Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
524
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amoled vs IPS
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Yeni telefon almayı düşünüyorum bu aralar 6s telefonum küçük ekranlı olduğu için daha rahat video, film izleyebileceğim kaliteli ve büyük ekranlı bir telefon istiyorum (oyunla işim yok maksimum 101, poker vs). Uzun süredir de iOS kullandığım için açıkçası önceliğim iOS ve öyle devam etmek istiyorum. Fakat daha önce hiç AMOLED deneyimlemedim gerçekten büyük fark var mı aralarında? Önceliğim kesinlikle ekran ve kamera, pili günü çıkartsa yeter. Aklımda Samsung A52 ve S20 FE var (problemleri baktım düzeliyor güncellemelerle veya SD versiyonu ucuza çıkarsa ki sanmıyorum), veya biraz daha üstüne katıp XR veya 11'e geçmeyi düşünüyorum. Sizce ne tercih etmeliyim?



C
3 yıl
Binbaşı

Amoled ile ıps arasında tabi ki çok fark var. Amoled hem pil verimi sağlıyor hem renkleri daha canlı gösteriyor. Özellikle dizi, film vs izliyorsan amoled ekranda seyir zevkin artıyor. Lcd ise pili hiç verimli kullanamıyor ve ekran amolede göre sönük ve cansız kalıyor. Bende lcd den amoled e geçtikten sonra lcd ekranlı telefon almayı artık düşünmüyorum. Ama sen lcd kullanmaya alışkınsan başka lcd panel türü telefona geçtiğinde senin için pek değişiklik olmayacak. Yani gözün yadırgamayacak. Amoled den lcd ye geçsen yadırgayabilirdin.

S20 Fe yi şuan önermiyorum. Exynos 990 dan dolayı fazlasıyla ısınma sorunları var. Snapdragon 865 ile çıkacak versiyonunun fiyati önemli. Düşük tutulursa düşünülebilir. A52 orta-üst segment bir cihaz olduğundan kamerası s20 fe gibi üst segment amiral gemisi cihazlar gibi performans veremeyecektir. Kamera tarafında üzebilir. Iphone tarafında 11 den aşağısı alınmaması gerekir diye düşünüyorum. 11 alman daha doğru olur. Sadece bahsettiğin gibi ekran lcd ve çözünürlük 720p. Onun dışında bir sorunu yok. Eğer ekrandan feragat edersen gayet iyi cihaz. Tek ekranı problemli.

Daha rahat film,video vs izlemek istiyorum dediğin için amoled- oled panele sahip cihazlar alman daha doğru olur. Iphone 12 lere çıkamıyorsan o zaman iphone almanın mantıği kalmıyor senin için. Cünkü alabileceğin cihazlar lcd panel olanlar kalıyor geriye. Bütçe belirlemişsin ama ne kadar bütçe ayırabilirsin telefon için? Galiba android için fazla bütçe ayırmak istemiyorsun anladığım kadarıyla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet çok doğru eğer Android alırsam çok yüksek bir para vermek istemiyorum 4 bin TL civarı. S20 FE için çıkabilirdim biraz yukarı ama o da maalesef üzüyor. Daha üst fiyatlar için kesinlikle iPhone düşünürüm zaten geçiş konusunda çok şüpheliyim. A52'nin de kamera örneklerine baktım iyi gibi gelmişti gözüme ama tabii 6 yıllık cihaz kullandığım için de iyi gelmiş olabilir . Zaten yaz içinde veya yaz sonunda almayı bekliyorum iPhone duyurulur o zaman 11 fiyatı düşer falan diye bilsem kesinlikle eylülü bekleyeceğim ama umudum çok az...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cem_23
C
3 yıl
Binbaşı

A52 orta segment bir cihaz olduğundan kamerası da ona göre performans verir. S20 fe üst segment amiral gemisi tarafında olduğundan kullanılan sensör vs daha kaliteli. Bu yüzden daha iyi çekim yapar. A52 bence 4 bin tl ye güzel bir seçenek. Tavsiyem A52 olur. Kamera performansı hariç tabi ki. Yine yavana atmamak lazım OIS olması çok iyi bu fiyata. Orta segment için gayet tatmin eden kamerası var. Sadece s20 fe, iphone 11 vs ile karşılaştırılmaz. Yok iphone dan dönemem dersen iphone 11 al. Onunda ekranı sorun ama sen yine lcd panel bir cihazdan geçtiğinden pek fark hissetmezsin. Iphone 11 in fiyatının düşeceğini zannetmiyorum. Kampanya ile belki 6800-6900 civarlarına düşebilir ama 7000 den aşağıya kolay kolay düşmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dionysos_18
D
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Sanırım yazın durumuma bakıp karar vericem. Eğer durumum olursa gülü seven dikenine katlanır diyip 11 alırım, durumum olmazsa da A52 ile devam ederim gibi. Teşekkür ederim yardımınız için.



D
3 yıl
Yüzbaşı

amoled ekran rengi daha canlıdır amoled ekran kırılırsa amoled oldugu için ekrana bir telefon parası istiyorlar genellikle samsung teller ekran kırılınca çöp oluyor yan sanayi ekranlar amoled olmuyor..
ayfonların ekranı ips ekran oldugundan ı kırıldıgında yan sanayi ekranla degişiyor ama orjinali ile arasında pek fark olmuyor sadece orta tuşun dengesi bozuluyor ama samsun gibide tel çöp olmuyor..amoledler bozulabiliyor pempe ekran çizki gibi hatalar çıkabiliyor
bence ayfonla devam et
ben ayfonda kullandım samsungda samsung maliyetli telefon en ekonomik ve saglam olanı ayfondur ips ekran saglamdır



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.