Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
73
Cevap
10932
Tıklama
231
Öne Çıkarma
Cevap: Yunanistan 20'nci Adamızı işgal etti (4. sayfa)
G
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Doory

Lan gözleri doysun.
Adamların 6.000 civarı adası var.
Nüfusları 10.5 milyon
Ada başına 1.750 kişi yapar.
Standart bir site nüfusu bile bundan fazla lan..

Adamlar anakaralarını bırakıp sadece adalarında bile rahatça yaşayabilirler ama açgözlülük işte..

< Resime gitmek için tıklayın >
İşgal ettikleri adalar burnumuzun dibinde. Bir savaş sırasında oraları rehin vermiş oluyorlar. Yüzerek sat komandoları bile ele geçirir oraları. Ama amaçları farklı. Bizi tahrik etmek suretiyle hata yapmamızı bekliyorlar. Ege denizini yunan denizi haline getirmek Türkiye'^nin Akdeniz ile bağını kesmek. Hiçbir ülke böyle bir şeyi kabul etmez. Yarın bir gün 12 mil olayınıda onaylarlar. İşte kıyamet o zaman kopacak. Çünkü savaş sebebi sayıyoruz. Ama bu iktidar basiretsiz ve korkak olduğundan bir şey olmaz. Onu da sineye çekerler.



A
3 yıl
Binbaşı

Karşındakine kin ve nefret duyarsan ve onu yok edilmesi gereken vatan haini görürsen sağlıklı düşünmen imkansız. Malum ideolojik saplantılı zihniyete sahip tipler konuya odaklanacaklarına işleri güçleri sapma sapan ithamlarla bana saldırıyorlar. Konunun başlığı bile yalan, ama ilgilendikleri tek şey RTE düşmanlığı. Onlardan şimdi biri çıkıp Rodos bizimdi dese hemen Yunan adamızı işgal etti diye başlık atacaklar..

12 Ada konusunda İnönü'yü savunanlar şimdi RTE'yi savunmuyor. Bir kişi İnönü'yü eleştirmiyor. 12 Adayı neden alamadığımızı ve türlü türlü mazeretler sıralayıp makul şeyler yazabiliyorlar ama ne hikmetse şimdi makul düşünmek yerine ucuz Don Kişotluk oynuyorlar. İnönü'yü kutsayıp CHP'nin hiç suçu olmadığını, bütün suçların Osmanlı'da olduğu, sağ iktidarları da Osmanlı kabul edip sağ iktidarlara sallıyorlar. Bu nasıl mantıktır, bu zihniyete göre solcular vatansever sağcılar vatan hainidir. Ülkeyi solcular kurtardı sağcılar gelip yattı mantığındalar.

Meis konusunda biraz tehdit etseydik Meis'i alabilir, 12 Ada konusunda daha sert baskı yapsaydık daha iyi sonuç alırdık demiyorlar. Ama şimdi tarafsız adalar konusunda şahin politika izlemediğimizi iddia ediyorlar. Hiç biri de demiyor ki 90 yıldır neredeydik, sorun günümüze neden kaldı?

Biz Sevr'e rağmen ülkeyi kurtarmadık mı, Biz Fransız'a rağmen Hatay'ı kurtarmadık mı? Biz ABD'ye rağmen Kıbrıs'a çıkmadık mı? Sözkonusu 12 Ada olunca savunma neden şu oluyor: O zamanki şartlar bu riski almaya değmezdi, Bu işler duygusal davranmaya gelmez. Örneğin İnönü vakfı'nın 12 Ada savunmasını buraya alıyorum ki solcuların özelde CHPlilerin savunmasının mantığını görelim: Fırsattan istifade ile 12 Adaları geri almak düşüncesi dönemin şartları ve konjonktürü içinde gerçekçi değildi ve sadece bir hayal idi. Hayal ile ülke yönetilmez. Özellikle uluslararası ilişkilerde hayallerden kopamayan yöneticiler ülkelerini zor durumlara sürüklerler. İsmet Paşa engin tecrübesiyle doğru olanı yapmıştır. İşin özü budur.


Adamların tek derdi CHP ve CHPlileri kutsamak. Kıbrıs'ı bile CHP'ya yamadılar. 1950'ye kadar CHP'nin Türkiyesinde halk Kıbrıs'ta Türk olduğundan bile emin değildi. Kıbrıs'ın Atatürk'ü Denktaş bile Erbakan Kıbrıs'ı kurtardı diyor. Ama CHP zihniyetine göre Erbakan ülke için tehlikeli adamdı.

Vatan toprağı konularını ucuz siyaset malzemesi yapanlar bir gün es kaza devlette görev alsalar devleti maceraya sürüklerler.

Musul Kerkük bizimdi ve yine bizim olabilir diyenlerle dalga geçenler, Batı Trakya ile ilgilenmeyenler Ege denizine takmış kafayı. Hatta öyle bir paranoya oluşturmuş ki özel ordu kurmanıza neden oldular; Ege ordusu. 90 yıldır Ege'de savaş halinde olmak alışkanlık mı oluşturdu?

Yunan her şekilde bizi tahrik edip Ege tuzağına çekmeye çalışıyor. İnönü dahil bugüne kadar tüm liderler bu tuzağa düşmemek için çabaladı. Şimdi neden iktidari o tuzağa çekme derdindesiniz. Kardak'da bile ABD abisi tarafından onursuzca azarlanan küçük kardeş durumuna düşmedik mi? Hem öyle bir azarlandık ki Çiller döneminde, ögğnen sonra daha o kayalığa bir sefer bile turist olarak çıkamadık. RTE döneminde Kardak tapu kadastro çalışmasını bile havadan yapmak zorunda kaldık. Kardağa çıkıp ölçüm yapamadık. Bazı aklı evveller Kardak bizim sanıyor. Kardak'da yaptığımız kahramanlık bir kaç faşit Yunanlının diktiği Yunan bayrağının indirilmesini sağlamak oldu. Bize kalan tek şey Kardağa bir daha ayak basmamızın ve orayı sahiplenmemizin yasaklanması oldu. Artık Kardağa ayak basmamız Ay'a ayak basmamızdan daha zor.. ABD abimiz, düşman kardeşlerine yani Yunan ve Türk'e oraya ayak basmama cezası verdi... CHPli bir babayiğit var mı şunu diyecek, CHP'nin iktidarında Kardağ'a çıkıp kutlama yapacaz!!! Öyle ya, Kardak Türkiyenindir diyorlar. Bu kafalara sormak lazım, bayrağının dalgalanmadığı yer nasıl senin oluyor? Kardakta ay yıldızı dalgalandır(a)mayanlar diğer adalarda nasıl dalgalandıracakmış?

Halkın gazını almak için yapılanlarla kendimizi kandırmayalım. Vatan Millet Sakarya edebiyatı ile bu işlerin varacağı sonuç Kardak gibi olur. Aklı selim ile davranırsak zekice bir politika izlersek belki ayyıldızımızı dalgalandıracak bir kaç ada elde edebiliriz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 1 Mart 2021; 14:40:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 yıl
Onbaşı

Medya suskun sebebini biliyoruz



P
3 yıl
Yüzbaşı

Asau gayet haklı konuşmuş
Oniki adalar Yunanistan'ın kizacaksaniz inonuye kızın ben kızmıyorum ama suç varsa suçlu o





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyroSemi -- 1 Mart 2021; 15:23:1 >

T
3 yıl
Yarbay

Her şeyi beka meselesi yapanlar bu konuda sessiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

Valla artık bi Harp çıksada, kusura bakmayın ama Suriyeliler, pkklılar, yunanlılar falan hepsini bi siktir etsek, amma batsaaak amma çıksak, artık gına geldi sağınızdan solunuzdan, herşey oldukta bi Türk olamadık mk



S
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: coolhearts

Oğlum bırakın lan bu bedava propaganda işlerini. Eşinizle ailenizle ilgilenin. Geleceğinizle ilgilenin. Her iki kesime de söylüyorum. Kimsenin ayakçısı olmayın.
40 yıldır bu sektördeyim böylesi spesifik mesaj görmedim



L
3 yıl
Yüzbaşı

On iki ada konusunda hala daha İnönü'yü suçlayanlar var.Bunlar beceriksiz dış politikalarının sorumlusu olarak zaten hep başkalarını görürler.Lozana değil İnönü, bugünkü kainat lideri gitseydi dahi o on iki adayı geri alamazdı.Zira bu adaları alacak donanma gücü Lozan imzalanırken yoktu.Nedense İnönü'yü suçlayanlar bu gerçeği hiç görmek istemezler.Sanki İnönü adaları alabilecekken adaları vermiş gibi konuşurlar.

Halbuki Lozan anlaşması imzalandığı 1923 tarihinde Türk donanması İstanbulda İtilaf devletlerinin işgali altındaydı.Yani Türkiye Lozana gittiğinde elinde bir donanma gücü yoktu.Zaten bu donanma gücü işgal altında olmasa bile adaları geri alabilecek güçten yoksundu.Sağolsun bugün yere göğe sığdıramadıkları II.Abdülhamid donanmayı Haliçte çürüte çürüte hurda gemiler kalmıştı.Bu gemiler ki ne Trablusgarp savaşında ne de Balkan savaşında Akdenizde varlık bile gösterememişti.O derece eski ve çürümüş gemilerdi.Bu nedenle dönemin Osmanlı hükümeti Trablusgarp'a ancak subayların kimliklerini gizleyerek destek gönderebilmişti.Söz konusu on iki adada donanmasızlık yüzünden Yunanlıların eline geçmesin diye İtalyanlara 1911 Uşi Anlaşmasıyla bırakılmıştı.İşte donanmanın durumu buydu...Dahası yine bu donanmasızlık I.Dünya Savaşında da Osmanlının başını ağrıtmıştır zira Çanakkaleye gelen İtilaf kuvvetleri adeta elini kolunu sallayarak gelmişti.18 Mart 1915'te Çanakkaleye saldıran İtilaf donanmasına karşı Türk savunması ancak kıyılarda konuşlandırılmış ve eski toplardan meydana tabyalar ile mayın gemilerinin döktüğü mayınlardı.Zaten Nusret Mayın gemisinin 18 Marttan birkaç gün önce dökmüş olduğu mayınlar olmasaydı Çanakkale 18 Martta İtilaf devletlerinin donanması tarafından kolayca geçilecekti.Peki itilaf donanması Çanakkaleyi bombalarken Türk donanması neredeydi?Türk donanması ortada yoktu zira ''gerçek anlamda ortada yoktu''.Var olan hurda gemilerle dönemin son teknolojik zırhlılarına karşı çıkmak tüm donanmanın imhasına neden olacağı için geride tutulmuşlardı.Koskoca I.Dünya Savaşı boyunca Osmanlının ana deniz gücü Almanlardan alınan Goeben ve Breslau gemileriydi.Ayrıca yine Almanların gönderdiği birkaç Alman denizaltısıydı.

Bugün Türk donanması Cumhuriyetin ilanından sonra adeta sıfırdan kurulmuş ve bugünlere gelmiştir.İnönü'yü eleştirenler 1923 yılındaki Türk donanmasının durumunu göz ardı ederek eleştirmeleri samimi olmadıklarını gösterir.Sizin anlaşma masasındaki gücün sahadaki kuvvetiniz kadardır.Türkiye Çanakkaleyi,İstanbul'u ve D.Trakya'yı tek kurşun atmadan barış yoluyla Lozanda geri almıştır zira anlaşma masasına oturduğunda hem Çanakkale hem de İstanbul önlerinde mevcudu 200 bini bulan Türk ordusu hazır bekliyordu.Yani masada karşı tarafa baskı uygulayacak bir gücün vardı.Peki söz konusu adaların önünde hangi gemimiz bekliyordu?1923 yılında Lozan imzalanırken Ege'de ve Akdenizde Türk donanmasına ait tek bir tekne dahi bulunmazken bu denizlerde Yunan,İngiliz,Fransız ve İtalyan donanmaları cirit atıyordu.Bu donanmalar arasından on iki adaya nasıl asker çıkartacaktınız?

Lozanda bu adalar bırakılmak zorunda kalındı ancak bu adalar Türkiye'nin aleyhine olacak şekilde silahlandırılmasıda engellendi.Bu adalar bu anlaşmayla İtalyanlara bırakıldı ancak İtalyanların bu adaları Türkiye'ye karşı silahlandırması yasaklandı.Yani ortada donanma olmamasına rağmen İtalyanların egemenlik haklarını bu adalar üzerinde sınırlandırmayı başardık.Yani bir denge kurduk.Daha sonra bu adalar 1947 Paris anlaşmasıyla Yunanistana devredilirken de aynı şart korundu.Bu adaların Türkiye'ye karşı silahlandırılamayacağını yine kabul ettirdik ve bu şart 50 yıldır öyle ya da böyle uygulandı.Ama ne hikmetse Yunanistan 2002'den itibaren bu şartı göz göre çiğniyor ancak bugün Akdenizde sayılı güçlü donanmalarından birine sahip olan Türkiye seyrediyor.Seyretmekle kalmıyor bunun sorumluluğunu 98 yıl önce imzalanan Lozan anlaşmasına atıyor.Lozana suç atmadan önce Lozanın Türkiye'ye sağladığı hakları korumayı beceremeyenlerden başka türlü bir davranışta beklenemezdi zaten.Adaları geçtim bugün hem Yunanistan hem de Amerika yine Lozan anlaşmasına göre silahsızlandırılan Batı Trakya'ya asker ve cephane yığıyor yine Türkiye seyrediyor.Bunu neyle açıklayacağız peki?

Hep derim...Bugün Lozana ve İnönü'ye laf atan zihniyet 98 yıl önce Lozana gitseydi biz muhtemelen İzmir,Çanakkale ve İstanbul önlerinde İngilizlerle / Yunanlılarla ortak devriye atardık diye.Bugün Lozana ve İnönü'ye suç atan zihniyet Lozanda Türkiye'nin lehine tanınan hakları savunmaktan bile aciz.Ama buna rağmen hala daha Lozanı ve onun imzacısını suçluyorlar.Gerçekten acınası bir durum.Keşke lozana giydirmeden önce lozanda Türkiye'ye tanınan hakları savunmayı becerebilseler ama o da yok...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 1 Mart 2021; 16:41:33 >

E
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: sarkat

Bu adalar tarafsız bölgede ve insansız ve silahsız olması gerekiyor ama adamlar turizme açıp, asker çıkarıyor.
Anlaşmaları ihlal ediyor.
Bunun karşısında biz ne yapıyoruz
İnadına seyredeceğiz



R
3 yıl
Yarbay

Yunanistan'ın en büyük hayali kıta sahanlığı iddiasını BM nezdinde kabul ettirmek. Deniz etki alanını 12 deniz miline çıkarmak için çırpınıp duruyor . Bunun için adacıklara boyuna asker çıkartıp ,bunları hali hazırda ana kıtaya bağlı olduğnu iddia edecek ve girişimlerinin kabul görülmesini sağlayacaktır.
siysal islam ile 20 yıldır kıvranan ülke,bunlara kafa yormak yerine yancısı kofti -arap milliyetçisi parti ile birlikte yarım saat sonra "işçi grevleri", "çöp dağları" ,"cehape "," HDP" vs geveleyecektir. havuz'da gündeme bile gelmeyecektir.

Türkiye tam bir fetret devrine girmiştir. Düşmanlarda "fırsat bu fırsat" deyip herşeyi kitleme derdinde, ne kopartsak kardır anlayışıyla hareket ediyorlar. Bunların kofti milliyetçiliği ancak muhalefete söküyorç Boşuna demiyoruz bunların yatacak yeri yok diye.
10 milyon mülteciyi "ensar" diye bize çaktıkları gibi, kıta sahanlığını da ele geçireceklerdir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 1 Mart 2021; 19:11:6 >

C
3 yıl
Binbaşı

Demek gazete de ''Türk bakana sirtaki oynatarak ege sorunlarını unuttuk'' yazıyor. Ezbere konuştuğunuz ne kadar belli. Ne anlatmaya çalışıyorsunuz, neyi iddia ediyorsunuz diye mesajlarınıza bakayım dedim ve gazete manşeti gibi ezbere konuştuğunuz o kadar belli ki. Kim dedi sana gazete de türk bakana sirtaki oynattık yazıyor diye. Senin zihniyetindeki birisi atmış bunu sana sende yemişsin ve atlamışsın direk. Millete verdiğin cevapların da içi aynı böyle boş işte. Bir şey anlatıyorsun ama anlattıkların gazetedeki gibi yalan.




Bu mesajda bahsedilenler: @asau
R
3 yıl
Çavuş

Kıbrıs alınırken Ecevit'in haberi var mıydı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Redeemertr
D
3 yıl
Yüzbaşı

yerli ve milliler nerde kurtarın vatanı hadee;)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yüzbaşı

Soran olursa dış politikada çok iyiyiz dersiniz



R
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ramulda

Kıbrıs alınırken Ecevit'in haberi var mıydı ?
olduğuna eminim aynı yunanlar daha yeni adaları alırken malumların haberinin olduğuna emin olduğum gibi



H
3 yıl
Çavuş

Adalar Türkiye'de olsa ne olacaktı sanki en fazla toki yaparlardı en azından Yunanlar kıymetini bilir hehehehe



H
3 yıl
Yüzbaşı

avrupa birliği: tamam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SPAWN-TheUndead
İ
3 yıl
Yüzbaşı

Bazılarına göre Adalar Deniz’i ya da Ege tamamen Yunan’ların. Gaflet uykusundasınız. Limoniye gibi adalarımız işgal altında. Bu adaların bizimle ilişiği yok demek için ilk biz Anadolu’da yaşamıyor demeniz sonra da biz Osmanlı’nın devamı değiliz demek gerekir. Adamlar fırsatçı İmparatorluk çökerken adalara çöreklendiler Türkleri öldürüp. Adalar ve Deniz kısaca Mavi Vatan geri alınacak. Fırsatçılık yapan böyle milletler işgal ettiği toprakları er geç vermiştir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yarbay

Gökçeada da gitti bugün. Yunan a bile diş geçirmeyen bir ülke oldu Türkiye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.