Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 11 misafir, 1 mobil kullanıcı
57069
Cevap
4415052
Tıklama
80
Öne Çıkarma
Cevap: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2854. sayfa)
C
dün
Teğmen

Merhaba. Benim kendi kullanımımda 12 lik klima koridorda, koridor başında. 26 ya ayarlı kullaniyorum. Yatak odaları 24 civarı oluyor. Salon 25.5 falan oluyor. 7/24 çalışıyor. Salon kapısının önündeki duvarda, koridorda klima. Yönü arka yatak odasına doğru bakıyor. Yönü direkt arkaya baktığı için arka yatak odaları çok verimli soğutuluyor. Salon kapısı klimanın hemen altında olduğu için oraya sirayet etmesi biraz daha geç oluyor ama 25 e ayarlarsam salonda bile üşüme geliyor. Ancak benim salon 3 tarafı iç cephede. Ön tarafta da balkon var. Ondan dolayı korunaklı baya.

Salona koyun bence. Salonda, salon kapısını direkt gören duvara koymanızı tavsiye ederim mümkünse. Kapıdan direkt hava çıkarak arkaya gitmesi daha olası. Bir de salon kapısının önündeki koridor başına yatak odasını direkt görecek şekilde Süsler 1620 duvar tipi vantilatör koyarak birinci kademede sürekli arkaya havanın sirayet etmesi de sağlanabilir. Salonla yatak odası arasında muhtemelen 1 derece fark olur en fazla. Youtubedaki vantilatörle bu şekilde uygulama yapan birisini örnek alarak söylüyorum. Eğer birden fazla klima alma imkanı yoksa bu şekilde de idare edilebilir.

Düzenleme: şimdi tekrar baktım da önerdiğim yer yani salon kapısının karşısı pencere sanırım. Eğer orada koyacak yer yoksa yine eski yerine koyabilirsiniz klimayı. Koridora sirayet eden havayı dediğim şekilde vantilatörle arkaya basabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis44 -- 27 Mart 2024; 11:8:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
23 sa.
Teğmen

Merhaba. 29 metrekare salonum var. 24000 btu baymak klima aldım. fiyatı da 5-6 bin lira uygundu piyasasından. aslında niyetimiz diğer odalara da faydası olur mu? düşüncesiydi. fakat kafamız karıştı. klimayı dikdörtgen şeklindeki odanın koridora bakan duvarına yerleştireceğiz. bir fikir verirseniz sevinirim.



N
22 sa.
Yüzbaşı

Alışveriş sitelerinde bazı klimaların fotoğraflarında dış ünitenin de resmi var ancak bazılarında yok. Tüm klimalar dış üniteyle birlikte geliyor değil mi arkadaşlar daha önce hiç klima almadım :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
22 sa.
Teğmen

O konuda yıllardır forumlarimizdaki klima ustaları hocalarımız küçük alana büyük klimayla genel sogutmanin başarısız olacağını söylüyorlar. Çünkü büyük klima küçük alanı kısa sürede soğutup termostat yaparak kendini kapatır ve fanı da kısar. Dolayısıyla klimanın bulunduğu alan buz gibi olurken ve inverter gibi sürekli ve düzenli çalışma değil de düzensiz dengesiz sürekli aç kapa seklinde çalışır ve diğer alanlara hava akışının gitmesi zor olur derler ki haklılar. Tek 24 lük almaktansa 2 tane 9 Luk veya 12 lik ile farklı noktalardan soğutmak daha verimlidir. Ki tek klima bile takacaksaniz yine 12 lik, 24 lukten iyidir. Daha uzun süre çalışacağindan dolayı soğuk havayı biraz daha dağıtma şansı olur.diger taraflara. Yani büyük alayım her tarafı sogutayim mantığı işlemiyor klimanın çalışma prensibine göre. Mevcut bulunduğu alanı çok ve çabuk soğutur kendini kapatır. Eğer tek takacaksaniz size de yukardaki önerdiğim gibi eğer diğer taraflara yayilmazsa klimanın havası kendisi, koridora vantilatör ile arka tarafa gitmesini sağlayabilirsiniz. Ama tabi bu tarz kullanımlarda klimayı 18 e ayarlayayim buz gibi olsun her taraf diyemezsiniz. Evin genel olarak nemini alır rahatlatır, yaşanabilir serin bir ortam sağlar. 24-25 derecelere düşürerek. Bana göre ideal olan da budur. Keşke imkan olsa da en az iki klima alsak ama bu şekilde çözmeye çalışıyoruz maalesef.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
22 sa.
Teğmen

Açıklamalardan ve satıcıdan teyit edin yine de, sorun olmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
22 sa.
Yüzbaşı

C
18 sa.
Teğmen

Satıcıdan bakır borulu olup olmadığını teyit edin boschta bazı kişilerde alüminyum boru kullanıldığı olmuş, şimdi hatırladım. Bir de vakum yaptırın mutlaka.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nickelangelo
U
15 sa.
Onbaşı

Aslına bakarsaniz simdi krokiyi inceledim bizim evimiz tam böyle değil salon girişi burada tam daire kapisinin yanında gibi çizilmiş daha ileride aslında. Bu muhtemelen karşı taraftaki dairenin krokisi. Sizin verdiğiniz fikir mantıklı geldi hocam çok teşekkürler salonun kapısının tam karsisina klimayı koyduğumuz zaman hem TV vs izlerken bizi carpmaz klima hem de sirkülasyon açısından daha iyi olacak gibi duruyor. Çok teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caliskansahis44
C
15 sa.
Teğmen

Rica ederim, evet üzerinize esmemesi de güzel olur o yönden.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ufuCX
M
15 dk.
Yarbay

Klimanın dış ünitesini balkon demirine montaj etmeyi düşünüyorum, böyle yapanınız oldu mu hiç





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Mart 2024; 12:26:31 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.