Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
731
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Toyota, yeni Aygo X Prologue ile A segmentine yeni bir soluk kazandıracak
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Toyota, yeni Aygo X Prologue ile A segmentine yeni bir soluk kazandıracak



Toyota, geçtiğimiz günlerde bir ipucu görseli paylaşarak X Prologue isimli bir konsept tanıtacağını duyurmuştu. Beklenen gün geldi ve işte karşınızda yeni Toyota Aygo X Prologue konsepti.



A segmentinden vazgeçmeyeceğini daha önceki açıklamalarında belirten Japon marka, yeni Toyota Aygo X Prologue ile bu sınıfa yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Söz konusu konseptin üretim versiyonu, mevcut Aygo modelinin halefi olarak karşımıza çıkacak. Hatırlanacak olursa mevcut Aygo PSA Grubu iş birliğiyle geliştirilmişti. Halefi ise Toyota tarafından özel olarak geliştirilecek.



Yeni Toyota Aygo X Prologue konseptinin tasarım dili mevcut modelden oldukça farklı. Karşımızdaki araç yerden yüksek yapısı ve tasarımındaki çizgileriyle crossover'lara göz kırpıyor ki isimdeki 'X' takısı da bunu temsil ediyor olabilir. Bu yüksekliğe katkıda bulunan çift tonlu büyük jantların Goodyear lastiklerle çevrili olduğunu görüyoruz. Yeni modelin, şirketin GA-B platformunu kullanacağını da belirtelim.



Toyota, yeni Aygo X Prologue ile A segmentine yeni bir soluk kazandıracak



Tasarıma baktığımızda mevcut Aygo'nun ön bölümündeki 'X' şekli oluşturan tasarımın gittiğini ve bunun yerine daha modern çizgilere yer verildiğini görüyoruz. Logonun altında boydan boya uzanan LED gündüz aydınlatmaları kenarlarda C şekli oluşturuyor ki bu detayı ipucu görselinde de görmüştük. Bunun yanı sıra dikey hava kanalları, aşağı doğru genişleyen büyük bir ızgara ve altıgen sis farları da bu alanda dikkat çeken detaylardan.



Ayrıca Bkz.2021 BMW i4 tanıtıldı: 590 km sürüş menzili ve daha fazlası



Gövde renginden farklı olarak siyah renkte tasarlanan arka bölümde ise dikey stop lambaları ön bölümdeki gibi bagaj kapağının atlından uzanan bir şeritle birbirine bağlanmış. Ayrıca bagaj kapağının arkadaki camdan ibaret olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra gizli kapı kolları ve yan aynalarda yer alan aksiyon kameraları da yeni Toyota Aygo X Prologue konseptinin dikkat çeken detayları arasında. Konseptin iç mekanına dair henüz görüntü paylaşılmadı.



Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Aygo X Prologue'un üretim versiyonu Yaris'te de kullanılan GA-B platformu üzerine inşa edilecek. Japon marka, fiyat olarak erişebilirliği sürdürmek adına araçta küçük bir benzinli motor bulunacağını belirtmişti. Üretim versiyonunun tanıtılacağı tarih gibi detaylar ise henüz belirsizliğini koruyor.






Kaynak:https://newsroom.toyota.eu/aygo-x-prologue---a-new-vision-for-the-a-segment/

 Haberi Portalda Gör

Almanlar her geçen gün tahammülü zorlaşan bir sıkıcı tasarım yarışındayken Japonlar ve Fransızlar fazla sıradışı tasarımlarını kontrol altına almışlar. Son yıllarda mükemmel t...
Yoruma Git
Yorumun Devamı KobraAbiniz - 3 yıl +15
Yapın arkadaş, her aracı her taşıtı SUV yapın. Yakında el arabalarının da SUV'lar çıkar
Yoruma Git
Yorumun Devamı Şıh Hazretleri - 3 yıl +6
K
3 yıl
Binbaşı

Almanlar her geçen gün tahammülü zorlaşan bir sıkıcı tasarım yarışındayken Japonlar ve Fransızlar fazla sıradışı tasarımlarını kontrol altına almışlar. Son yıllarda mükemmel tasarımlar ortaya koyuyorlar. Tabi bize neyse...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Teğmen

Böyle güzel bir arabaya kim bilir ne kadar saçma motor koyacaklar:D kesin atmosferik koyarlar



H
3 yıl
Yüzbaşı

Çok tarz.



R
3 yıl
Binbaşı

1.0tsi gibi bir motor koysan misket gibi ordan oraya seker yeminle :)
ama tahminen 1.0 atmosferik motorla devam edecekler.



Ş
3 yıl
Yarbay

Yapın arkadaş, her aracı her taşıtı SUV yapın. Yakında el arabalarının da SUV'lar çıkar



S
3 yıl
Yarbay

Desenize Egea'ya A segmentinde yeni bir rakip daha çıktı :P




Y
3 yıl
Yüzbaşı

Duvar kağıdı yapabiliyoruz hala.Buna da şükür...





Bu mesajda bahsedilenler: @eas722
W
3 yıl
Yarbay

Bu spor arabaların yanında anahtarlık gibi bedava verilen araç değil mi?



N
3 yıl
Binbaşı

A segment bizde tutmaz. Bazen eşime araç gösteriyorum küçücük sevimli, az yakar, kolay park edilir, pratik diyorum. İyi sen kendine al da bin diyor. Bizde büyük ve mümkünse yüksek araç takıntısı var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 yıl
Yüzbaşı

A segment bizde tutmaz burası londra, milano vs. değil, birinci kuşak şehirli daha bireyselleşmemiş milletimin pek öyle çevre park şehir kültürü yoktur, şehrin ortasında arazi aracıyla yada cihada giden işid liler gibi kamyonet ve benzeri ticarilerle dolaşmayı severiz. A segmente mangal tüp semaver üçlüsü ve 5-6 kişi sığmaz(!)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.