Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
35
Cevap
1675
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: ZEKAYA İNANIYOR MUSUNUZ (2. sayfa)
K
3 yıl
Er

Günümüzde zekaya çok gerek yok hele türkiye sınav sisteminde zeka yok



G
3 yıl
Teğmen

Son kez senol hocanin toplama cikarma videosundan baslayarak anlatiyorum.
Iki cocuk var elimizde A ve B.
A nin saf potanisyeli(sadece zekasiyla ulasabilecegi nokta.) 200 olsun
B nin 170 olsun potansiyeli
Her ikisi de 100 olarak baslasinlar sinav surecine.
A 1 sene boyunca calisarak 170e cikariyor kendisini ve tercihini yapip yerlesiyor.
B ilk senesinde 140a kadar cikabiliyor ve hedefine ulasamiyor. Mezun senesinde de calismaya devam edip 170 yapiyor ve tercih yapip yerlesiyor.
Ikisi de ayni neticeyi aldi ama biri tek senede yapti digeri 2 senede iste burda zeka devreye giriyor.
Belki diger cocuk da mezuna kalsa 200 olan potansiyeline ulasacakti ama 170i yeterli gorup yerlesiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dextermisali
A
3 yıl
Onbaşı

Bence Üniversite sınavında başarı gösteren hemen hemen herkes yakın zekaya sahip . Üniversite sınavı pek zeka ölçen bir sınav değil.
Çok çok matematikte 1-2 soru olabilir belki. O soruları da düzenli çalışan da yapar .
Zeki kişi daha ortaokulda , ilkokulda farkedilir .
O tür kişiler üniversite sınavına da ihtiyaç duymaz . Daha 12-13 yaşında üniversiteye başlayanlar var .
İşte zeki olanlar onlar .



G
3 yıl
Er

zeki olan adam geride bile başlayabilir bence, şu an yaptığımız her şey ezbere dayalı çünkü.

işin içine biraz olsun mantık katmaya çalışınca her şey darmadağın oluyor..

paragraf problem meselesinde de zeka etkili değil temel ve kitap okuma alışkanlığı etkili. 2-3 ay önce problem yapamayan adam problem-paragraf çalışıp 1-2 dk içerisinde soru işaretleyecek hale gelebiliyorsa burada zeka değil pratik etkilidir ki zaten esasında temel dediğimiz şey de önceden ne kadar pratik yaptığımızı gösteriyor sadece.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Er

Hocam haklısın fakat bu kadar salt düşünemezsin bu olayı sadece genetikle mi alakalı bu olay? Hayır. Ankaratıplı bu konuda güzel yorum atmış oku



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JohannesEggestein
J
3 yıl
Çavuş

Zeka konusu tartışılırken genelde düşülen hata zekanın genetik kökeninin vurgulanması oluyor. Bu da bir anlamda fatalizme ve biyolojik deterministliğe yol açıyor. Ancak zeka denilen şey aynı zamanda sosyo-ekonomik, iletişimsel, fiziksel bazı faktörlerle de ilintili olarak gelişiyor.



G
3 yıl
Teğmen

Zaten sadece zekayla alakali demedim hicbir zaman hatta onceki mesajlarimda duruyordur %30 civarini teskil eder diyorum zeka. Egitim sureci ve dogru egitim bu isin bir diger %30u bence. Kalan %40lik kisim calisma ve cevre.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-58877ED11 -- 17 Nisan 2021; 19:15:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dextermisali
İ
3 yıl
Yüzbaşı

Zeka var mı yok mu bilmiyorum ama bugüne kadar çok fazla bilim insanı veya büyük şeyler başarmış insanın biyografisini, kendi ağızlarından anlatımlarını okudum. Fark ettiğim şey hepsinin ortalama bir insandan daha fazla çalışmış olması ve çoğunun kendilerini ortalama zekada görmeleri.
Bizim Einstein, Tesla, Elon Musk, Feynman, Bill Gates vb insanların zeki oldukları için bir şeyler başardıkları gibi bir yanılgımız var ama araştırırsanız bu insanların hayatlarının çoğunu çalışarak geçirmiş olduklarını görürsünüz.
Bana kalırsa bu tartışmanın bir anlamı yok. Çünkü size zeki olmadığınız garantilense bu hayatınızı değiştirir mi? Üniversite okumaktan vaz mı geçersiniz? Önemli olan zeka değil çok çalışarak kendinizin daha iyi bir versiyonuna ulaşmak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Çavuş

Oyle diyorsunuz da cevremde basta problem cozemeyip 3 4 kitap çözdükten sonra büyük yol katedenler var.Aynisi paragraf icin de geçerli.Bu doğrultuda çalıştıkça beynin öğreniyor yani.Çok kitap okuyanlar da paragrafi daha hızlı çözüyor mesela.Okumasa yapamazdi.Aa yapabiliyor yetenekli ben zaten yapamiyorum demek anlamsız.Üstüne gittikçe gelistirenler var ..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JohannesEggestein
G
3 yıl
Teğmen

Kapasite eksikligini calisarak gideriyorlar iste üstte de aynisini anlatmistim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Çavuş

Ben bu yazi .
4 ayda 4 saat ayt mf bitmez daha fazla calismalisin dedigim kisi kapasiteye bagli zekiyse 4 saat yeter demisti.Ozel durumlar yoksa sadece ogrenciyse daha fazla çalışsın ne olacak yani.Zaten ben zekiyim su kadar da yeter demek gereksiz.Kisitli zamanın var yapabilceginin en iyisini yapmak istiyorsan otur tüm zamanini ver.Bu seni aptal yapmaz.Ki hesapladim 4 saat sadece konu calismaya bile yetmiyordu.Millet kac kitap bitiriyor.Sene basi 2 sene calismaya başlıyor.Senin temelin olmamış olcak bi nevi.Onlara yetismen için sindirmek gerekecek.Soru çözmesi var bunun.Videolari da tam saatinde bitiremezsin robot degilsin.Ustune düşünür sen de örnek sorulari çözersin veya yazarsin biyoda.Zeki adamsa 4 yeter yaaa.Nah yeter arkadasim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @carlsaganınoğlu
D
3 yıl
Teğmen

Bence zeka faktörü çok önemli.Ama sadece sınav özelinde düşünmüşsünüz.Zeki olan insanın çalışma stili,hızı vs. bile farklıdır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

yalnızca IQ nun insanı mutlu etmesi imkansız, IQ + EQ çiftinin uygun olması gerekiyor.

benim lise zamanında lise 2'imiz ve gerçekten çok zeki bir arkadaşım vardı, fakat Üniv. hayatından ve meslek hayatından sonra şimdi bir pidecide çalışıyor, hayatı dağıldı gibi bişey... çok zeki biri halen ama EQ da IQ kadar çok önemli.



D
3 yıl
Er

İnanıyorum. Gittiğim kursta bile bi tane arkadaş var hocanın anlattığı şeyi 2. tekrarında bile anlamayabiliyor. Ben kendimin asla zeki olduğuna inanmam fakat matematik zekam ondan yüksek demekki ve hemen anlıyorum. Üstüne üstlük ben hafta içi o konudan soru çözmüyorum o ise 2soru bankası temizliyor ona rağmen bi sonraki hafta hoca soru sorunca ben daha iyi yapıyorum. Ha ama bu sınavı kim kazanıcak derseniz tabiki o kazanıcak çünkü günde 12 saatin altına düşmüyor ve insanın ne kadar beyni olmazsa olmasın 12 saat çalışarak herşeyi yapabilir.



G
3 yıl
Er

Sınavla zekanın da çok bi alakası yok. Fotografik hafıza önemli. ben ayt fenin üstünden kaç defa geçtim. Tekrar ettm bolca ama sınav anına aklımda hiçbir şey yoktu. Normalde bildiğim şeyleri de unuttum veya yanlış hatırlıyordum. Güzel denemelerde 30-35 yaparken 22 geldi. O kadar okumama ve tekrar etmeme rağmen üstelik çok güzel anladım bir dhaa unutmam diyordum. ama unuttum. Bir kez okusa unutmayacak tipler de gördüm. Hafızaları acayip güçlüydü. Ve bu tarz çocuklar sınavda başarılı oluyor. Ben de şıp diye anlıyordum. Çoğu konuyu tak diye anladım. Ama unuttuktan sonra anlasam bana ne faydası var. Önemli olan hafıza ve çok çalışmak.



L
3 yıl
Çavuş

Hocam çoğu fikrinize katılırım, beğenirim de ama bu fikrinize pek katılmıyorum. Çok zeki olup da akademik olarak başarısı olmayan birçok insan var. Ayrıca insanlar sınavdaki talihsizlikler yüzün de mezuna kalabiliyor. Sınavdaki şans faktörü sanılandan çok daha fazla.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JohannesEggestein
G
3 yıl
Teğmen

Dogru sans her daim her sey icin var. ben zaten zekanin bu surecte %30 civari bir etkiye sahip oldugunu dusunuyorum. Zeki olup akademik basarisi olmayanlarin hemen hepsi cevherlerini calisma yonunde kullanmadiklari icin basarisiz oluyorlar. Yani belki baska biriyle kiyasladigimizda es calisma suresinde zeki olan adam daha onde olucak fakat calismiyor.

Burada da zekanin torpulenmesi mevzusu basliyor zaten. Zeka tek basina hicbir ise yaramaz. Saglam bir izan ve oturakli bir karakterle birlestigi zaman essiz bir nimete donusur ama.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lasse-Matberg
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.