Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
496
Cevap
25061
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Lenovo Ideapad 5 14ITL05 FIRSAT (26. sayfa)
D
2 yıl
Onbaşı

hocam görseli yüklediğim zamanlar klavyede ellerimi rahatsız edecek kadar ısı hissediyordum. zaten iade etme süreçlerini başlatmayı düşünüyordum. ancak şu an durum aşağıdaki gibi oldu, düzeldi yani, üstelik şu an cihazda epey de ofis işi yapıyorum. ne değişti bilmiyorum. bios güncellemesi sonrası sanırım kendine gelmeye çalıştı cihaz. gta v indirip cihazı test etmek de istedim, neredeyse hiçbir ısı, fan sorunu vs olmadan düşük-orta arası ayarlarda yüksek fps ile de çalıştı.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delban -- 20 Aralık 2021; 10:44:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @plastikbardak
G
2 yıl
Yüzbaşı

Bu ısılar gayet normal hocam. Zaten ısınma sorunu olunca oyunda anlık fps düşmesi oluyor. 1-2 saniye oyun çöker gibi oluyor. Bunun nedeni işlemci hızını kısıyor. Eğer böyle sorun yaşamadıysanız rahatsız etmiyorsa sizi iadeye gerek yok bence.



F
2 yıl
Binbaşı

müzik dinlerken hoparlörlerden mi geliyor?



D
2 yıl
Onbaşı

Cihazı 2 ay kadar kullandıktan sonra yorum yapmak istedim. Alacak kişilere yardımcı olabilir.
82FE00K6TX model olanı Vatan Bilgisayar'dan online aldım. Öncelikle Vatan Bilgisayar kötü bir kutulama ile yolladı, laptop kutusu içinde sallanabileceği daha büyük bir kolide geldi, bu durum taşıma esnasında cihaza zarar verebilir. UPS kuryesi ise bana kutuyu inceleme fırsatı tanımadan direkt verdi gitti, kimlik kontrolü bile yapmadı. Vatan Bilgisayar'a bunu yorum olarak yazmama rağmen yanınlamadı, zaten Vatan Bilgisayar benim için son derece leş bir marka ancak fiyat uygundu ve oradan almam gerekiyordu.

Artılar: 
- Tasarım olarak çok beğendim, çok şık duruyor.
- Office uygulamaları için aldım ve kesinlikle çok işime yaradı, 512 GB SSD iyi çalışıyor. Çok hızlı cihaz.
- Çok hafif, birkaç kitap ağırlığında neredeyse, yanında taşımak isteyenler için harika bir cihaz. Buna karşın elbette ekranı biraz küçük ancak alışınca sorun olmuyor.
- Eğer office uygulamaları kullanacaksanız, pil öncelikli modda neredeyse 13-14 saat dayandı bana. Bu verim elbette zamanla düşecektir. Sıfırdan tam şarj olma süresi ortalama 1,30 ile 2 saat arası. Ancak halen laptopun batarya ömrünü uzatmak için nasıl kullanmak gerek emin değilim. İmkanım varsa her zaman fişte kullanıyorum.
- Ekranı kaldırınca cihaz direkt açılıyor ve açılması en fazla 4-5 saniye sürüyor. Parmak okuyucu var ve çok iyi çalışıyor. Benzer şekilde hızlı kapanıyor.
- Bazıları klavye ışığı yok yazmış, model özelliklerinde de klavye ışığı yok yazıyor ancak bana gelen cihazda 2 kademeli klavye ışığı var, klavyesi rahat. 
- Cihazın hoparlörü çok iyi ses veriyor. 
- Test amaçlı GTA V denedim, ısı sorunu vs olmadan düşük-orta ayarlarda gayet iyi çalıştı. Oyun için de iş görebilir ama temel amaç oyun olursa cihaz çabuk yorulur. 
- Genel olarak sessiz bir cihaz. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları temizlerseniz ekstra rahatlıyor cihaz.
- Dilerseniz webcam'i kapatabileceğiniz kilit var.
- Ekran kenarlıklarının inceliği çok iyi.

Eksiler: 
- En büyük eksi: 8 GB RAM sabit, yükseltilemiyor. İleride yükseltme yapılmak istendiğinde sorun. Gene de cihaz için 8 GB şimdilik yeterli.
- Touchpad kullanışlı ancak her an içe çökecekmiş hissi var, kaliteli durmuyor. 
- Klavyede play/pause/ileri/geri tuşları yok. Touchpad'e tanımlayabiliyorsunuz ama klavyede olması gerekiyordu.
- Webcam kötü ama ortalama Zoom görüşmeleri için vs yeterli.

Emin olamadıklarım: 
- Tasarım olarak çok iyi dursa da kozmetik olarak pek iyi değil. Klavye çevresindeki malzeme hissiyat çok güzel ancak laptopun alt kısmındaki malzeme pek iyi hissettirmiyor, ayrıca bir iki haftalık kullanımda bile klavye çevresinde renk değişimi var gibi. Havalandırma da laptopun alt kısmında. Belki ileride ısınma sorunu olabilir.
- BIOS güncellemesi sonrası bir-iki gün cihazda aşırı ısınma sorunu oldu ancak kendi kendine geçti. 
- 2 USB girişi var. Şimdilik engel olmadı ama SD kart okuyucu yerine +1 USB girişi tercih ederdim.
- Ekran biraz mat ama benim için bu iyi bir şey fakat kimileri sevmeyebilir.
- Power tuşu aşırı içe gömük, bir arıza var sandım en başta. 
- Lenovo uygulamaları çok iyi ancak arka planda biraz daha düşük CPU yese iyi olurdu. Bu yüzden kaldırdım onları.

Özetle genel olarak office uygulamaları için 9,999'a aldım ve fazlasıyla işimi gördü. Artıları eksilerinden oldukça fazla. Tavsiye ederim. 



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.