Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
53
Cevap
5541
Tıklama
103
Öne Çıkarma
FLAŞ: AKP Genel Başkanı'nın lise diploması da yok mu?
T
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Güç geçmiyor ki AKP Genel Başkanı'nın bir kanunsuzluğu daha ortaya çıkmasın. Üniversite diploması kamuoyuna takdim edildiğinde birbiri ile çelişkili bilgiler taşıyan duplikataları kamuoyuna takdim eden Erdoğan'ın mezun olduğu liseden de diploması sorulduğunda cevap gelmedi. Sosyalist PARTİ HKP (Halkın Kurtuluş Partisi), gelmeyen cevap üzerine suç duyurusunda bulundu.

< Resime gitmek için tıklayın >
***

Erdoğan'ın mezunu olduğu lise müdürü hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), (...) AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lise Diploması için Bilgi Edinme Kanuna göre Eyüp Lisesi’ne sorduğu sorulara cevap alamadı. HKP, Okul Müdürü Selam Karataş ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

YASAL SÜREÇTE CEVAP GELMEDİ
HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, 14 Ocak 2021 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Lise Diplomasının var olup olmadığını, fark derslerini vererek mezun olduğu iddia edilen Eyüp Lisesine Bilgi Edinme Kanunu’na göre 5 soru sorarak cevaplandırılmasını talep etmişti. Ancak yasal süre içerisinde dilekçeye yanıt verilmedi.

HKP avukatları Karataş ve Yazıcı’nın “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Bilgi Edinme Kanuna Aykırılık” suçlarını işledikleri gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ADLİYE ÖNÜNDE TARTIŞMA

Suç duyurusunun ardından Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen HKP üyelerine polis izin vermedi. Polis, HKP üyelerine 15 Nisan tarihli İstanbul Valiliği kararını gerekçe göstererek basın açıklamasına izin vermeyeceklerini söyledi. HKP üyeleri, AKP’nin “Lebaleb” kongrelerinde pandemi tehlikesinin hiçe sayılarak binlerce kişinin kapalı salonlarda bir araya getirildiğini, bunun da virüsün yayılmasında etkili olduğunu, ama kendilerine karşı üstelik Pandemi koşulları gözetilerek sınırlı sayıda kişiyle basın açıklama yapılmasına izin verilmemesini çifte standart olarak değerlendirdiler.

SÜMEN ALTI EDİLMEYE ÇALIŞIYOR İDDİASI

Yaşanan tartışmanın ardından HKP Yöneticisi Ayla Şahbaz Çağlayan Adliyesi’nin önünde açıklama yaptı. Şahbaz “Bugün burada Halkın Kurtuluş Partisi olarak Eyüp Lisesi müdürü ve İstanbul İl Milli Eğitim müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurumuzun konusu 14 Ocak 2021 tarihinde Eyüp Lisesi’ne elden teslim ettiğimiz içinde Tayyip Erdoğan’ın Lise diplomasına dair sorularımızın olduğu dilekçemizin bugüne kadar işleme konulmaması, sümen altı edilmeye çalışılmasıdır” dedi.

ERDOĞAN LİSEYE KAYIT YAPTIRMIŞ MIDIR?

Şahbaz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere Eyüp Lisesi kamuoyunda Tayyip Erdoğan’ın fark derslerini vererek mezun olduğu Lise olarak bilinmektedir. Biz de Halkın Kurtuluş Partisi olarak Tayyip Erdoğan’ın mezun olduğu iddia edilen Eyüp lisesine Bilgi Edinme Kanununca şu soruları sorduk:
-Recep Tayyip Erdoğan Eyüp Lisesine kayıt yaptırmış mıdır? Yaptırmışsa hangi tarihte başvurup kayıt yaptırmıştır?
-O dönem yükseköğrenim kurumuna girebilmek için İmam Hatip Lisesinden mezun bir öğrencinin kaç fark ders vermesi gerekiyordu ve bu fark dersler ne kadar sürede verilebilirdi?
-Recep Tayyip Erdoğan, okulunuzda kaç fark ders verdi ve hangi derslerden hangi notları aldı?
-Recep Tayyip Erdoğan okulunuzdan hangi tarihte mezun oldu? (Mezun olduysa diplomasının bir örneğinin çıkartılmasını talep ediyoruz.)
-Recep Tayyip Erdoğan üniversiteye 1973-1974 tarihinde girdiğini iddia etmektedir. Ancak 1973 tarihinde İstanbul İmam Hatip Lisesinden mezun olup o yıl Lisenizde fark dersleri veriyorsa aynı tarihte üniversiteye nasıl girmiştir?”

ORTADA BELGE YOK MU

Şahbaz açıklamasının devamında, “Eyüp Lisesine sorduğumuz sorulara Bilgi Edinme Kanununca 15 gün içinde ancak belgeleri başka bire yerden temin etmeleri gerekiyorsa en geç 30 gün içinde temin ederek dilekçemize cevap vermeleri gerekiyordu. Ancak dilekçemizi vereli 90 günü geçmiş olmasına rağmen ne okul yönetiminden ne de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bize cevap gelmemiştir. Bu yapılan açıkça kanunsuzluktur. Hukuku hiçe saymaktır. Mezun olduğu iddia edilen Eyüp Lisesinin nasıl bir arşivi vardır ki mezun olduğu iddia edilen bir öğrencisi hakkındaki mezun olduğuna dair belgeyi 90 gündür sunamamaktadır? Yoksa zaten hiç öyle bir belge yok mudur? Bu cevapsızlığın, bu sessizliğin ardında acaba lise diploması olmaması mı yatmaktadır? Her ne kadar bu cevapsızlık yüzünden lise diplomasının var olup olmadığı konusu tam olarak açığa çıkamasa da Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ve er geç tüm gerçekleri ortaya çıkaracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Kaynak:

https://www.aykiri.com.tr/erdogan-in-mezunu-oldugu-lise-muduru-hakkinda-suc-duyurusu/11130/

https://halkweb.com.tr/erdoganin-eyup-lisesinden-diploma-alip-almadigi-sorusuna-cevap-vermeyen-okul-yoneticileri-hakkinda-suc-duyurusu/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarihselmaddeci -- 19 Nisan 2021; 16:46:35 >

ntv cnn haberturk vs de görmeyi mi bekliyordun?
Yoruma Git
The Red Fox - 3 yıl +79
Bu kadar troll dolustuguna göre olmayan bir şey var demekki.
Yoruma Git
Colda - 3 yıl +26
Erdoğan'ın üniversite diplomasıda lise diplomasıda var.

Hatta lisede çift diplomalı.

Muhalefetin herhalde en az uğraşması gereken konu budur. Hiç girmeyin. Halkında z...
Yoruma Git
Yorumun Devamı amadeus99 - 3 yıl +17
N
3 yıl
Binbaşı

aykiri .com ne la





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 19 Nisan 2021; 15:40:34 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl
Binbaşı

ntv cnn haberturk vs de görmeyi mi bekliyordun?




Bu mesajda bahsedilenler: @Qtrone
A
3 yıl
Yarbay

Erdoğan'ın üniversite diplomasıda lise diplomasıda var.

Hatta lisede çift diplomalı.

Muhalefetin herhalde en az uğraşması gereken konu budur. Hiç girmeyin. Halkında zerre umrunda değil olmasa dahi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
0
3 yıl
Teğmen

Allah Razı olsun şu muhalefetimizden...

Çok deli çalışıyorlar. Efsane bir muhalefet anlayışı :D

İlk belediye başkanı 1995'te oldu desek Erdoğan şunun surasında 26 yıldır aktif siyasetin içinde her girdiği seçimi kazanıyor adam Başbakanlık Cumhurbaşkanlığı Parti genel başkanlığı gibi bir sürü görev yapmış. Ortaya atılan iddiaya bak :D lise Diploması yok... Bundan 40-45 sene önce askerliğinide yedek subay olarak uzun dönem yapmış.


Aynenn Aynnen... İsmet Paşa'ya Asker kaçağı demek gibi bir şey olsa gerek bu. 67 yaşında Erdoğan 50 sene önce ki diploması kim bilir nerede çıkar göster demekte :D

Not: Bir yayının sitenin kanalın önünde HALK lafı varsa anlayınki CHP'nin kanalıdır. Diğer kaynakta aykırı soru :)



W
3 yıl
Yarbay

bunlar sisiye esede hizmet ediyor sskyı batırdılar



G
3 yıl
Yüzbaşı

göprü yapdı y0l yabd8



S
3 yıl
Teğmen

Reisin diplomasını bu millet gönüllerine yazdı



A
3 yıl
Yüzbaşı

128 milyar dolar diplomaya gitmiş diyorlar?



A
3 yıl
Teğmen

böyle çıldırıp saldırdığınıza göre demek ki doğru yoldayız halkın kurtuluş partisi ne la adında hayır yok partinin. Reis bir de bunları muhatap alıp cevap mı verecekti bunlara



A
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

aykiri .com ne la



C
3 yıl
Binbaşı

Bu kadar troll dolustuguna göre olmayan bir şey var demekki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
3 yıl
Yüzbaşı

Hatta lisans bile yapmış deyorlar.
Troller ölümüne savunmaya geçmiş kudurun ulan pudracılar.



_
3 yıl
Yarbay

reis'in diploması yok neden?
çünkü gılışdar ssk'yı batırdığı için.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

Bundan muhalefetin utanç duyması gerekmiyor mu? Adam madem lise mezunu bile değil. Neden 26 yıldır bir kere bile yenilmedi?

Yoksa muhalefetin derdi iktidar olmak değil mi? İktidar olmak olsaydı doğru düzgün projesi mantıklı tutarlı fikirleri olurdu. Ekmeleddin yada İnce gibi aday ortaya koyup yenilmesi için uğraşmazdı. Doğrusu Ne Ekmeleddin nede İnce Cumhurbaşkanı olmasını istemediler. İsteselerdi kendileri gibi çalışırlardı destek olurlardı bu günde iki kişi de partilerinde sağlam yerlerde olurlardı.

Akşama kadar millet aç adam ortaokul terk eee gerisi ne? Siz nasıl doyuracaksınız? İşsizliğe eğitime ne yapacaksınız? Hiç bir proje hiç bir siyasi fikirleri bile yok.

Bu yüzden de Akp daha çok seçim kazanır. Böyle kötü muhalefet de ancak beğenmiyor numarası yapıp içten içe mutlu olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 yıl
Teğmen

Ne diploma meraklısınız olmasa da oldururlar bir şekilde. Eleştirecek konu mu bulamadınız lise diploması peşinde koşuyorsunuz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Erdoğan'ın 2 yıllık diplomasi vardır ama c.baskani yapmak için yasa ve anayasa değişikliği yaptılar

Kisilere özel yasa -anayasa yapılamayacağı için cumhurbaşkanlığı ve o yasalar iptal edilmesi gerekir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
3 yıl
Yüzbaşı

Yok ki geçtiğimiz senelerde de gündem olmuştu ama transkript sundular oysaki o dönem o yılda Marmara üniversitesi nde o bölüm hiç yoktu açılmamıştı bile



N
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Erdoğan'ın 2 yıllık diplomasi vardır ama c.baskani yapmak için yasa ve anayasa değişikliği yaptılar

Kisilere özel yasa -anayasa yapılamayacağı için cumhurbaşkanlığı ve o yasalar iptal edilmesi gerekir
Bu nedir o zaman


< Resime gitmek için tıklayın >

Erdoğan'ın, 1978-1981 yılları arasında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı 4 yıllık eğitim veren İktisat ve Ticaret Yüksekokulu'nu bitirdiğini belirten Ayaydın, 4 yıl boyunca üniversitede Erdoğan'ın hocalığını yaptığını kaydetti.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.