Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
762
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayar Programcılığı AÖF okumam iş bulmam konusunda sorun yaratır mı
R
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

AÖF'te Bilgisayar Programcılığı okuyorum, Frontend ve UI Designer alanlarında kendimi geliştiriyorum. Acaba örgün bir üniversite bitirmemem iş bulmam konusunda sıkıntı yaratır mı? DGS ile YBS örgüne geçiş yapabilirim fakat vakit kaybı gibi geliyor.



S
3 yıl
Binbaşı

Böyle mesleklerde diplomadan ziyade somut işlere bakıyorlar. Güzel bir portfolyon varsa ve verilen tasarımı kodlayabiliyorsan iş bulursun. Diploma tek başına iş bulundurmaz.



K
3 yıl
Yüzbaşı

R
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hocam örgün okurum da harcadığım vakte değer mi orasını bilemiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kurtçu Restrop
K
3 yıl
Yüzbaşı

açık öğretim değecek mi




Bu mesajda bahsedilenler: @RawShed
M
3 yıl
Yarbay

Sorun yaratmaz hatta aof bititmenin faydasini gorursun. Bazi teknokent tesvikleri universite mezunu olmayi gerektiriyor ama orgun veya acik ogretim diye ayirmiyor. okul pek bir sey katmiyor. fazla emek verme derim.

https://medium.com/@ademilter/okulu-olmayan-meslek-aray%C3%BCz-geli%C5%9Ftirici-frontend-developer-c9e179ef1493



S
3 yıl
Yüzbaşı

okuduğun okulla değil yaptığın projelerle tanınırsın ingilizce öğrendiysen ve yapmak istediğin işte de iyiysen özel bir şirket diplomaya bakmaz bile çankırıdan mezun olup şuan fransa da bir şirkette çalışan arkadaşım var tabi 4-5 sene bilgisayardan kafasını kaldırmamıştı. Bir de köklü bir üniversiteden (adını söylemeyeyim linçliyorlar sonra) mezun olan arkadaşım var 7 senede bitirebildi hala iş arıyor hiçbir şeyi tam öğrenmek için çabalamamış bir yerlere tutunmaya çalışıyor.

Tam olarak yapmak istediğin işe odaklan ve onun için çalış örgün eğitimde bazen hayatının hiçbir yerinde kullanmayacağın dersler olacak ve o derslerden geçmek de zor olacak vaktinin bir kısmı da onlar için boşa gidecek. Yapacağın işte en iyisi olmayı hedefle ve onun için çalış gerisi önemli değil. Hele bir de yurt dışı gibi bir hedefin varsa iyice önemsizleşiyor okuduğun yer hatta vasat bir üniversiteden iyi ortalamayla mezun olursan bazı durumlarda yurtdışında diploma notunu da değerlendirmeye katanlar var üniversiteye bakılmaksızın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.