Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
969
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İlahiyatçı Talha Hakan Alp' ın Dinden Çıkış Sebepleri
R
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hoca bu konuda 2. Video çekmişti, devamı gelecek diyordu. Fakat aldığı tehditler nedeniyle videolarını kaldırdı. 2. Videosunu bulamadım. İlk videosu burada

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roumiruez -- 30 Mayıs 2021; 20:1:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yüzbaşı

Barış dini



T
3 yıl
Yarbay

bakara suresinin ilk ayetlerinde aklı takılı kalmış. gaybe inanacaksın. akla, tecrübeye danıştın mı aklı tasdik etmiş olursun. o zaman itimat kalmaz. peygambere de inanmazsın, gözle göremediğin meleklere de..

o zaman neden mucize görmek istersin ki? bozuk, yanlış, eksik olan aklın anlamaması önemsizdir. itaat önemli. akılla, duyu organlarınla, hesap yaparak, tecrübe ederek gaybe inanmak olmaz. onun bizden daha çok araştırmış olduğunu düşünürsek, o kadar araştırmadan sonra deistim demesi ya da deist olduğunu belirtmesi, onun zaten aklı ile hareket ettiğini ama aradığı soruların cevabına da ulaşamadığını gösteriyor.

akıl her şeyi anlaşılır kılsaydı, herkes Allah'ı daha iyi anlardı. çoğunluk az düşünüyor, akıl da etmiyorsunuz diye zaten kuran uyarıyor. azınlık arasında da bu ideolojiye kayanlar oluyor ise gerisini varın siz düşünün, güç ve kuvvet sahibini.. yapmam dersin, bir bakarsın yapmışsın. nerdeee dersin bir bakarsın ellerinde. ne işime yarayacak dersin, yıllar sonra bir bakmışsın işe yaramış. hataya düşmem dersin, o da ne düşmüşsün. sapmam dersin, ruhun bile duymaz.. girdim dersin ama aslında girmemişsindir. konu başlığı da bu hesap. onun sorgulaması bir anda başlamamış. ne zaman dinden çıktığını o daha iyi bilir. bir de ilahiyat üzerine araştırma yapmak için başlangıçta din sahibi olması gerekir mi? bence gerekmez. bu tür açıklamalar ile hayata bakış açısını değiştirenlerin çıkabilir. burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, kişinin samimiyetidir. samimi olmayan, cennete giremez. ha her samimi olan da cennete girer de diyemeyiz. bunun cevabını ancak Allah bilir. ama samimi olmayan, içten pazarlıklı olan anladınız sanırım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 7 Haziran 2021; 19:1:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

akıl her şeyi anlaşılır kılsaydı, herkes Allah'ı daha iyi anlardı.
ama samimi olmayan, içten pazarlıklı olan
Tanrı'nın verdiği akılla tanrıyı göremiyorsak bunda benim suçum ne? kendimce araştırıp karşılaştırıyorum tanrının varlığına yada yokluğuna dair bir tane kanıt yok bu yüzden agnostik'im dinler ise bariz şekilde insan elinden çıkama, hiç kimse koskoca evreni yaratan bir gücün ispatını görüpte inkar edemez içten pazarlık falan demişsin yok böyle bir şey kanıt yok kanıt, inananlar için de kanıt yok, olsaydı zaten inanç denmezdi, yani müslümanlar dahil kimse %100 inanmıyor, he kendini kandırıyordur o başka. İnanç hiçbir zaman %100 olmaz, sözde %100 inanıyorum diyebilirsin ama gerçekte bu çelişkilidir. İnanç demek gerçek olduğunu sandığın şeydir, yani gerçek olmama ihtimali vardır, yalan olma ihtimali olmayan şey inanç olmaktan çıkar kimsenin ret edemeyeceği kanıtlı gerçek olur. Demek ki neymiş? yalan olma ihtimali varmış

Bu din/sınav konusu o kadar saçma ki kendi içinde bir sürü çelişki barındırıyor.

Sözde tanrının verdiği akılla araştırdım ve dinlerin insanlar tarafından yazlıldığına kanaat getirdim.
Sözde tanrının verdiği akla göre davranıp inançsız olduğum için cehennemlik oldum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 7 Haziran 2021; 23:40:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @The souls migration
T
3 yıl
Yarbay

bir yaratıcının varlığına inanmıyorum dememiş. bunu dediği başka bir video var ise izlemedim. ilahiyatçı deist olduğunu açıklamış. dine olan inancı kalmamış.

var mıydı acaba sorusunu sormak durumunda kalıyorum çünkü beni hiç etkileyemedi. o ise araştırmacı olmasına rağmen sorularına aradığı cevaplar, belki ona verilen cevaplar onu, bana göre mecazi anlamda zehirlemiş, ona göre ise imanını, inancını zayıflatmış. kafasında sürekli soru işaretleriyle dolaşacaksa biri, rahat etmeyeceği kesin.

konunun bizi getirdiği nokta iman oluyor. bunu videoda görüyoruz. iman olmadan zaten dinin olmaz. peygambere iman da bunlardan biri. şimdi günümüzde herkes kendisine bir yol çizerken, bir akım, düşünce, ideolojiden etkilenerek yok çiziyor. kendi yolunu tek başına çizen biri olduğunu ben sanmıyorum. şimdi görüp, aynı dönemi birlikte yaşayıp iman eden var. bir de bizim gibi hiç görmeden bu zamanı yaşarken, iman eden var. hiç kimse akılsız değil. herkesde bir akıl var muhakkak. ama nefis ve iradeler farklı. etki ve tepkimeler, şartlara, ortama, yakınındakilere göre, yani ama gizli ama aleni bir çok faktöre göre değişim yaşamak mümkün bu zamanda.

şunu da belirtmeden geçmemem lazım. peygambersiz bir din projesi üzerine inşa çalışmaları da yapan var bu zamanda. ibrahimi dinler hakkında zaten bir video verilmişti dh'de. üç dine mensub imam, rahip ve haham idi galiba. o videoda bu dediğimi zaten biri belirtmişti. haham idi galiba peygambersiz bir dine yatkın bir görüş sunuyordu diye aklımda kalmış. rahip ise Allah affetsin artık ne diyeyim, hz isa ile ilgili bir espiri yapmıştı. dinde espiri olmaz. ama bakıyoruz din ile espiri yapılıyor. gülüyor muyuz? evet. inanan da inanmayan da gülüyor.

velhasıl, dinden çıkış sebepleri için bir çok örnek veren olacaktır. bir imam'ın istişare yapacağı kişi kim olabilir? en azından başka bir imam olabilir. bu araştırmacının istişare ettiği kişiler kimdi veya kim olabilir bilmiyorum. hangi imkanlara ulaşabildi onu da bilmiyorum. ama akıl ettiğim bir şey var. her sorunun cevabına ulaşması mümkün olmayabilir. bunu şu şekilde de algılayabiliriz aslında. her soruyu da sormak gerekmiyor. sorulmaması gereken sorular sorulduğunda da cevap alabileceğiniz konularda cevap alınamayabilir. sonuçta insanın bir mücadelesi var bu dünyada. tek başına değil. düşmanı, düşmanları var.



R
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İkinci video da yüklenmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=y0j2WjGqiLI&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Bir yanda; yıllarca İslam'i konularda yazıp çizen Talha Hakan Alp,.
Diğer yanda; yıllarca dinsizlikle ilgili yazıp çizen Altay Cem Meriç.
Biri dinsizliğe kayıyor, diğeri Müslüman oldu. Medyada sadece Talha Hakan Alp gündem oldu. Altay Cem Meriç gündem olmadı veya olamadı. İkisinin de aynı döneme denk gelmesi tesadüf mü?

Altay Cem Meriç YouTube kanalında cevap veriyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
3 yıl
Yüzbaşı

Birkaç videosuna göz attım bu adamın.
Fecaat bir adam bu.
Talha Hakan Alp'a cevap vermeyi bırak, sorduğu soruları bile anlamamış daha. Müslümanlar sorulan soruları bile dinlemiyorlar galiba. Mesela daha ilk meselede Talha Hakan Alp iman problemine Mekke müşrikleri açısından bakıyor ve anlatıyorken, adam hoop direk günümüzde iman boyutuna geçerek cevap vermeye çalışıyor. Ucuz ayak oyunları bunlar.
Daha önce ateisttim diyor. Nietzsche okuyup ateist olduğunu iddia ediyor. İlk defa bir müslümanın Nietzsche okuyarak ateist olduğunu duydum. Sonra da adam ateizmden ehli sünnetin en katı yorumuna geçiş yapmış. Bunu da ilk defa gördüm. Tarihselci, kurancı gördüm ama ağır ehli sünnet olana ilk defa rastladım.
Evrim hakkında ateistken ne düşünüyordu, ehli sünnet olunca ne düşünüyor bunu merak ediyorum açıkçası. Evrimi de inkar mı etmeye başladı birden ne oldu yani.
Bende bıraktığı intiba adamın maksadı ateizme cevap vermek falan değil. Hazırki müslümanları ucuz ayak oyunları ile dinde tutmaya çalışmak. Çünkü ateizme cevap vermek için önce onların ne dediğini anlaman gerek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Strajedist
H
3 yıl
Yüzbaşı

Altay Cem Meriç in dinsizlikle ilgili yazdığı şeylerin linki varsa atabilir misiniz? Ateistken yazdığı şeyleri kastediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Strajedist
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.