Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
51
Cevap
3519
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: dizelden benzine geçmek (3. sayfa)
F
3 yıl
Yarbay

Enişten en son 90+ model dizel kullanmıştır belki . Arada çalıştır sende sanki aynı beklemede benzinli sorun çıkarmayacak? Hele ki önerilen arabada da seni üzecek bir dsg faktörü var. Focusun kombinasyonu golfü ezer. Ben olsam asla böyle bir işe girmezdim...



K
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: RedRocco34

Bu mesaj silindi.
Hocam aslında şöyle,

DSG bir otomatik şanzıman değildir, yarı otomatik şanzımandır.

Geçen konusu vardı 140km deki evet yanlış yazmadım yüz kırk km deki t-roc dsg yi eline almış ama bu fabrikasyon bir hata belli..

Bu tarz fabrikasyon hataları saymazsak şayet dsg nin kullanımı tam otomatik tork konvertörlü gibi olmamalı.. yanımızda vw bayiisi var anadolu yakasının en büyük vw bayisi, çekici üstünde neredeyse hemen hemen her gün 5 yaşını aşmamış 10 araç geliyor..

olayın gazlamayla alakası yok, o yüksek tork sorununu çözdüler diye bende hatırlıyorum.. yani artık dizel-benzin ayrımı kalmadı.. asıl sorun dur kalk trafikte..

e5 te görüyorum, neredeyse tamamı passat, golf, polo, skodası olan frene basarak milim milim ilerletiyor arabayı..

tamam tork konvertörlü de olur bu sorun olmaz ama yarı otomatikler ısınıyor ve yarım debriyaj gitmeye meyilli oluyor.. bu sebeple debriyaj ve robot ısınarak normalden kısa sürede sistem zarar görüyor.

1dk den uzun beklemelerde n ye alınması, d ve r arası hızlı geçiş yapılmaması ve yoğun trafikte manuel modda kullanılması gerekiyor ki sistem uzun ömürlü olsun..

ama halkımız tork konvertör gibi basınca gitsin frene basınca dursun mantığında o sebeple çok şikayet oluşuyor..

ford ise bu konuyu yağlı tip dsg ile baya baya minimize etti, bu sebeple erkenden patlayan powershift duymak baya zor..

renault, nissan (cvt li modeller hariç), hyundai ve fiat sahipleri de bu konuya dikkat etmeli (edc-dct)

en iyisi ama tork konvetörlü şanzıman ki o da opel ve peugeotlarda eat6 eat8 ve eat9 olarak kullanımda..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Onbaşı

Hangi sanziman, hangi motor, hangi yazilimla gazlarsaniz gazlayin kibirin buyuk gunah oldugunu ve mutevazi yasamanin onemli birsey oldugunu bilmek onemli...

Tdi’mis, tsi’mis, dizelmis otomatikmis bunlarin hepsi hikaye sonunda. Kalp kirmamak onemli. Ister line’ya bin, ister scirroco’ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 yıl
Yarbay

Vw demek ariza demek
Yok 2012 den sonra duzeltilmismis yok dizelinde varmış vs vs
Hikaye anlatma arkadaşım burda
Ya da bu hikayeleri kendin gibi birini bulup ona anlat
Daha konusu sıcak troc var forumda 140 kmde dsgsi patlayan
Bk gibi bir sanziman
Daha da savunuyorlar
Dogus az yapiyor size
Bu sanzimana 1 yil bile garanti vermemesi lazim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 1 Mart 2021; 10:37:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RedRocco34
C
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

2000 lere kadar ki eski araçlar öyleydi ancak şimdi çoğu dizel arabada elektirikli arabalar gibi quickheater sistemi mevcut, saç kurutma makinesi mantığıyla çalışıyor.. artı olarak koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma opsiyon olarak alınabiliyor.. yani üşüme genellemesi doğru olmaz hocam :)

bahsettiğim sistemin ve opsiyonların olmadığı araçlara webasto takılmasını önerebilirim.. bu parça aynı zamanda motorun soğukta rahat çalışmasını da sağlar

Alıntıları Göster
Bende 2017 dizel megane var. Şehiriçi düşük hızda 15dk da ancak ısıtmaya başlıyor. AC kapalı olarak.



R
3 yıl
Yüzbaşı

Bos muhabbet Yapma dostum Otoyedek parca sektorunde calısıyorum 5 yıldır. Bir kez olsun TSI Motorlu araca ne kavrama ne volant verdik nede mekatronikle alakalı sorun sıkıntı duyduk Genelde TDI Motorlarda Ozellikle CAY lardaki DSG lerde sıkıntı cok yasanıyordu Ozellikle Onlara Veriyorduk. 2012 Sonrası İyileştirilmiş Volant kavrama ve mekatronige gecildi.

Bi b.k bilmeden konusma DSG li arac hayatında kullanmamısın Bos muhabbet ustune muhabbettesin Bi b.k olsa benim ve bir cok sciroccocu arkadasımın aracında olusurdu hepimizin aracı yazılımlı hepimiz gerektiginde catır catır gazlıyoruz.

10 tane TDI Motorlu vw aracın 9 unde cıkar Arıza amenna Duzensiz tork'tan dolayı ve kullanım hatası

10 Tane TSI Motorlu vw aracın 1 bilemedin 2 sinde cıkar arıza oda kesinlikle kullanıcı hatası.

Altınızda pejo reno fiat gibi tenekeler var VW ni b.klama pesindesiniz. Catlasanızda patlasanızda DSG ve VW Candır. 10 Tane vw Aracım olsun 10 undada dsg bozulsun 11. arabam gene VW Ve DSG Olur.

SciroccoTR Facebook sayfamız var ordaki Arkadaslarımızın araclarının cogu DSG li ve yazılımlı alayı hepsininde Mekatronigi orjinal fabrikasyon bunlardan biride benim. Cunku DSG min mekatronik ve sanzıman yagını her 10 binde degişirim Dur kalk trafiginde D de bekletmem. Aracı park halindeyken Önce N de el freni ceker sonra P ye alırım Yarı Otomatik Sanzıman Kullanmayı biliyoruz cunku.

Senin gibi Bos muhabbet yapanlar 7 İleri DSG kuru kavrama Yeaaaaa Onlarda yag yok bile der bu kadar Cahilsiniz Utanıyorum sizinle aynı havayı paylasmaktan. Önce Makatınıza Don alın sonra vw ne laf söyleyin 109 bin liraya aldıgım aracım suan 250 300 arası Satılıyor Ohhhhhh Paralar VW ne gidiyor Ohhh Ohhhhhhh Catlasanızda patlasanızda DSG İnadına VW İnadına TSI !


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jocker35
R
3 yıl
Yüzbaşı

Bak O vw bayiisine sanzıman arızasından dolayı gelen 10 aracın 9 u TDI 1 i TSI belki 10 uda TDI adım gibi eminim buna.

Bmw Borusanın Yedek parca firmasında Satıs Destek Sorumlusu Olarak calısıyorum Doguslada iş yapıyoruz 2010 2012 Yılları arası üretilen DSG li Scirocco ve Caddy lerde DSG Arızası olustu hatta bi ara Maslak Dogusun onunde (yıl 2011) 10 Larca Scirocco ve caddy sanzıman bekledi Yurtdısından.

2012 Sonrası Hatalar Duzeltildi İyileştirilmiş parcalarda revizyon yapıldı DSG ye TSI larda Önüne gectiler Ama TDI larda maalesef gecemediler. Bu bi gercek bunu inkar eden yok Özellikle 1.6 TDI Cay ve 1.6 TDI CLH motorlu vag grubu araclarda Kısa zamanda Mekatronik su koyverdi Bununda cogunlugu kullanıcı hatası Eşşek gibi kullanım kaynaklı buda bi baska gercek.

Dedigin gibi bende kesinlikle Dur kalkta yada Hareketsiz konumda Aracı D de bekletmem N ye alırım gerci bekletsemde 3 sn sonra bos a otomatik alıyor kendisi lakin ne kadar alırsa alsın genede ufaktan ısınma ve zorlanma olabilir. Park ederkende Önce N Sonra el freni sonra D her zaman bunu yaparım. ve Maasallah Aracımın DSG sinde en ufak vuruntu silkeleme kacırma yok yazılımlı aracım. Maasallah.

DSG Acık ara en iyi sanzımanlardan biri Vites atısı olsun aracın birebir gücünü yere yansıtması olsun ama bizim ülkemizdeki eşşekler yüzünden kotu yorumlara maruz kalmakta. Nolacak hacı abi 3 5 kurus para goren koyunde eşşeke binen kekolar altına 1.6 dizel passatı cekip eşşek gibi arabayla gazlarsa ona ne sanzıman dayanır ne motor dayanır. 2 2 4 eder.




Bu mesajda bahsedilenler: @khytr89
U
3 yıl
Yarbay

DSG artık sorunsuz korkmadan alabilirsiniz sıfır sıkıntılı nede olsa PORSCHE tasarladı...



F
3 yıl
Binbaşı

16 model fluence var 1.5 dizel, sıfır almıştım ve bir dönem dava dolayısıyla 1 seneye yakın yattı araç garajdan dışarı çıkmadı, 1 sene de sayılı kez çalıştırmıştım bakmaya bile gitmedim. Çıkardığımda bakım zamanı gelmişti bakımı yaptırdım, lastikleri dura dura yemiş o kadar, hiç bir sorun yok kaç yıl oldu hala taş gibi kullanıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 yıl
Yarbay

Ha sen duymadığın için dsg sağlam
dsg üzerine tamir sektörü gelişmiş sen ne hikayesi zirvaliyorsun ?
Dun dolaşıyordu surda elinde dsg patlayan troccu
İyice insanları budala yerine koyuyorsunuz
Hadi baska yerde sat bu palavraları okumadım bile



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RedRocco34
F
3 yıl
Yüzbaşı

Hem dizel hem benzinli araç için uzun süre yatmak iyi olmaz. Hiçbişey olmasa akü biter. Haftada bir en azından 10 15 dakka çalıştırın akü şarj olsun araba kendini bi yağlasın. Haftada bir olmuyorsa bile 10 günde bir çalıştırın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 20 Mart 2021; 20:42:59 >

D
3 yıl
Binbaşı

Temizse boşverin. Zaten 2017 araçtan inilip 2014 e binilmez.



G
3 yıl
Yüzbaşı

Kısa mesafe kullanılıyorsa devamlı benzinli daha iyi bir seçenek.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.