Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
68
Cevap
5687
Tıklama
84
Öne Çıkarma
Cevap: Fesli Kadir'in 'keşke yunan galip gelseydi' sözüne, duyduğu halde inanmayan Fanatik dayı :D (4. sayfa)
3
3 yıl
Çavuş

Ahirette Allah hükmünü verecektir. Orada kandırıldık Allahım affet diye bir savunma olmayacaktır. Nasıl feto için kandırıldık deyip yırtmaya çalışıyorlar sa !!!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @retro61
Q
3 yıl
Er

Şu yeşil montlu adam yüzünden ülkeden birdaha soğudum eyw



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Binbaşı

Bunlar sayesinde ateist olduk. Bu radikal dincilere yagmurlu havada su bile vermem, namuslu ve serefli olanlar haric.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
3 yıl
Er

Fesli kadire Tarihçi diyen herkesle iletişimi kesin. Bu insanlarla anlaşmak yerine muhabbet kuşu alıp konuşmayı öğretebilirsiniz. Kılavuzu karga olanın burnu ...tan kurtulmaz.



L
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: PSN_vs_XBOXLive

Kadir Mısıroğlu'nu savunan adam kadar, Atatürk'ü savunan teyze de partizandır. Eğitim seviyesi düşük, tartışmayı bilmeyen, objektif olmayı başaramayan toplumlarda demokrasi anca sözde olur.
kel alaka bir karşılaştırma yapmadan önce videoyu izle


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yüzbaşı

vidyoyu izledim, ikisi de partizan.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lazer__
F
3 yıl
Yarbay

keşke yunan galip gelseydi derken neyi mahvettilerde yunanın galip gelmesi isteniyor?
kör fanatizminizin görmediği nedir?

fesli kadir ne anlatmak istiyor?



D
3 yıl
Yarbay

quote:

"Eğer Yunan kazansaydi da bizi işgal etseydi, önce saltanatı ve hilafeti kaldırır, sonra alfabemizi değiştirir, ardından Ayasofya'yi kapatır, kılık kıyafetimizi değiştirir, Türk müziğinin çalınmasını yasaklar, Millet de işgalcilerin tüm bu baskılarına karşı topyekün isyan eder karşı koyardı fakat bütün bunları bizden olanlar yapınca millet ses etmedi." anlamında söylenmiş olduğunu da anlamazlar.

Şu savunmadan leş gibi cehalet akıyor.

Söyle bakalım çok bilmiş.
Bizim orta asyada kendi alfabemiz varken, Türkçe ile sesleri hiç uyuşmayan arap alfabesini kim bize dayattı?
Fes gibi sarık gibi bizimle zerre alakası olmayan şapkaları, bize kim giydirdi?
Arap saatini, arap takvimini, arap ölçü birimlerini kim bize kullandırdı?

Halk durup dururken, "hadi beyler fes takalım ve kril alfabesini bırakıp arap alfabesine geçelim" mi dedi, yoksa bunalrı halka biri mi dayattı?

Atatürk arap harflerini ve FAS kökenli fes ile saçma sapan çöl kıyafetleri kaldırıp orta asyadaki kendi geleneksel kıyafetlerimizi geri getirseydi o zaman ne diyecektiniz çok merak ediyorum.
Siz yine de bulurdunuz Atatürk'e çamur atmak için bir bahane.

Adam ilerlemenin avrupaya ayak uydurarak daha kolay olacağına inanmış, ve bu yönde değişiklikler yapmış.
Eğer ki bu ülkenin iyiliğini isstemeyip sadece "gelenekçi kafa" ile hareket etseydi, orta asyadaki özümüze dönerdik.
Yine o saçma arap özentisi şeylere devam etmezdik. Çünkü bizim özümüz o değil.

Yirmibirinci yüzyıla geldik ama malesef osmanlıdaki "araplaşmak=Müslümanlaşmak" zannı halen bazı cahiller tarafından devam ettiriliyor.
Millet atomu parçalıyor, bizde hala arap gibi giyinmenin sevap olduğuna inanan tipler var.
Şekil A sen!

Neymiş, Atatürk giysisini değiştirmiş, şapkasını değiştirmiş, ühüüüüü

Yahu etrafına bak bakalım kimono giyen japon kaldı mı?
Askılı pantolon ve tahta ayakkabı giyen hollandalı kaldı mı?
200 yıl öncenin "araplardan ve kuzey afrikadan devşirme kıyafetlerini" çok seviyorsan al fes tak potur giy, sana engel olan yok.
Ama gelip de giysi için veya senin diline ait olmayan bir alfabe için forumda saçmalamak nedir yahu?


Ha son olarak şunu da ekleyeyim.
Ziya paşanın 150 yıl önce söylediği o arapça kelimelerle dolu sözü, 150 yıl önce sokaktaki bir Türk vatandaşına söylesen o bile anlamazdı.
sokaktaki sade vatandaş neredeyse günümüz Türkçesiyle aynı şekilde konuşmaktaydı.
"Arabi" ve "Farisi" denen arapça ve farsça edebi saçmalıklar ile sadece saraydan beslenen bir avuç tuzu kuru kesim ilgilenirdi.

Hani bugün dilimize ingilizce kelimeler giriyor diye feryat ediyoruz ya, işte o zaman arapça ve farsça kelimeler bu sınırlı kesim tarafından ısrarla benimsenmeye ve dile sokulmaya çalışılmıştır.

Ama işte size göre dile yeni kelimeler ingilizceden girince "dilde bozulma" "özünden sapma" olarak görülüyor, ama arap ve fars taraflarından gelince hoş gelmiş sefa gelmiş.
Siz çok seversiniz arap şeylerini.
İngilizin kelimeleri dilimize girmesin, ama arabınki istediği kadar girsin serbest di mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 15 Haziran 2021; 13:55:55 >


Bu mesajda bahsedilenler: @pallidman
L
3 yıl
Yüzbaşı

Bazıları şark kurnazlığı yaparak feslinin 'keşke yunan galip gelseydi' sözünü 'ya aslında böyle demek istemedi' diyerek aklamaya çalışıyor.Kendiside yaşarken söylediği bu rezil sözü ''Eğer Yunan kazansaydı bizi işgal etseydi,önce saltanatı ve hilafeti kaldırır,sonra alfabemizi değiştirir,ardından Ayasofya'yı kapatır,kılık kıyafetimizi değiştirir,Türk müziğinin çalınmasını yasaklar,Millet de işgalcilerin tüm bu baskılarına karşı topyekün isyan eder karşı koyardı fakat bütün bunları bizden olanlar yapınca millet ses etmedi." mealinde açıklayarak aklamaya çalışmıştı.

Elbette merdiven altı tarihçilerden tarih öğrenen kişiler için feslinin bu açıklaması onlar için gayet makul ve yeterli bir açıklamadır.Ancak gerçekte fesli bu sözleriyle iyice sıvamıştır.Peki ama neden?

Öncelikle Yunanlılar ve onların arkasında olan İtilaf devletleri İstanbul'u ve Anadoluyu işgal ederken hiçbir zaman ne cemaatleri ne tarikatları ne saltanatı ne de hilafeti hedef almamışlardı.Bilakis her fırsatta müslümanların yaşam tarzlarına,dini yapılanmalarına,halifeye ve Osmanlı saltanatına dokunmayacaklarını garanti etmişlerdir.Öyle ki Anadoluda Mustafa Kemal Paşa önderliğinde milli mücadele devam ederken başta İngilizler ve Yunanlılar olmak üzere Anadoluda iç isyanlar çıkarmaya çalışmışlar ve çoğu zamanda bunda başarılı olmuşlardır.Milli mücadele esnasında Anadoluda ondan fazla iç isyan yaşanmıştır.Peki bu iç isyanları çıkaranların gerekçeleri nelerdi?

İsyanı çıkaranların gerekçeleri Ankara'yı ve Ankara'da toplananları dinsiz olarak görmeleriydi.Böyle görmelerinin nedeni ise başta Osmanlı hükümetinin desteğiyle İngilizlerin ve Yunanlıların Anadoluya yönelik bu yönde propaganda yapmalarıydı.Hatta Yunan ordusu Anadolu içlerinde ilerlerken Yunan ve İngiliz savaş uçakları Yunan ordusunun yaklaştığı köyler,kasabalar ve kentler üzerine propaganda bildirileri atmışlar ve bu bildirilerde ''Gelen Yunan ordusunun halife ve padişah dostu olduğunu,halifenin izni ile bolşevik/dinsiz Ankara eşkiyalarını tepelemek amacında olduklarını,müslüman ahalinin can,mal ve namusunu Ankara'nın eşkiyalarına karşı koruyacaklarını ve kendilerine asla zarar vermeyeceklerini'' söylüyorlardı.Doğal olarak bu bildirilerden etkilenenler yine Osmanlı hükümetinin ve İngiliz/Yunan ajanlarının aynı söylemlerle kışkırtmaları ile Ankara'ya karşı ayaklanıyorlardı.

Sahi Yunan ve İngilizler ülkemizi işgal ederken dini ve halifeyi hedef alacaklardı değil mi? (!)

Ha bu arada Yunanlıların ve İngilizlerin sözde düşman oldukları halifede 17 Kasım 1922'de kendi el yazısıyla İngiliz İşgal Kuvvetleri Komutanı General Haringtona sığınma talebinde bulunmuş ve sığınma talebinin İngilizler tarafından kabulü üzerine boğazda demirli olan Malaya Zırhlısına binerek ülkeden topuklamıştı. Sığınma başvurusunu ise TBMM'nin 1 Kasım 1922'de Saltanatı kaldırması üzerine ''Müslümanların Halifesi' olarak yapmıştı.

Peki halife kimden kaçıyor?

El cevap:TBMM,Türk ordusu ve Ankara hükümetinden

Kime sığınıyor peki?

El cevap:Müslüman ülkeleri sömüren hrıstiyan İngiltereye

Peki fesli ne diyor ''Eğer düşman ülkemizi işgal etseydi saltanatı ve hilafeti kaldırırdı''....

Fesli herhalde paralel evrende yaşıyordu ki böyle saçmalamış zira söylediğinin tarihi bir gerçekliği yok.

Dahası Batı hiçbir zaman sömürdüğü ya da sömüreceği ülkelerin Batılı değerleri benimsemesini istemedi.Zira Batılı değerleri benimseyen,bu değerleri kendi kültürü ile birleştirebilmeyi başaran ulusların sömürülemeyeceğini bilir.Misal Çin,misal G.Kore,misal Japonya buna en güzel Doğulu üç devlettir.Bu devletler çok değil iki yüz yıl kadar önce Osmanlı imparatorluğundan bile daha geri ülkelerdi.Hatta Osmanlı Avrupa'ya daha yakın olmasından ötürü Avrupa değerlerini bu devletlerden önce almaya ve gelişmeye başlamıştı.Ancak iki yüz yıl sonra bu devletler bugün Osmanlıyı ve onun ardılı olan Türkiye'yi gelişme konusunda çok geride bırakmışlar dahası Batı Dünyası ile yarışır bir hale gelmişlerdir.Hatta bazı alanlarda onları geçmişlerdir bile...Bunu başarmalarının nedeni Batı karşısında eziklik duygusuna kapılmadan geri kaldıklarını kabul etmeleri ve her açıdan Batı'nın üstün kültürünü kendi kültürleri ile birleştirmeleridir.Batı kültürünü yani sanatını,düşüncesini,ekonomi anlayışını,askeri yapısını,teknik yapısını,bilimsel bakışını,kılık-kıyafet anlayışını vb olduğu gibi almışlar kendi kültürleri ile birleştirmişler ve bugünkü seviyeye gelmişlerdir.

Ne yazık ki Batının tarihsel en büyük rakibi olan müslümanlar bu gerçeği kabul etmemişlerdir.Hala daha kabul etmezler.Batı kültürü karşısında kendi kültürlerinin ve Dünya görüşlerinin çağ dışı kaldığını itiraf edemezler.İtiraf edemedikleri içinde Batı kültürüne kendilerini kapatırlar.Onlar atalarının eskiden kurmuş oldukları büyük imparatorluklarının hikayeleri ile kendilerini avutmayı tercih ederler.Batı kültürünü kendi kültürleri ile birleştirmeyi düşünemezler bile.Bu gerçeği kabul eden ve bu uğurda çabalayan insanları ise susturmaya,etkisiz kılmaya hatta yapabilirlerse öldürmeye bile çalışırlar.Osmanlı tarihi Batılılaşma için çabalayan ancak gericiler tarafından katledilen Padişahlar, Sadrazamlar ve devlet adamlarının hazin sonlarıyla doludur.

Yani öyle ''Batı bizi işgal etseydi alfabemizi değiştirir,Ayasofyayı kapatır,kılık-kıyafetimizi değiştirir vs'' gibi bir durum yok.İşgalciler bunların hiçbirini yapmazdı zira işlerine gelmezdi.Kendi elleriyle kendi değerlerini benimseyen bir ulus yaratacak kadar .ptal değiller.Zira kendi değerlerini kendi kültürleri ile birleştiren ulusları sömüremeyeceklerini iyi bilirler.İşte Çin,G.Kore ve Japonya karşımızda duruyor.Bu üç devlet kendi kültürlerini Batı kültürü ile tamamen birleştirerek geliştiler.Batılılar onlara kendi kültürlerini zorla benimsetmediler.

<p class="ql-align-justify">Dahası yakın tarihten Afganistan işgaline ve sonrasına bakalım.Afganistan 2001 yılında Amerika tarafından doğrudan işgal edildi.Sözde Amerika ve NATO burada Talibanı/El kaideyi iktidardan kovdu.Amaçları Afganistanı demokratik ve Batılı değerleri benimseyen bir rejimle idare etmekti.İşgal gerekçeleri buydu.Ancak işgalin 20. yılında olanları görüyoruz.Afganistanda ne demokratik bir rejim kurulabildi ne de Taliban/El kaide yok edilebildi.Afganistan 2001'de nasılsa bugünde aynı vaziyette.Bir gram olsun ne ilerledi ne de gelişti.Batılı değerler ise hiç yerleşmedi.Tüm Afganistan Taliban/El Kaide kontrolü altında kalarak daha da dincileşti ve 21.yüzyıldan koptu.</p><p class="ql-align-justify">
</p><p class="ql-align-justify">Fesliye göre Afganistan şimdiye kadar Avrupalılaşmış olmalıydı ama ülkenin durumu ortada...Daha da dincileşmiş ve gerilemiş bir halde.</p><p class="ql-align-justify">
</p><p class="ql-align-justify">Ayrıca ''Türkiye de halk inkılapları kendilerinden biri yaptığı için ses çıkarmadı.Eğer İngilizler bunu kendileri yapsaydı halk direnirdi'' sözü de koca bir palavradır.1925'te Şeyh Sait neden isyan etmişti?1926'da kimler Atatürk'e suikast yapmaya çalışmıştı?1930'da İzmir'in Menemen İlçesinde ayaklananların amacı neydi?1937-1939 Tunceli isyanlarının amaçlar nelerdi?</p><p class="ql-align-justify">
</p><p class="ql-align-justify">Görüldüğü üzere gericiler yapılan İnkılaplara direnmişler hatta Atatürk'ü öldürmeye bile çalışmışlardır.Zira yapabildikleri tek şey budur.Geçmiştede Osmanlının yaptığı çoğu ıslahat ve yenileşme hareketlerine bunların ataları isyan etmemişler miydi?Padişahları tahttan indirip katletmemişler miydi?Sadrazamları ve devlet adamlarını öldürmemişler miydi?Ancak gericiler bu kez Osmanlının zayıf otoritesi yerine genç Cumhuriyetin demir yumruğuyla karşılaşmışlar ve bu yumruğu kafalarına yiyince çil yavrusu gibi dağılmışlardır.Böylece gericilerin gölgesi memleket üstünden kaldırılınca inkılaplarda halka nüfuz edebilmiştir.</p><p class="ql-align-justify">
</p>1923-1938 yılları arasında yani 15 yılda Atatürk idaresinde Türkiye adeta her açıdan çağ atlarken Afganistan 2001-2021 yılları arasında yani 20 yılda Amerikan işgalinde yerinde saydıysa bu durum feslinin iyice sıvadığını bir kere daha gösterir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 15 Haziran 2021; 14:11:24 >

A
3 yıl
Onbaşı

Chplilerin mekani oldugu belli ama gerci istanbulda belli



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam bunun gibileri toplumdan ayıklamak lazım herkes oy kullanmamalı



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
R
3 yıl
Yarbay

Video ile kanıtı var ve lavuk hala konuşuyor ya, ilginç bir spesimen..



O
3 yıl
Yarbay

Ya arada efsane arkadaşların efsane mesajları var ama bunlar ne anlar, troll adamlar zaten, troll değillerse daha da beter.

Yunan kazansaydı lafı öyle değil ironi yapmış derken daha da sıçıyorlar. Böyle bi salaklık var mı?

He bi gecede cahil kaldınız, bi gecede okuyamadınız dedelerinizin mezarını değil mi? Atatürk inkılaplarını da Yunan mezalimi yapacak neredeyse, yani açıklama da "iyi niyetli" değil ki yanlış anlaşılmış olsun.

Nasıl bir sığırlık, nasıl bir cehalet, ve bu cehaletin farkında olmadan iyice cahilce konuşmak, yazmak. Allahım ya rabbim sen bana sabır ver, sen akıl dağıtırken şemsiye açmış bu organizmalara zeka ihsan eyle... Ama bu dua bu saatten sonra kabul olmaz herhalde, çok geç ya... Adamlar kendilerini kapatmış resmen. Beyin işlemiyor ki...

Çok enteresan ya. Vallahi bu millet sosyolojik olarak incelenmeli. Cehapeli amca-teyze grupları ve trollerden beter tiplemeler... Kesinlikle klinik vaka bunlar.



H
3 yıl
Yarbay

Feslinin daha skandal bir demeci var o da budur
https://www.youtube.com/watch?v=2fZigdTOEMc&feature=youtu.be



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı

'Badelense, badelendiğine inanmayacak niceleri varken.



D
3 yıl
Yüzbaşı

Necip Fazıl sonradan sapıttı fesci oldu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @djoz
S
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

Bu forumda da çok var böyle gördüğünü, duyduğunu, her türlü belgeyi inkar eden.
Hocam forumu birak eskiden ayni evde kaldigim ak arkadasimin yaninda bu telefon konusmalarini aciyordum, hani su malum kisinin cocuklariyla 10 milyonu naptin aldin mi falan dedigi

Arkadasim kapat sunlari acma diyordu, sonra kulaklik takiyordu. Adam konusmanin gercek oldugunu biliyor ama bilmek istemiyor dusun yani kafayi. Yani mesele bunlarin bilinmesi falan degil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

fanatik işte




Bu mesajda bahsedilenler: @saveyourself
D
3 yıl
Binbaşı

Bahsedilen videoyu izledim adamin dedigi yunan galip gelaeydi aizin yaptiginiz zulmu yapmazdi diyor. Fesat ve hainler islerine gelmeeigi icin keske yunan galip gelaeydi doye cevirdi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.