Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
588
Tıklama
6
Öne Çıkarma
En son Windows 10 güncellemesi görev çubuğu ve yazıcılarda soruna neden oluyor
M
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

En son Windows 10 güncellemesi görev çubuğu ve yazıcılarda soruna neden oluyor



Bildiğiniz üzere Microsoft ayda bir kez yayınladığı geleneksel Salı yamalarıyla Windows işletim sisteminin güvenlik açıklarını kapatıyor. Hafta içinde yayınlanan güncelleme bilgisayarlarda bazı sorunların yaşanmasına neden oldu.



Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 11'i bekleyenler için rahatlama videosu yayınladı



Kullanıcıların ana şikayeti güncellemenin görev çubuğu ve yazıcıları çökertmesi. Sorun, Haziran güncellemesine dahil edilen KB5003637 numaralı güvenlik yamasından kaynaklanıyor. Zorunlu bir yama olduğu için sistemlere otomatik olarak yüklendiğini belirtelim.



"Bilgisayarımı patatese çevirdi"



İşte görev çubuğuyla ilgili bir şikayet:



"Tarih, saat ve sistem simgeleri görev çubuğundan kaybolmaya devam ediyor. Problem en son Windows güncellemesinden sonra başladı. Bilgisayarımı patatese çevirdi."



Bir başka kullanıcının şikayeti:



"KB5003214 isteğe bağlıydı ancak KB5003637 otomatik olarak yükleniyor ve aynı soruna neden oluyor (görev çubuğu simgeleri hatası). Bu güncellemeler, bilgisayarımın kullanılabilirliğini kelimenin tam anlamıyla bozuyor."



En son Windows 10 güncellemesi görev çubuğu ve yazıcılarda soruna neden oluyor



Yazıcılarda da soruna yol açıyor



Güncellemenin yol açtığı bir başka can sıkıcı hata ise yazıcılarla ilgili. KB5003637, Yazdırma Biriktiricisi için de bir güvenlik düzeltmesi içeriyor. Fakat yüklendikten sonra bazı kullanıcılar Yazdırma Biriktiricisi hizmetiyle ilgili sorunlar yaşamaya başladılar.



Neyse ki Microsoft, sorunlu Windows güncellemelerinin sistemden kolayca kaldırılmasına imkan tanıyor. KB5003637 numaralı yamayı bilgisayarınızdan kaldırarak her iki sorunu da çözebilirsiniz.




Kaynak:https://www.windowslatest.com/2021/06/11/windows-10-kb5003637-update-could-break-your-taskbar/

 Haberi Portalda Gör

Windows 10u ilk çıktığı andan itibaren kullanmama rağmen bu tarz problemlerin hiç birisini şimdiye kadar yaşamadım enterasan olarak. Hatta bi ara insider olarak alıyordum beta güncellem...
Yoruma Git
Yorumun Devamı le_tatative - 3 yıl +12
"Kullanmayı bilmiyorlar" diyen arkadaş saçmalamış. Muhtemelen ondan daha iyi biliyorum ama güncelleme sonrası bu sorun bilgisayarımda oluştu. Şansa bala güncelleme kendi bilgi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı tongucci - 3 yıl +5
W
3 yıl
Binbaşı

Windows gelecekte Linux çekirdeği kullanarak işletim sistemi çıkaracak. Başka şansı yok. Son yıllarda Linux ile içli dışlı olmasının arkasında bu sebep yatıyor.




C
3 yıl
Yarbay

Windows11 çıkacakmış bari adını bug11 felan yapsalar. Daha az eleştiri alırlar. Bu ne ya



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
3 yıl
Yüzbaşı

Çok lazımmış gibi bana hava sıcaklığını gösteriyor. Önce kendi işini yap ben bakarım hava durumuna gerekirse.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
3 yıl
Yüzbaşı

Windows 10u ilk çıktığı andan itibaren kullanmama rağmen bu tarz problemlerin hiç birisini şimdiye kadar yaşamadım enterasan olarak. Hatta bi ara insider olarak alıyordum beta güncellemeleri, ona rağmen şu çöktü bu çalışmıyor olmadı hiç. En fazla bi kaç kere başlatta arama yapma özelliği gitti.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

Her çıkan Windows güncellemesini anında alıyorum. Biz niye hiç yaşamadık bu sorunları?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: alaz1903

Her çıkan Windows güncellemesini anında alıyorum. Biz niye hiç yaşamadık bu sorunları?
çünkü onlar kullanmayı bilmiyor hocam, hayatım boyunca 1 kere sıkıntı yaşamadım windows konusunda..



F
3 yıl
Yarbay

Görev çubuğundaki sağ kısımdaki ikonlar hep karışıyordu, bazen komple kayboluyordu. Güncellemelerin hepsini kaldırdım düzeldi.

Microsoft, hayatımda gördüğüm Sony'den sonra en dandik güncelleme yayınlayan ikinci firma oldu.

Sony'nin zamanında Sony Ericcson Xperia'ları tamamen bozan Android 4.0.4 ICS güncellemesini unutmadım. Buradan bir kez daha Sony'yi anıyorum: İnşallah mobil sektörde tamamen batasın eyyy Sony! Yıllar geçtiği halde benim için hâlâ dünyanın en iyi akıllı telefonu olan Xperia Pro'yu unutmadım, onu sen mahvettin!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 yıl
Yüzbaşı

güncellemeden sonra, Sağ alt bildirimler tıklama açılmıyordu ve başlat çubuğu sağ tık çalışmıyor du iş bilgisayarımda başıma geldi restore yaptık bir gün uğraştım ev kullandığım PCler de sorun olmadı




N
3 yıl
Binbaşı

Milleti bedava diye nasıl da kobay olarak kullandılar? Bunların yanında parasını verip alanlar da yandı. Ben en çok ona üzülüyorum. Gelen güncellemeyi ben de kurdum ama herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bu sıkıntıları yaşayanlar windowsun orasını burasını kurcalayanlar herhalde.



D
3 yıl
Yarbay

Ben anlamıyorum 2015 den beri windows 10 kulllanıyorum ne. Windows güncelleme sorunu oldu nede yazıcı sorun verdi .çok garip




D
3 yıl
Yarbay

Valla son güncelleme sonrasında, laptop(81ax) pil gücü modundayken uyku durumuna geçerken veya durup dururken mavi ve siyah ekran verme hataları sonlandı. Performansı arttı, ne yaptılar ise öyle kalsin bir süreliğine.




D
3 yıl
Yarbay

Sadece Windows a bağlı kalmak yetmiyor arkadaşlar. Ben ücretli antivirüs programları kullandığından beri, hiç bir sorun yaşamıyorum PC de. Ücretli antivirüs şart. Free (ücretsiz) kullanmayın . Bilgisayari yormaktan başka bı boka yaramiyor. Zaten virüs falan bulmadığını da herkes biliyor ücretsiz programların...




E
3 yıl
Binbaşı

Windows 10 son güncelleme sonrası berbat. Yağ gibi akan PC kasım kasım kasılıyor. Programlar sapıttı. Yani kısaca Windows yine bir çuval inciri berbat etti. Buradan emeği geçen tüm çalışanlarına selam gönderiyorum. Yapamıyorsanız bırakın



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Çavuş

"Kullanmayı bilmiyorlar" diyen arkadaş saçmalamış. Muhtemelen ondan daha iyi biliyorum ama güncelleme sonrası bu sorun bilgisayarımda oluştu. Şansa bala güncelleme kendi bilgisayarında sorun çıkarmadı diye Windows kullanmayı benden iyi bildiğini sanıyor... komik.




D
3 yıl
Yarbay

Klasik microsoft işi.




D
3 yıl
Yarbay

ben rahattım bilgisayarım normal gayet çalışıyor sıkıntı yok




B
3 yıl
Yarbay

Windows 10 = Windows Vista v2



D
3 yıl
Yarbay

Windows 10 büyük sorun oyun acarken oyun açıkken uzun süre beklediğimizde bağlantı hata veriyor tv telefon baglanti yapılıyor ve saniyeler içerisinde pc ve tv hata veriyor daha 1 suru hata var kayıt altına aldım burda yazmakla bitmez




M
3 yıl
Yüzbaşı

Lenovo Vantage çubuğunu koyamıyoruz yeni gelen araç çubuğunda simge ve isim seçince



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.