Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
292
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Qualcomm üzerindeki baskı yoğunlaşacak: MediaTek, Dimensity 900'ü hazırlıyor
U
3 yıl
General
Konu Sahibi

Qualcomm üzerindeki baskı yoğunlaşacak: MediaTek, Dimensity 900'ü hazırlıyor



5G akıllı telefonların popülaritesinin artması ve başarılı Dimensity çip serisi, MediaTek'in pazardaki konumunu ciddi şekilde güçlendirmesine izin verdi. Pazar payının artmasıyla birlikte çip üreticisinin gelirleri de arttı. Şirket, sadece bu yılın Nisan ayında 1.32 milyar dolar kazanmayı başardı ve bu geçen yılın aynı dönemine göre %78 daha fazla.



Ayrıca Bkz.iOS'un son sürümü iPhone'ları yavaşlattı: Apple yeni sürüm için çalışıyor



MediaTek, elde ettiği bu konumu kaybetmemek ve rakibi Qualcomm'u geçmek niyetinde. Şirket, 5G cihazları segmentindeki konumunu güçlendirmek için Snapdragon 768G'nin doğrudan rakibi olacak Dimensity 900 yongasını (MediaTek MT6877) piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Söylentilere göre AnTuTu'da yeni işlemci, Qualcomm'un yonga setinden daha yüksek puan alıyor.



Qualcomm üzerindeki baskı yoğunlaşacak: MediaTek, Dimensity 900'ü hazırlıyor



MediaTek pazara hakim olmaya başladı



Dimensity 900 zaten "155 dolarlık cihaz segmentinin kralı" olarak anılıyor. Yeni çipli ilk akıllı telefon, 90 hertz ekran ve 64 megapiksel kamera sunan Oppo marka bir cihaz olacak. Omdia'daki analistlere göre, MediaTek geçen yıl, bir önceki yılki 238 milyona kıyasla pazara 352 milyon yonga sattı. Büyüme %48 oldu ve şirket, mobil işlemci pazarının %27'sini kontrol ediyor.



Tayvanlı yonga üreticisinin ortakları arasında Samsung, Huawei, Oppo, Honor ve Xiaomi yer alıyor ve bunlardan Huawei geçen yıl MediaTek yonga sistemleriyle donatılmış 60 milyon akıllı telefonu piyasaya sundu.




Kaynak:https://news.mydrivers.com/1/756/756102.htm

 Haberi Portalda Gör

M
3 yıl
Binbaşı

SD768'e göre fiyat anlamında avantajlı olur performans konusu biraz şüpheli/tartışılır, performansta aynı olmasa misal -%5 kadar yakın dursa çok iyi satış yapar. satış yaptıkça da yazılım tarafında daha çok destek görür.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.