Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
29
Cevap
1582
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Mi 11 ve Mi 11 Lite ülkemizde satışta (2. sayfa)
D
3 yıl
Binbaşı

yahu sanki alan varmış gibi şu fiyatların ilk çıktıkları gibi dh forumdaki sözde teknolojiye yakın insanlar tarafından yorumlanmasına bitiyorum. hepimiz biliyoruz samsung da xiaomi de . kısaca apple harici diğer çoğu android marka ilk başta keriz avlıyor tr'de. sonra fiyatlar normale geliyor. zaten parayı önemsemeyeni hemen benim olsuncu zengin birkaç kişilik tayfa hariç alan yok bu fiyattan merak etmeyin. birkaç ay sonra fiyatlar oturduğunda yapın yorumunuzu. bu ülke böyle işte gerçeklerinden uzak kalmayın.
kerem enginarın ilgili videosu. yeni bi şey değil bu olay. her seferinde şaşırılıyor ama bu forumda ilginç:
Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yüzbaşı

Bende D5100 var, öyle her yere taşıyamıyorum, telefonlardaki 1.8f değerindeki lens için makineye 2000TL'lik lens almam gerekiyor ve 4K 60FPS de çekemiyorum. çekmek istersem 15bin civarı kameraya para vermem gerekiyor.
Tamam SLR ve aynasızların sensör ve büyük lenslerden gelen kaliteleri ve avantajları da tartışılmaz ama öyle gidip online alışveriş sitesindeki fiyatlar üzerinden yorum yapılamayacak maliyetleri var.
İşlemci her cihaz için ucuz, yazılıma harcanan emek ciddi para istiyor, üzerinde tek bir sensör içeren cihazı üretip yurtdışına satıyoruz, operasyonu devam ettirebilmek için yazılım geliştirme maliyetini ekleyince tutar çok çok yükseliyor.

Üzerinde bluetooth 5.2 var ki bluetooth 5.2 destekli kulaklıklarda pil ömrü 2 katına, ses kalitesi yükselirken gecikem süresi çok düşük değerlere geliyor, bu sene çıkacak kulaklıklar için baya avantaj sağlayacak. USB amfi ile müzik yapmak isteyenlere uygun gelebilir. Tabi hala LC3 codec'in geldiğinden emin değilim ama diğer codecler ile de avantajları olacak görünüyor.

Yine de günün sonunda ben bu telefona maksimum 8-9K veririm o da maksimum. Hedefim de 4 sene kullanmak, 2-3 sene sonra bugün 5K TL ne ise o zaman 9-10K'ya denk gelecek bu enflasyon ile.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 7 Mayıs 2021; 10:29:19 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Turkforce
R
3 yıl
Yüzbaşı

Mükemmel demişsin.

Biraz da ekleyeyim, herkesin kullanım senaryosu da farklı olabiliyor. Herkes telefonu oyun, sosyal medya üçgeninde kullanmıyor. Aramızda çoluk çocuğu olanlar da var ve sırf ileride daha iyi hatıra kalsın diye kamerası için bile 2000TL fazla verebilirim diyenler olabiliyor.

iPhone aldığımda 128 GB lık telefon yerine aynı paraya 256 GB lık Android telefon almak benim için bana daha uygun olabilir. iCloud'a her ay para verip toplam olarak daha yüksek maliyet ile karşılaşmak yerine evime kurduğum Nextcloud ile kullanmak benim için daha uygun olabilir.

Tüm bu anlattıklarım iPhone almayacağım manasına da gelmiyor, hatta bunca yıllık Android kullanıcısı olmama rağmen zaman zaman düşünüyorum ama kulaklığı idi, şarj kablosu idi ben toplam maliyete de bakıyorum. Kulak üstü APTX-HD destekli hatta ileride çıkacak 2000 TL'lik LC3 kulaklığın tüm nimetlerinden faydalanmam için Apple tarafındaki kulaklık karşılığı 5600 TL! Üstelik Airpods Max bahsettiğim teknolojiler kadar gelişmiş bir kulaklık da değil.

Ayrıca Avrupa'da Xiaomi satışları Apple'ı geçmiş durumda diye haberler geldi. Tamam alt modellerdir bir çoğu ama Mi 11 de satılmıyor değil. Yurtdışı iPhone, S21 ve Mi 11 karşılaştırmaları genellikle kafa kafaya gidiyor.

Güncelleme konusunda da bazı markalar ana sürüm Android güncellemelerini 3 yıla çıkarttı, art 1 ya da 2 yıl güvenlik güncellemesi de geliyor hatta(ki güvenlik güncellemeleri Android sürüm güncellemelerinde daha önemli artık).

Özetlemek gerekirse herkesin o anki durumuna göre elde ettiği kazançlar farklı farklı olabiliyor, bu ve diğer tüm konularda herkesin sizin gibi düşünmesi gerektiğini bırakın, o zaman toplum olarak çok çok ileriye gideceğiz. Belki bu sayede böyle telefonları bugünün parası ile 6000TL ye karşılık gelen fiyatlardan alacağız ileride.




Bu mesajda bahsedilenler: @dodofran
0
3 yıl
Çavuş

Silkecek adam arıyorlar



D
3 yıl
Binbaşı

Mi 11 Lite 5G gelir mi acaba? Beklemeye değer mi?

veya yerine gidip Poco F3 mü almalı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Binbaşı

Mi 11 lite yerine samsung a52 daha mantıklı bir seçenek.




D
3 yıl
Yüzbaşı

Mi 11 lite da çok kötü fiyattan gelmiş. A52 yerine Mi 11 lite alana da Allah akıl fikir versin. Xiaomi kullanıyorum böyle fiyatlar yüzünden bir daha xiaomi almayacağım sanırım. Distribütor iyice fiyatlara sıvadı.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @astegon
A
3 yıl
Yarbay

Hocam ben 5000+ bekliyordum fiyatı. O sebeple öyle dedim

Ama xiaomi bir zamanlar almayı düşündüğüm bir cihazdı şimdi yanından bile geçmem.




Bu mesajda bahsedilenler: @dugers
A
3 yıl
Yarbay

Ne samsung ne Xiaomi orta segmentte 5G'li cihaz getirmeyecekler ülkeye. 5G konusunda şu anda mal gibi izlemekle yetiniyoruz. Dünyanın hemen her yerinde 5G networkleri commercial olarak faaliyete başladı bile.

Büyük ihtimal 2 sene sonra bu zamanlar 5G sinyalleri gelmeye başlar. 5G düşünüyorsanız üst segment cihazlara bakın derim.




Bu mesajda bahsedilenler: @deepkurt
D
3 yıl
Teğmen

mi 11 çok güzelde fiyatlar yüksek.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.