Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
182
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Uyarıcı Alımını Azaltmak
B
3 yıl
Er
Konu Sahibi

Kronik dikkat eksikliği yaşayan biri olarak, artık bu tarz bir yaşam biçimine geçmeyi düşünüyorum. Şöyle ki beynime aldığım uyarıcı miktarını azaltırsam, beynim buna göre bu uyarıcılara daha fazla odaklanır ve onlardan daha fazla yararlanır (Dopamin reseptörleri)

Sürekli foruma girmek, sürekli telefonda bir şeyler okumak, sürekli kahve tüketmek, beyini her an uyarıcılara maruz bırakıyoruz. Bu da sürekli uyarıldığımız fakat hiçbir şeyden tam olarak zevk almadığımız bir durum yaratıyor.

Yani örneğin foruma günde en fazla 1 kere gireceğim, ama girdiğimde de bir şeyleri okuyacağım, insanların yazdıklarına bir göz atıp ve aklıma gelen bir şey varsa yazıp çıkacağım. Ama bu 1 kere girdiğimde sahip olduğum odak, 10-20 kere girdiğimde olandan daha fazla olacak.

Sizi uyaran ne varsa azaltarak dikkatinizi arttırabilirsiniz, bu tekniğe "Dopamin detoksu" deniyor aslında, fakat siz ne derseniz deyin. Eskiden bu kadar çok uyarıcı yoktu etrafta ve bence insanlar daha mutluydu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.