni Mortal Kombat filmi için hazırlıklar yapılıyor



Bilindiği üzere Apple App Store yıllık geliri 1 milyon doların altında olan geliştiriciler için kesintiyi yüzde 20 seviyesine çekmişti. Google Play de bu oranı yüzde 15 seviyesine kadar indirdi. 



Küçük geliştirici açısından önemli olan bu indirimlere Amazon da kayıtsız kalamadı. Firma hem kesintilerde indirime gidiyor hem de geliştiricilere bütçeyi destekleyecek bir kredi avantajı sunuyor. 



Amazon yılın sonlarına doğru 1 milyon dolar gelirin altındaki geliştiricilerden aldığı kesintiyi yüzde 30 yerine yüzde 20 olarak uygulayacağını duyurdu. Ayrıca Amazon Web Services üzerinde geliştiricinin yıllık gelirinin yüzde 10’u kadar kredi hediye edeceğini de duyurdu. 



Amazon Appstore özellikle AWS hizmetlerine kolay entegrasyon sayesinde geliştiricilerin dikkatini çekiyordu. Kredi hediyesi de hesap edildiğinde ortalama olarak kesintinin yüzde 10 civarında gerçekleşeceğini söylemek mümkün ki bu durumda Apple ve Google’a karşı da önemli bir avantaj ortaya çıkıyor. 

 




Kaynak:https://www.engadget.com/amazon-cut-appstore-fees-smaller-developers-073043891.html

 Haberi Portalda Gör

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.