Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
166
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Araştırmalara göre koronavirüs bulaşı en çok öğleden sonra oluyor
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Araştırmalara göre koronavirüs bulaşı en çok öğleden sonra oluyor



Amerika Birleşik Devletleri Nashville'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Candace McNaughton ve meslektaşları tarafından yapılan araştırmada, kişilerin öğleden sonraki saatlerde daha fazla kovid bulaşına neden olabilecekleri açıklandı.



Guardian’ın haberinde yayımlanan ve henüz hakem tarafından gözden geçirilmemiş yeni araştırmalarda, koronavirüs testlerinin günün diğer saatlerine kıyasla öğleden sonra yapıldığında yanlış sonuç verme olasılığının daha düşük olabileceği öne sürüldü.



30.000 test



Araştırmalara göre koronavirüs bulaşı en çok öğleden sonra oluyor



Geçtiğimiz yıl Mart ve Haziran ayları arasında ABD’nin Nashville bölgesinde gerçekleştirilen 30 bin PCR tabanlı testin sonuçları incelenerek yapılan araştırmada, 24 saat içerisinde test sonucunun pozitif çıkması için en doğru saat 14.00 olarak tespit edildi.



Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, bağışıklık hücrelerimizin koronavirüs ile etkileşimde bulunduklarını ve günlük "sirkadiyen" ( Sirkadiyen ritim; dünyanın kendi ekseni etrafındaki 24 saatlik yolculuğu sonucunda ortaya çıkan canlılar üzerindeki biyokimyasal, fizyolojik ve davranışal ritimlerin tekrarıdır. Kısacası; vücudumuzun biyolojik saati olarak da tanımlayabiliriz. ) ritim nedeniyle, öğleden sonra ilk saatlerde virüs bulaşma miktarının artabileceğini belirtti.



Daha önce yapılan ve influenza gibi diğer virüslerle ilgili çalışmalarda da, bir bireyin semptomlarının ve virüsün diğer kişilere bulaşmasının 24 saatlik süre boyunca değişebileceğini gösterilmişti.



Araştırmaya katılmayan ancak açıklamada bulunan Imperial College London'da virolog Dr.Rachel Edgar, 24 saatlik bir gün boyunca fizyolojimizdeki değişikliklerin burun ve boğaz sürüntülerinde toplanan virüs miktarını etkileyebileceğini öne sürdü.



Ayrıca Bkz.Pfizer/BioNTech aşıları Türkiye'de





Araştırmayı daha da geliştirmek için kişilere Covid-19 bulaştırarak ardından viral yüklerinin günün farklı saatlerinde değişip değişmediğinin izlenmesi gerektiğini söyleyen araştırmanın başındaki Candace McNaughton, “Mümkün olan en doğru Covid-19 testini yaptırmak isteseydim, öğleden sonra erken saatlerde yaptırırdım” ifadelerini kullandı.



 Haberi Portalda Gör

M
3 yıl
Binbaşı

Demekki virüs öğle yemeğini yiyince rehavet çökmüyor. Daha enerjik çalışıyor.



D
3 yıl
Binbaşı

“Bulaş” nedir Allah aşkına? Türkçe’de böyle bir fiil mi var? Bulaşma demek bu kadar zor mu? “Yapıyor olacağız” gibi deli saçması ve iki farklı eylem bildirirken tek bir eylemi ifade eden cümlelerin farklı bir türü üretilmiş.. Bakalım daha neler duyacağız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yüzbaşı

Aslında bulaş kelimesini ilk tdk bulmuş yıllar önce de kullanılmış fakat sonradan bu kelime kaldırılmış dilimizden.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Denorath
D
3 yıl
Binbaşı

İyi nane yemiş




Bu mesajda bahsedilenler: @MertDrx
[
3 yıl
Yarbay

Öğlen yemeklerini pas geçmemiz gerekiyor demek ki :)



N
3 yıl
Binbaşı

harbi mi




C
3 yıl
Yarbay

Boşhaber.com




Ş
3 yıl
Yarbay

Tabi mesela "kongre" salonlarında da bulaşmıyor. Akşam 9 ile sabah 5 arasında bulaşıyor



Ç
3 yıl
Teğmen

Acaba fazla mesaiye ne kadar alıyor😂



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
3 yıl
Çavuş

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.