Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
363
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Web site yazılımı öğrenmek istiyorum tavsiye
G
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba 0 dan web site programlama öğrenmek istiyorum hangi programları dilleri kullanmam gerekiyor bir projem var ve o proje üzerine öğreneceğim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GokhanTRGT -- 9 Mayıs 2021; 15:58:2 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Udemy de uygun kurslar var bakmanı tavsiye ederim



B
3 yıl
Teğmen

https://www.google.com/intl/tr_tr/business/website-builder/
https://tr.wix.com/

Sıfırdan full stack olarak, her şeyi bileceğim, tek kişilik ekip olacağım dersen kolay gelsin. Öyle arkadaşlar pek çıkmıyor.  

Full stack developer genellikle küçük veya orta büyüklükte ekiplerde tercih edilir. Çünkü Facebook, Google gibi milyarlarca veri giriş ve çıkışı alan siteyi ayakta tutacak alt yapıyı yazmak kolay bir iş değil. O yüzden bir alanda en iyisi olan, o alanda en ince detaylarını bilen kişiler çalışır. Full stack olarak her şeyden yeteri kadar bilirsiniz ama asla her şeyi bilmek gibi imkanınız yok.

Tek kişilik veya birkaç kişinin gireceği web siteleri için kodlama öğrenmenize gerçekten hiç gerek yok. Girin yukarıda ki sitelere istediğiniz gibi tasarlayın. Blog dahi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Web sitesi tasarlamak için birçok yöntem var. Bu yöntemlerin hangi ile gelişmek istiyorsunuz?

UI-UX-Backend-Frontend-SEO bunların hepsinde farklı uzman ekipler çalışıyor. Ve bu sadece bir kısmı.

Ben her şeyden biraz bileceğim ama uzman birisi olmayacağım derseniz, Google arama çubuğuna yukarıda ki "UI-UX-Backend-Frontend-SEO" kısmını aratıp gerekli bilgileri edebilirsiniz. İyi günler.  

Not : UI-UX ekibi birlikte müşterilerin ihtiyaçlarını, zevklerini, ilgi alanlarını gibi şeyleri bulurlar. Bunlar web sitesini çizdikten sonra sıra Frontend-Backend tarafına gelir. Frontend sitenin kullanıcı ile olan
kısmını tasarlar. Backend tarafı ise sistemin alt yapısını yazar. SEO ise aramalarda bulunma, Google algoritmasında üst sıralara çıkma -Bakınız : Haber siteleri. - gibi işleri yaparlar. Arada atladığım kısımlar var ama genel mantık böyle.


Şimdi gelelim Türkiye gerçeklerine , Her şeyden biraz bilen eleman olabilirsen senden iyisi yok çünkü bizim şirketlerimiz genelde çok büyük trafiği, alt yapısı olmayan siteler. Dolayısı ile Google, Facebook gibi çok ince detaylı site tasarlama ihtiyacı olmuyor. En fazla trafik çeken siteler olarak tahminim Sahibinden, Trendyol, Hepsiburada gibi şirketlerdir. Bunun gibi firmalar dışında full stack geliştirici bence her zaman iş bulur.

Umuyorum ki kafanızda biraz olsun fikir oluşmuştur. Bence kendinize şunu sorun, Hangi alanda gelişmek istiyorum? Neyi tasarlamak hoşuma gidiyor? Bunların cevabını bulduktan sonra o alanda ilerlemeye ve web alanında o alanda uzmanlaşmış kişinin tavsiyelerini almak en doğrusu olacaktır. (bence) İyi günler



K
3 yıl
Yüzbaşı

w3scools



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.