Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
36
Cevap
1408
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Millet halinden memnunmu ? (Kitlesel Reflex) (2. sayfa)
S
3 yıl
Yarbay

Ben de geçen bununla ilgili bir yazı yazmıştım. Öncelikle istisnalar dışında, iş yok, para yok diye söylenenlerin büyük bir çoğunluğunun kirli çıkı olduğunu düşünüyorum. Yani millet sorulduğunda ağlamaya alışmış. Ben bugüne kadar, ya iş güç azaldı ama neyse ki yastık altı zaten 150-200 bin param var, şu kadar altınım var bilmemne diyeni hiç mi hiç duymadım. Ama bakıyorum adam bugün ağlıyor, 3 ay sonra arabasını yenilemiş. 2 senedir işler çok kötü diye ağlıyor, bakıyorum yeni ev almış. En fakir diyeceğim adam, borçlarını ödeyemiyor, sonra bir acil durumu oluyor, bir bakıyorum bir ton para çıkarmış. Soruyorum, bir açıklamaya başlıyor, işte ufaklığın sünnetinden kalma altınlar vardı onu bozdum, benim bireysel emeklilik için işte 40 bin liram vardı onu bozdum. Yine mesela istatistiklere bakıyorsun, araç satışları her ay rekor üstüne rekor kırıyor bunca vergiye rağmen.

Yani ben nasılsın diye sorunca hani en fazla "çok şükür idare ediyoruz diyeni duydum". Onun dışında hiç, iyi ya, acayip kazanıyorum, ya da kazanmam azaldı ama yastık altında epey param var, zaten geçen yıl bir ev daha almıştım, onun kredisini ödüyorum, zorlanıyorum ama o da arabayı 300 binlik yerine 400 binlikle değiştirdiğim için diyenini duymadım. Genelde herkes ağlıyor. Tr'de kendi evi olmayıpta kira da oturma oranı %25. Yani her 4 kişiden 1'inin evi yok. Bu da yine fena bir rakam değil. Bireysel arabalılaşma oranımız ciddi yükseldi. Yani avrupadan farkla aşağıda iken epey bir fark kapanmış, yine yeni istatistiklere baktığımda. Muhtemelen pandemide millet bir kısım yastık altını açığa çıkardı.

Hani ayaklanma falan derseniz de o çok zor. Yine bakıyorum, istediğiniz kadar alım gücü deyin, enflasyon deyin. Alım gücünü dünyada hala daha dolar belirliyor. Senin dolar ile aldığın maaş önemli. Son 12-13 senedir ülkede asgari ücret 350 ile 400 dolar aralığında. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için bu rakamlarda asgari ücret varken ayaklanma çıkmaz. 2002 öncesine bakıyorum. 100-150 dolar seviyesinde. Hani şimdi 100-150 dolara insin o zaman isyan çıkabilir. Çünkü tamam market fiyatlarını da indirdin diyelim ama çoğu ürün dolara endeksli. Amerika'da adam 8-10 dolara kahve içerken, senin aylık maaşın 100 dolar olursa, adamın ürettiği ne xbox'a, ne ekran kartına yaklaşabilirsin. Adam 50$ oyun parası gayet normal derken, sen aylık maaşınla sadece 2 oyun alabilirsen, ne olur biz fakiriz, steam bize bölgesel indirim yapsın diye bakmak dışında çağren kalmaz.

Bu yazdıklarımdan hükümet yanlısı olduğum düşünülmesin. Bir kere bile akp'ye oy vermedim. Vermem de. Ama kılıçdaroğlunun da kesinlikle bırakması lazım ya. Adam hiç mi hiç güven vermiyor. Chp'de tek beğendiğim Mansur Yavaş kaldı. Akp'de de dış işleri bakanımız o kadar.



K
3 yıl
Yarbay

Gezi'den sonra bu toplumdan bir nane olmayacağı anlaşıldı. Hiçkimse için hiçbir şeye değmez. Halk kendisinin yanında değil ki. Boşver sürünmeye, koyun gibi her şeye eyvallah demeye devam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

ekonomik büyük daralma şu an tüm dünyada mevcut ama türkiyenin hali zaten pek iyi değildi koronada tuz biber oldu.
şu an refahı en çok düşen ülke abd ve almanya ben demiyorum kendileri diyor yüksek olunca çakılmasıda çifte oldu tabi.
bu boyle giderse bugünleri bile mumla arıycaksınız akp gitsin veya gitmesin önemi yok kaçınılmaz azap insanlığa geliyor gibi iphone ev araba hesabı yaparken kuru ekmeğin hesabını yapıcaz afrikalılar gibi. yaşıycağınız ölüm acılarını hesaba katmıyorum bile.
.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Muhalefet -- 7 Haziran 2021; 2:19:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yarbay

milletin milyarları kripto paradan ummaları memnuniyetlerine engel..çalışsalar olacaklar ama neyse..herkesin ettiği kendine.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Arkadaş ülkenin gerçeklerinden bir haber konu açmış .
İnsanlar ( önceden de şimdide ve sonrasinda da muhalif olanlar. Yoksa bu elektrik faturası çok geldi diye yıllardır AKP'li olanlarin gönlü seçime doğru yapılır ve gavura vurur gibi vururlar) bırak kafa kaldırmayı baş kaldırmayı pretosto etmeyi twit atamıyor twit. Burdan bu mesajı okuyan herkese sesleniyorum. Her mesaj atisinizda çok kere yazıp sildiginiz olmuyor mu ? Eğer oluyorsa oluyor burası demokrasinin hüküm sürdüğü bir ülke değil korkunun hüküm sürdüğü bir ülkedir. İnsanların evleri twit yüzünden gece 3 de koç başları ile kapıları kırılıp içeri girilerek gözaltına alınıyor. Amaç ? Gece 4 ? Korku salmak. Bak kafanı kaldırma kaldirirsan Samara olacağı bu demek.
Üzülerek söylüyorum ki Türk halkı sindirilmistir. Sindirime maleeef gecnligimize karakter olarak zerk edilmiştir.hic bir şeye ses etmeyen hep içine atan , diğer tarafta ise her şeye sak şak yapan yalaka bir nesil yetişmiştir. Bu nesillerden de bir şey beklemek kanımca boşadir.
Inanki yazdim ve sildim.. Cok dogru soyledin..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Binbaşı

Yani bu videodaki gibi biri olmamalı değil mi hocam?
https://www.youtube.com/watch?v=Fh9aX1lciJ0&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
0
3 yıl
Teğmen

Bu kafa ile işte muhalefet hep yolda kalıyor :( Öyle 10 sn yelik videolar kesince veya 20 yıl önceki söylem ile günümüzdeki söylemi kıyaslayınca bir şey mi olmuş oluyor. Önünü arkasını o günkü koşulları bilmek lazım gerekçelerini bilmek lazım. Erdoğan ülke yönetiyor bazı siyasi kararlar alabilir.( Ülke çıkarı için. Gene ülke çıkarı için bazı söylemlerinden caya bilir. )

Hep söylerim 300 sene Rusya ile savaştık 1. Dünya savaşında en kanlı düşmanlarımızdan biris Rusya ama 1920 sonrası bize en çok yardımı yapan Rusya'dır karşılıksız ne silahlar ne altınlar vermiştir hatta Türkler ile anlaşın yoksa bende onların yanında savaşa girecem dediği bile olmuştur Yunan'ı denize döktükten sonraki süreçte. Şimdi o zaman ki şartlarda 2 yıl önceki söylem ile 2 yıl sonraki söylemler siyasi dil devlet adamları arasındaki konuşmalarda DAĞLAR KADAR FARK VARDIR. Şimid sen çıkıp sen ne diyecen sen 5 yıl önce bu adamlara sövüyordur altınları neden aldın silahları neden kabul ettin veya neden Rusya'nın yardımını kabul ediyoz mu diyecek ?

Veya Araplar bize bağlı iken 1. dünya savaşı sonrası hepsi patır patır satıp ayrılmıştır Osmanlıdan. Ne diyecen 2 sene önce iyidik sonrak kötü olduk.

Veya Yunan ile birbirimizi keserken 3-5 yıl sonra bizi Nobel'e aday gösterdi Yunanlar. Bu nasıl yaman bir çelişki değil mi ? Şimdi Yunanla gene birbirimizi kesecek durumdayız.



Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yokken bu kadar kötü olması ve her olayda çark etmesi yalan söylemesi normal değil ama :( Halen sen muhalefetten memnunsa devam et ne diyem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Nisan 2021; 4:21:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brktmr
B
3 yıl
Binbaşı

Daha yazdığın ilk cümleler sakat olduğu için gerisini okumadım. Azılı bir aktroll olduğunu saklama çabaların yersiz artık. Kimse dikkate almıyor görüşlerini. Aynen diğer aktrollere yapıldığı gibi.

Keşke videoyu açsaydın. İlk örnek aynı program içinde söylediği şeyler. Veya örnekler arasında hatırladığını kadarıyla bedelliye önce karşı olduğunu ve fakirin ezilmesi demek olduğunu söylüyor. Sonra ise cayır cayır destekliyor.

Yahu bir kişiyi körü körüne savununca ne geçiyor elinize? Aynı çukura baktığımız aşikar değil mi? Bu çukurun içinde ananız, babanız, çocuğunuz, sevdiğiniz yok mu? Derdiniz ne sizin? Bu videoya dahi savunma yazacak kadar ne yaşıyorsunuz?

Muhalefet berbat ama iktidar mükemmel sanki. Al birini vur ötekine. En son seçimde oy vermeyecektim fakat muhalefetin dangalaklığı yüzünden başkanlıkta Erdoğan'a, milletvekilliğinde MHP'ye verdim. Bu bile senin azılı bir aktroll olduğunun, ölümüne savunduğun kitleyi eleştiren herkesi düşman olarak gördüğünün ispatı. Ama yeter artık. Bundan sonra ülkeye liyakat gelene kadar veya çok çok umut vaat eden biri aday olana kadar oy moy kullanmayacağım.

Sen ve senin gibiler de buralarda debelenin durun. Ölümüne savunun taraftarlığı yaptığınız partiyi. Bir gün de oturup takımınızı eleştirmeyin. Eleştirirseniz daha iyi şeyler olur falan, aman Allah korusun(!).



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yüzbaşı

Amerika almanya zarar etmeye alışık değiller belli sistemleri var yandaş kavramları falan pek yok %1 zarar etseler konuşur sözünü ederler çıkıp söylerler delikanlı gibi. bizimkilerde bak evropa batıyor zarar etti derler.
Kerim abi ise bizim ettiğimiz zararları küresel görür ve olağan bir durum gibi karşılar, hiç olmadı geçmişle korkutur, konuşulmasından rahatsız olur olabildiğince durumu yumuşatır ve ampüle zeval gelmesin ister çünkü ampülün onu aydınlattığına inanmıştır gönül bağı var.

lütfen kerim abiye saygı kendisi üst düzey çok önemli bir kanaat önderidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bay Muhalefet
T
3 yıl
Yarbay

Millet aval aval ne olduğunu anlamaya çalışıyor, çoğunluğun fikri bile yok. İktidar da aslına bakarsan aynı durumda. Bir ara dünyada para bolluğu vardı, uzun süredir de böyle devam etti, zannetti ki bizimkiler hep akacak. Deneye yanıla devlet yönetmeyi öğreniyoruz. Zaten Suriye meselesine hiç girmeyelim. Esas kırılma, paraların çarçur edilmesi orada başladı.



0
3 yıl
Teğmen

Benim yazdığım diğer mesajları takip etsen ben iktidardan tam anlamıyla memnun değilim. Eleştirdiğim konularda bolca var. Ama sırf muhalif olmak için sinekten yağ çıkarılan konulara veya yalan yanlış ALGI haberlere karşıyım.

Bu kalitesiz ve SIĞ muhalefeti gördükçe kötününü iyisidir diyenlerdenim...

Sen Ülkeyi Kemal Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin HDP ile kolkola Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakıp YPG-PYD ile kardeş kardeş kurtaracağına inanmayanlardanım. Libyada ne işimiz var S400 gereksiz İHA- SİHA boş tüm yatırımlar gereksiz israf diyen zihniyeti destekleyemiyorum olay bu kadar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 24 Nisan 2021; 15:25:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brktmr
K
3 yıl
Yüzbaşı

Şu an ülkenin ortasına atom bombası atılsa dahi hiçbişey demez bu sığır millet.



B
3 yıl
Binbaşı

Yemeden içmeden siyasi konulara mesaj yazıyorsun hocam. Daha bir kere bile görmedim hükümeti eleştirdiğini. Bana da direkt muhalif damgasını yapıştırdın. Sağlıklı düşünemeyecek kadar taraftarsın ya da bu iş için para alıyorsun. Her konuyu muhalefete bağlama. Konuştuğumuz konularla ne alakası var şimdi kılışdarın, terörist destekçisi siyasilerin, teröristlerin siyasi kolunun falan?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
0
3 yıl
Teğmen

Pardon sizdenn izin almam lazımdı heralde bilemedim nereye nasıl mesaj yazacam diye :( Kusuruma bakma... Bir daha ne yazayı bana özelden yaz ona göre mesaj atam istersen.

Not: Bu konu ile ne demek muhalefetin alakası yok. Millet yeni bir ışık umut görmediğine halinden memnun gibi davranıyor bana göre. Yoksa şuan ki şartlar başka ülkede olsa muhalefet o sandıkları patlatır resmen oy oranlarını ikiye katlar heralde.

Muhalefet çıkıyor 10 milyon işsiz 20 milyon aç 30 milyon askeri ücretli veya ne bileyim 10 Milyon EYT'li var 12 Milyon Emekli var 15 Milyon Çifçi 5 milyon EBA'ya ulaşamayan öğrenci var diyor bunların hepsi aç diyor öldüler diyor vb sayıyorda sayıyor sonuç ney ? Yüzde 20 oy. 19 yıl önce gene yüzde 20 oydu ? Burda bir gariplik yok mu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brktmr
C
3 yıl
Yarbay

Çoğ memnunum. Eğönömi çoğiyi. Cebindeki tilifonu çıkard.



U
3 yıl
Çavuş

malum sebepdendir insanlar pek yorum yapmak istemiyorlar
< Resime gitmek için tıklayın >



B
3 yıl
Binbaşı

Al işte. Yine konuyu muhalefete getirdin. Saplantılısın sen. Banane muhalefetten. Canı cehenneme hepsinin.

Sen iktidardan memnun olmadığını, iktidarı eleştirdiğin mesajlar da olduğunu söyledin. Ben de seni sürekli gördüğümü ve çoğunlukla siyasi mesajlar atmana rağmen hiç hükümeti eleştiren bir mesaj attığını görmediğini söyledim. Neyin tribini atıyorsun kendi kendine? Sebep-sonuç ilişkisi kurmakta faciasın. Taraftarlığın mantıklı yorum yapmanı engelliyor. Taraftarı olduğun partiye laf edildiği anda hemen konuya damlayıp savunmaya geçiyorsun. Sağlıklı değil bu davranış şekli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
E
3 yıl
Yarbay

%0 umudum yok.Gezi parkindaki herkesi vatan haini ilan edildi bir daha olur mu?edenlerde yine halk O yüzden millet hareketi beklemeyin direk hain ilan edilip içeri atilir ve o belli kesim onlari yine hain ilan eder niye? Birisi dedi diye vay anasini:D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

Tuzu kuru olanlar memnun, hala 80'lerde yaşadığımızı sanan kitle de memnun. Zaten bunlar yetiyor. Tüm ülkelerle sidik yarıştırıp torunu yaşındaki çocukların harçlığından bile daha değersiz maaşı olduğundan bihaber adam neden halinden memnun olmasın? Yurt dışında beş para etmez bir akıllı telefonu bile zenginlik göstergesi kabul eden bu insanlar neden halinden memnun olmasın?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.