Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
36
Cevap
2053
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: . (2. sayfa)
J
3 yıl
Çavuş

Tek sorun mosfet değil ne yazık ki kuzey köprü arızası varmış mosfetleri yaptırdım ama çalışmadı. Hurdaya para vermişim kısacası.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @axelfoly
A
3 yıl
Yarbay

muhtemelen kartın sahibi sadece mosfet arızalı sanmış ama hasar daha fazlaymış bu halde satarken ürün arızalı demeliydi sağlam ürün bedeli alması etik olmamış , bu halde parayı iade etmesi gerekir




Bu mesajda bahsedilenler: @Jigsaw007
A
3 yıl
Yarbay

teselli edin lan şunu. Hadi olm teselli etsenize.



R
3 yıl
Yarbay

Evet arkadaşlar, malum sarı sitede 2.kez dolandırılıyorum, aptallığıma doymayayım :(

Olay şöyle oldu;

2.el rx000 ekran kartı ilanı vardı fiyatı da 1500 lira. Adamdan numara istedim görüştük falan, adam dediki 2.el satış sözleşmesi yapalım.

Ben de tamam yapalım dedim. (Hatta babam görüştü adamla) Adam bize kimliğinin fotosunu attı biz de güvendik adam sonuçta kimliğini attı diye. (Allah bilir kimin kimliği, ya da

sahte bilir olabilir, şimdi babam karakolda soruşturuyor). Adam dedi ki Akbank'dan atın para kesmez, sonra akbank atm'sine gittim, orada tosla işlemleri var oraya gir dedi.

Sonra bana bir tane kod verdi onu girdim oraya, parayı koydum attım parayı (ve son görüşüm). Sonra adamı aradım, tamam para gelmiş dedi, birazdan kargolayacağım dedi, gidiş o gidiş.

10 dk sonra aradım böyle bir numara yok dedi, işte o zaman başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Şu anlık ilanın linkini paylaşmıyorum çünkü başka fake hesaptan yazdım adama dönerse diye bekliyorum.

YANİ DEMEM O Kİ arkadaşlar kesinlikle önce parayı atmayın ya da get ilan açtırın yoksa sizinde ocağınıza ateş düşer, Allah kat kat çıkarır o şerefsiz dolandırıcıdan ondan şüphem yok ama olan bana oldu.

18 yaşındayım ve o parayı çok zorluk çekerek biriktirmiştim ama elimden uçup gitti. Yani arkadaşlar beni teselli ederseniz çok sevinirim çünkü şu an ihtiyacım olan tek şey teselli.

Bana burada gelip bi bardak soğuk su iç diyecekler hiç yazmasın ya da önce parayı niye attın geri zekalı mısın aw? yazacaklar da hiç yazmasın, o lafları yeteri kadar duydum zaten.

Şimdiden teselli eden herkese teşekkür ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
9
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D0F7DE39

kardeşim geçmiş olsun,
sen aptal değilsin, aslında olması gereken bu ama!!!!

karşımızdaki kimi insanlar prof dolandırıcı. benim başıma geldi o zamanda bi mac book pro parası idi.

sonra 1000 tl den yüksek meblağlara get'siz alım yapmadım, adam get açmıyorsa da almadım.
Devir çakallık devri hocam, çakala karşı sizde çakal olucaksınız. Yoksa kuzu olur yem olursunuz bu da işin gerçeklikleri..

Konuya gelecek olursak ben acı konuşurum ve üzgünüm şimdiden gerçekleri söylediğim için..

Öncelikle bu boş anına gelmesi felan değil, düpe düz kardeşim sen gel beni dolandır demektir. Hatta ısrar etmektir dolandır bak çok kolay lokmayım diyerekten. Adamın üzerine gitme diceksiniz ama toz pembe değil hayat, gerçekten de öyle 1400TL az para değil, geçmiş olsun. Bundan sonra sağlık olsun demek düşer, üzerine gitseniz de binlerce böyle vaka var, umarım bir şey çıkar çıkarsa da ders olmuş olur sizlere. Devir cidden kötü.

Asıl konuya gelecek olursak, öncelikle bana anlatırmısınız. Nasıl güvenebiliyorsunuz herkese? Mesela, bir ürünün çalışırlılığını kontrol etmeden, dokunmadan, incelemeden nasıl alabiliyorsunuz?
Karşınızda firma yok, şahıs var. Alışveriş sitelerinden sipariş verseniz bir dükkan tarzı yerden dicem ki arada alışveriş sitesinin güvencesi var, ama bunda hiç bir şey yok. Açık açık al kardeşim para senin olsun demişsiniz. Bu da normal bir durum..

Ya ben ciddi anlamda bu konularda çok anormal davranıyorum, ya da bizim insanlarım aşırı güveniyor. Ben bu zamana kadar şehrimde yaşayan şahıslar haricinde gidip 2. el ürün kargolatmadım, almaya tenezzül bile etmedim. Gidip yerinde kontrol ederek alırım, gezmiş olurum dönerim.

Bir ara TV satanlar vardı alışveriş sitelerinde, adamlar TV yi kırık koyup kargoda kırılmış süsü veriyordu ve para iadesi yapmıyor, kargo ile sizin aranızda almadan önce kontrol etseydiniz diyordu. O derece kötü devir şuan..

Ticaret ahlakında önce kendi güvenceniz sonra karşı tarafın güvencesi vardır. Siz kendinizi güvenceye almazsanız her zaman enayi durumuna düşerseniz, güvenceye alırsanız da sıkıntı olmaz. Bu bir ürünü satarken de, alırken de böyledir. (Üstteki arkadaşa yorumum.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 14 Nisan 2021; 23:28:14 >

T
3 yıl
Yarbay

bu sarı site dediğiniz site S ile başlayan site mi oluyor? bu aralara bol bol reklam yapıyor hatta param güvende uygulaması için.. bir de o para banka ile transfer olurken, parayı alan kişi nasıl bulunamayacak ki? lakin bulunsa bile parayı harcadım dese yine aynı kapıya çıkar yani. işin yoksa uğraş dur. vay..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

bu sarı site dediğiniz site S ile başlayan site mi oluyor? bu aralara bol bol reklam yapıyor hatta param güvende uygulaması için.. bir de o para banka ile transfer olurken, parayı alan kişi nasıl bulunamayacak ki? lakin bulunsa bile parayı harcadım dese yine aynı kapıya çıkar yani. işin yoksa uğraş dur. vay..
Ne anlattığını anlamadım hocam ama Param güvende tamda böyle dolandırıcıları eleyen bir sistem get sisteminden farklı.

Evet alıcı ödüyor komisyonu fakat gayet mantıklı işliyor sonra 25-30 tl kargo masrafından kurtarması'da cabası.(kargo ücretsiz bu satışlarda)

Ben 4 alışveriş yaptım hiç birinde sorun yaşamadım ufacık bile.

Aksine param güvende tercih etmeyen satıcıların hepsi gözümde dolandırıcı olarka canlanıyor yada farkı yok diyeyim her neyse sonuçta komisyonu ödeyen benim malında sağlamsa ve sağlam paketliyorsan olay biter kargoda bir şey olmaz sağlam ulaşır sağlam ürün değil mi ?

Ne zaman ki param güvende olmayan ve piyasadan biraz uyguna satan birini görsem özellikle arayıp sohbet ediyorum(tabii ki aradığım ürünlerde boş muhabbet için değil) param güvende ile almak istiyorum dediğim işte'' yaw kardaş biz öyle sattıkta bozup yolladılar geri'' ''yaw kardaş mağdur ettiler dolandırdılar bizi'' ıvır zıvır bahaneler tabii bunlar ... adam arıyanlar bu satcılar:)



F
3 yıl
Binbaşı

Dostum aklı başında olan hiçkimse bir ilan sitesine malını koyup da, önce ben göndereyim, sen sonra benim parayı gönder demez zaten. Çünkü bu sefer alıcı satıcıyı dolandırabilir, parayı yollamayabilir. Zaten de, dünyanın hiçbir yerinde, böyle bir satış şekli yoktur. Yani satıcı önce parayı alır, sonra malı gönderir.. Bu açıdan sende sorun yok. Bu malı göndermeyen dolandırıcının ahlaksızlıgıdır ve bunu öncesinden bilemezsin cünkü ciddi güven veren, düzgün konusan falan dolandırıcılar var ve bir sekilde kandırıyorlar..

Ben de senin gibi o siteden ikinci el ekran kartı aldım fakat aldıgım kisi kartı gönderdi ve 2 yıldır bilgisayarımda sorunsuz kullanıyorum. Bu yazıyı yazdıgım bilgisayarda o ekran kartı mevcut hatta.. Fakat bu olay bir cesit kumardır ve bu riske girerek satın alırsın.. Gönderebilir de göndermez de.. yabancı sitelerde olsan, adam malı göndermezse paranı alırsın fakat Türkiye'de bu konuda yapacak bir sey ne yazık ki yoktur..

Ayrıca getle satış olayında, ben kendim satıcı olarak dolandırıldım. Adama anakart ve laptop power IC birlikte gönderdim, adamın power IC'ye ihtiyacı varmış, power IC'yi alıp yerine bozuk olanını koydu ve ürünü beğenmedim diye geri postaladı. bana çift kargo parası geçti ve hiçbir şey ispat edemedim. yediğim kazıkla kaldım..

Simdi düsün. Aklı çalısan bir adam, sana binlerce liralık elektronik ürününü, saçma sapan bir sözde güvenli ticaret olayına, güvenip de nasıl göndersin? Sen ürünü alsan, kutusuna bozuk ürünü koyup geri yollasan, ya da kendin bozsan, karşı taraf ispat edemiyor.. Böyle bir riske ancak sürekli sıfır ürünler satan büyük firmalar girebiliyorlar..

Bu yüzden ben oradan, ürün satarken Get şeklinde zaten kesinlikle göndermiyorum. adam get diyorsa olmaz diyorum. ısrar ederse dolandırıcı alıcı seklinde düsünüp blogu cakıyorum.. Özetle güvenli ticaret gibi bir olay, bu sefer de, satıcının dolandırılması riski tasıyor

Söylemek istediğim şey, zaten bu işlerin normali, önce para sonra mal şeklindedir fakat dolandırılma durumu olursa, senin dolandırıldıgın parayı o siteler cebinden karşılayacak. yani sen dispute açacaksın, nasıl ebay aliexpress falan senin paranı veriyorsa, o siteler de senin paranı ödeyecekler sonra o parayı dolandırıcıdan mı alırlar alamazlar mı onu ben bilemem fakat Türkiye'de bunlar isin kolayını bulmuslar

Hiçbir şeye karısmadan, en ufak bir risk bile almadan, sadece site popülerliğini kullanarak para kazanıyorlar.. alıcının parasını bekleterek abuk sabuk onay sistemleriyle falan milletin yaptıgı alışveriş üzerinden komisyoncu olarak, haksız kazanç elde ediyorlar. Türkiye'de adil hiçbir şey yok. dolayısıyla burada suçlu sen değilsin sana enayi diyenlere itibar etme ve kendini suclama.. suclu senin o parana güvence olmayan o alışveriş siteleri ve bu düzene çanak tutan devletin kendisidir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 12 Haziran 2021; 7:25:45 >

M
3 yıl
Yüzbaşı

Geçmiş olsun. Get tarzı sistemler olmadan asla alışveriş yapmayın. Get türevi sistemler sağlıklı mı çokta değil ama bu şekilde alışveriş yapmaktan çok daha iyi en azından bir muhattap var belge var elinde delil niteliğinde sunabileceğin. 1 lira dahi olsa get veya kredi kartı ödeme sistemi olmadan alışveriş yapmayın.1000 ödeyeceğime 1100 öde temiz olsun.



U
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Evet arkadaşlar, malum sarı sitede 2.kez dolandırılıyorum, aptallığıma doymayayım :(

Olay şöyle oldu;

2.el rx000 ekran kartı ilanı vardı fiyatı da 1500 lira. Adamdan numara istedim görüştük falan, adam dediki 2.el satış sözleşmesi yapalım.

Ben de tamam yapalım dedim. (Hatta babam görüştü adamla) Adam bize kimliğinin fotosunu attı biz de güvendik adam sonuçta kimliğini attı diye. (Allah bilir kimin kimliği, ya da

sahte bilir olabilir, şimdi babam karakolda soruşturuyor). Adam dedi ki Akbank'dan atın para kesmez, sonra akbank atm'sine gittim, orada tosla işlemleri var oraya gir dedi.

Sonra bana bir tane kod verdi onu girdim oraya, parayı koydum attım parayı (ve son görüşüm). Sonra adamı aradım, tamam para gelmiş dedi, birazdan kargolayacağım dedi, gidiş o gidiş.

10 dk sonra aradım böyle bir numara yok dedi, işte o zaman başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Şu anlık ilanın linkini paylaşmıyorum çünkü başka fake hesaptan yazdım adama dönerse diye bekliyorum.

YANİ DEMEM O Kİ arkadaşlar kesinlikle önce parayı atmayın ya da get ilan açtırın yoksa sizinde ocağınıza ateş düşer, Allah kat kat çıkarır o şerefsiz dolandırıcıdan ondan şüphem yok ama olan bana oldu.

18 yaşındayım ve o parayı çok zorluk çekerek biriktirmiştim ama elimden uçup gitti. Yani arkadaşlar beni teselli ederseniz çok sevinirim çünkü şu an ihtiyacım olan tek şey teselli.

Bana burada gelip bi bardak soğuk su iç diyecekler hiç yazmasın ya da önce parayı niye attın geri zekalı mısın aw? yazacaklar da hiç yazmasın, o lafları yeteri kadar duydum zaten.

Şimdiden teselli eden herkese teşekkür ediyorum.
Yazmışsın ama anlayan olduğunu sanmıyorum :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yarbay

Sen alıntı yapınca ben de anlamadım, dedim ne zaman böyle bir şey yaşadım, ilk mesajı inceleyince anladım.




Bu mesajda bahsedilenler: @ugur_yavuz
B
3 yıl
Teğmen

Çok geçmiş olsun.

bu ekran kartı olayında da bir arkadaşım dolandırıldı aynı şekilde. Üstelik 3 adet aldı 2000 TL kapora yollamıştı ve duman oldu.

get ilan değilse, alışveriş yapmayın arkadaşlar.



S
3 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle olay sala.klık falan değil,iyi niyet.

Sonuçta adam kendi gibi sanmış karşı tarafı malesef oluyor böyle işler..



D
3 yıl
Yüzbaşı

O adamı sirkeli suda sararıncaya kadar bekletmek lazım



E
3 yıl
Yüzbaşı

Çlok geçmiş olsun. Canınız sağolsun.



K
3 yıl
Yüzbaşı

İyi olmuş hocam 2. kez dolandırılmışsın kusura bakma da acımıyorum sizin gibilere.Umarım bir daha dolandırılırsın.



N
3 yıl
Yarbay

3 (Loading...)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.