Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
838
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çözülemeyen İnternet Sorunum
E
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar. Yaklaşık 1 ay kadar önce eve TTNET internet bağlattık. VDSL 35 Mbit hız tanımlandı. 33,5mb download, 5,7mb upload hızı alıyorum. Yalnız ilk günden beri çözemediğimiz bir sıkıntı var. Günün belirsiz saatlerinde bazen günde 1, bazen 2-3 kez bağlantı gidiyor. Modem ışıkları sorunsuz yanıyor, fakat nete bağlanamıyoruz. Evdeki 4 cihazda da bağlantı gidiyor. Sadece modemi resetlediğimde net geliyor. Modem arayüzünden ip disconnect daha sonra connect diyorum tekrar farklı ip no alıyor ve düzeliyor. Aldığı IP no 10 ile başlıyor ve her resetlemeden sonra değişiyor. Modemdendir diye farklı modem aldık ve denedim sonuç değişmedi. Müşteri hizmetlerini aradığımda net kesik olduğu zaman orada bağlantı var gözüküyormuş. Arıza kaydı açılıyor fakat daha sonra sorun yok diye kapatılıyor. Baktıkları zaman net oluyor, bi anlık gittiği için sorunu tespit edemiyorlar muhtemelen. Sorun nereden kaynaklı olabilir? TTNetten önce vodafone.net adsl 16 mbit kullanıyorduk kopma vs. olmuyordu. Hız yetersiz geliyor diye değiştirdik neti. İlk günden beri hep sorun.



M
3 yıl
Binbaşı

buna benzer bir sorunu bende yaşadım.şöyle bir olaydı.tesisat bağlantısı gerekti ttneti aradım biz bina içi tesisat bağlantısı yapmıyoruz dediler.ne yapmam gerekir dedim,elektrikçi çağırmanız gerekir dediler.çağırdım bağladılar ilk başta hiç sorun yok.üçüncü günün sonunda internet gitti.ttneti aradım,ölçüm yaptılar personel gönderdiler hattı kontrol ettiler.herşey yapıldı bizden kaynaklı değil dediler.hatta servise gelen personel beyefendi 10 gündür inanın bunu çözmek için çalıştık sorun bizde değil,lütfen bu konu için bize arıza kaydı vermeyin dediler,sorun bina içi tesisatta dediler.sonra elektrikçiyi tekrar çağırdık.kontrol etti bina içi şebeke bozuk dedi.ne yapacağız dedim.bina dışından hat çekeceğim dedi.çekti ve sorun ALLAH'ın izni ile tamamen çözüldü.

bunu anlattım.yani işi garantiye al.durum seni aşabilir.riske girme,bir defalığa mahsus elektrilçiyi çağır ve hattı çektir.yinede sen bilrsin.




saygılar..........................................



B
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam cevabini sende soyluyorsun aslinda, hersey ayni ve sadece modem resetlenince duzeliyorsa cok cok cok yuksek ihtimalle problem ttnette. Bunu anlatamazsin onlara, surekli ayni saatte kayit birakicaksin ki birilerinin dikkatini cekip incelesinler.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.