Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
1821
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Cevap: Kendini Marksist Olarak Tanımlayan Black Lives Matter Kurucusunun Serveti Ortaya Çıktı ! (2. sayfa)
P
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yazınıza katılmakla beraber bir noktayı atladığınızı düşünüyorum. Kapitalizme söylediğiniz gibi sosyalist ve konüminst unsurları adapte ettikçe kapitalizmin zehirlenmesi gibi bir gerçek var. Yani merkez bankalarına piyasayı yönlendirme yetkisi verdiniz ? Sonuç ne oldu aslında kaptalizmin sağlıklı bir biçimde işlemesi için gerekli olan krizleri yarın çok daha kötü bir biçimde yüzleşeceklerini bile bile ötelediler. Kapitalizmin sağlıklı bir ibçimde işleyebilmesi için şirketlerin batması gerekiyordu ? Fakat devlet yani kamunun müdahalesi ile pekçok şirketin batmasının önüne geçildi. Bu neye mal oldu kapitalist ekonomik düzenin dinamizmini öldürdü , tekelleşmeyi arttırdı ve zombi şirketleri inovatif şirketlerin önünü tıkamasına yol açtı.

Keza her geçen yıl sosyal programlar ve yardımlar genişletilip devlet okulları mantar gibi yayılırken. Bizim gördüğümüz şey gelir adaletsizliğinin düşüp verimliliğin artışı değil tam tersine gelir adaletsizliğinin gitgide artması ve işsizliğin , verimsizliğin tüm dünyada giderek yayılması oldu.

Evet sosyalistler ve komünist ruhlu kişiler kapitalizmi ciddi bir biçimde içinden kemirdiler ve kemiriyorlar. Fakat sizin yanıldığınız nokta şu. Kapitalizmi güçlü kılan tüm rekabetçi unsurlarını ve kendine has adalet anlayışını ortadan kaldırdığınızda kapitalizm sürdürelebilir olma niteliğini kaybeder. Şu an tüm dünyada ekonomiler Çin dahil ürettiğinden fazla borçlanarak döndürülmeye çalışıyor. Amerika dahil tüm dünyada sosyal programları sürdürebilmek için vergi artışlarına gidliyor. Hem vergi artışları hemde ekonomik büyümenin üzerinde borçlanma nedeniyle aslında ekonomi geleceğini yiyerek dönüyor şu anda. Aynı güneşin patlamadan önce genişlemesi gibi sizin hayalini kurduğunuz bu komünizm sadece kapitalizmin ürettiği değerleri yutana kadar güzel şeyler oluyortmuş gibi göreceksiniz fakat böyle devam edip bir noktada artık tüketecek hazır sermaye kalmadığında tüm sistemde dramatik bir çöküş yaşanacak ve bu çöküşün suçunu komünist zihniyetli insanlar yine kapitalizme yıkmaya çalışacaktır.

Önemli olan şey refah değil sürdürülebilir refahdır ve dünyada şu anki sistemin sürdürülebilir olmadığı apaçık ortadadır. Yani evet dünya sizin hayalinizdeki noktaya doğru evriliyor fakat bunu ürettiği refahı besleyecek üretimi yapamadan ve hatta bu yapay refah için üretim kanallarını ve ekonomiyi tahrip ettiğinden bir noktada bu ütopya çok ciddi bir distopyaya dönüşüp faturayı hepimize ödeyetecektir.

There ain't no such thing as a free lunch


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alierennet
A
3 yıl
Yüzbaşı

Evet haklısınız ancak bu kapitalist sistemin yapısından kaynaklanan kriz döngülerine sebep oluyor.

Kapitalizmin temeli rekabete dayalı olmasıdır. Güçlünün güçsüzü yuttuğu bu sistemde en güçlü tek kalana kadar rekabet bu şekilde devam edecektir. Bu temel dinamik aslında kapitalizmin kendi sonunun veya başka bir biçime bürünmesine yine kapitalistler tarafından kendiliğinden getirilmesidir. (Kapitalizmi işçi sınıfının yıkacağı tamamen hayal ürünüdür)

Marksist ideoloji bir bakıma ütopik sosyalizm/komünizmi çürütüp ayakları daha yere basan global sosyalizm/ komünizm sistemini öngörmektedir. Bu durumda ütopik sosyalistler, Marksist ideolojiyle çelişmektedirler.

Birde şöyle bir gariplikte var. Kapitalizmin şımarık çocukları olan liberallerin hayalinde anarşizm vardır. Anarşizm bildiğiniz gibi kabaca tanımlanırsa otoriteyi reddeder. Bu durumda ütopik sosyalistlerle liberaller aynı hedefi hayal ederler.

Bence kapitalizmin çökmesine sebep olacak kapitalistleri durduran en büyük güç devlet isimli aygıttır. Dolayısıyla liberaller devletlerden hiç hoşlanmazlar.

Bahsettiğiniz kapitalizme sosyalist, komünist unsurların adapte edilmesi gibi bir durumun olması söz konusu değildir. Kapitalizm hem kendi iç çelişkileriyle büyürken hemde kendini yok etmektedir. Kapitalizm sürekli ucuz emeğe ihtiyaç duyar. Bu ucuz emekle gelişimini ivmelendirirken aynı zamanda kendi kendini çürütmektedir. Şöyle ki kapitalizmin emek sömürüsünden dolayı daha da yoksullaşan kitleleri susturabilmek için sosyalist bazı politikalara başvurmak zorunda kalması dediğiniz gibi kapitalizmi kemirir.

Bahsettiğinz bankacılık, para politikaları vergilendirme vs gibi konularda ayrıntılı bilgilere sahip olamadığım için cevap vermekte ukalalık yapmış olurum.

Dünya benim hayalimde ki noktaya evrilmiyor maalesef. Dünya, liberal kapitalistlerin işbirliğiyle global sosyalizme doğru evriliyor.

Daha önce başka bir konuda da bahsetmiştim. Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos gibi kapitalistler dünyanın en büyük anarşistleri arasında olup, geleceğin en büyük sosyalistleri olmaya adaylardır. Ne garip değil mi!




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
M
3 yıl
Binbaşı

Ben şeriat sistemini savunuyorum diyelim ve Hırsızlık yapan bir çocuk var, sen kalkıp diyorsunki, "samimi şeriat savunucusu isen, çocuğun kolunu kes" Ama sistem demokrasi?

Neyse, sadece bu dünyada birilerinin sizi duyması için, fakir olmazsanız işiniz daha kolay.

Kadını savunmuyorum bu arada, komunistte değilim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 13 Nisan 2021; 19:12:5 >


Bu mesajda bahsedilenler: @RevengeRain
G
3 yıl
Yüzbaşı

Bu yorum o kadar boş ki yetmemiş en beğenilen yorum olmuş. Hali hazırda bir düzen var bu düzene uymak zorundasın mesela ben komünizmi savunan biriyim ama bu ay çok kazandım biraz durayımda başkaları kazansın demem, neden? çünkü ben kaybetmeye başladığımda başkaları durmayacak beni sıfıra düşürene kadar soyacak. Dünya sistemini değiştirsinler sonuna kadar destekleyelim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RevengeRain
R
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Bu yorum o kadar boş ki yetmemiş en beğenilen yorum olmuş. Hali hazırda bir düzen var bu düzene uymak zorundasın mesela ben komünizmi savunan biriyim ama bu ay çok kazandım biraz durayımda başkaları kazansın demem, neden? çünkü ben kaybetmeye başladığımda başkaları durmayacak beni sıfıra düşürene kadar soyacak. Dünya sistemini değiştirsinler sonuna kadar destekleyelim.
Komünizmi savunan biri benim yorumlarımın boş olup olmadığıyla ilgili yorum yapmasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Komünizmi savunan biri benim yorumlarımın boş olup olmadığıyla ilgili yorum yapmasın.

Alıntıları Göster
O zaman komünistler hakkında yorum yapmayacaksın.



D
3 yıl
Yarbay

Haberin detayını okumadım, kişiyi de tanımam.

Ama genel konuşacak olursak, böyle ortalıkta "Kitlelerin duygularını sömüren ve gaza getiren" kim varsa alayı bir şekilde malı götürüyordur.

Din, ırk, milliyet, cinsiyet, her türlü suistimal edilebilir konularda bu tiplere rastlayabilirsiniz.



1
3 yıl
Yarbay

kendini milliyetçi-muhafazakar tanıtan, ticareti savunan (düz kapitalizm) , hatta yeri gelince emperyalist düşlerini saklamayan çok kişi var, açlıktan ağızları kokuyor. parayla imanın kimde olduğu bilinmiyor haliyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Nisan 2021; 17:40:54 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Yüzbaşı

Boşuna dememişler '' Komunizm parayı, Feminizim kocayı bulana kadar '' diye. Hayvan Çiftliği kitabındaki gibi destekleyenlere fakirlik edebiyatı yapıp, asıl malı kendilerine alıyorlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.