Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
796
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Intel Core i7-11700 ve Core i9-11900T’nin ön incelemesi yayınlandı (2. sayfa)
D
3 yıl
Yarbay

Evet kesinlikle katılıyorum. İlk defa amd sistem kurdum deneme amaçlı, ryzen 7 4750g / 32 gig 3600 ram / msi tomahawk x570. İnanın alet bi tutuk, sanki benzin enjektörü tıkanan bi araç gibi boğuk çalışıyor. Neticede elindeki işi düzgünce tamamlıyor ama görünmez birisi sürekli çelme takıyor gibi.Feci şekilde asap bozucu.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Binbaşı

allah korusun amd 1,5çekirdekli işlemciyi 16 çekirdekli işlemci fiyatına satmaya başlar.. firmaların vicdanı yoktur.. satabildiği fiyata satar bunu unutmayın rekabet olmadığında hepsi fiyatı tavan yaptırır..





Bu mesajda bahsedilenler: @Jon_Kar
Z
3 yıl
Binbaşı

Bi bitmediniz yahu, ticari ürün bunlar, onlarca yüzlerce inceleme sitesi testleri vs var ortada. Kullandığın 2 dandik yazılım veya uyumsuz oyun olabilir ama genelleme yapmak aptallık resmen.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
J
3 yıl
Yarbay

hiç donanımla alakası olmayan sosyolojik bir cevap olacak ama intel ne markası amerikan.amd de amerikan ama intel'e baş kaldırıp kurulan farklı olacam diyen bir firma.inteli kim öküz etti amerikalılar neden çünkü amerikan halkı geri zekalı.bunu hakaret olsun diye demiyorum american idiot diye bir laf var adamlar tembel üşengeç hazıra konan tipler.10 senedir 9gag'da amerikalı görüyorum her gün adamların tarih bilgisi iç savaş amerikan başkanları sıralaması ww2 ve vietnam bu kadar.bi osmanlı kimmiş ne olmuş bitmiş yok işte internetle birlikte yeni nesil kurcalamış bunları.coğrafya desen yok çölleri sabah akşam 50 derece zannediyorlar, dünya haritasını amerika sağa gelecek şekilde göster amerika diye afrikayı gösteriyorlar.bunları niye söyledim çünkü intel tak çalıştır bir sistemdir amd biraz tweak bilgi falan ister.kim sever böyle şeyleri doğu avrupa rusya çin biz falan ama aslında intelde de ayar yaparsan boşa gitmez gecikmeyi düşürürsün falan mis gibi olur ama yapmazsan da biosu olduğu gibi bırakıp windowsla uğraşmayıp kullanabilirsin.zen2'de az çekmedik çipset sürücü kuracaz ram ayarlayacaz diye.gerizekalı lafını geri alıyorum o amerikalılara has olsun ama bazı kullanıcı da uğraşmak istemiyor ve harbiden amd ile sorun yaşamış olabilir.peki şimdi böyle mi hayır bu durum değişti zen3'le beraber ramini mi 2133 bıraktın auto?çipset sürücü mü kurmadın ne bileyim biostan ayar mı yapmadın hiç önemli değil çünkü tam bir intel oldu amd ve o yüzden bu 5000 serisi amerikada deli tuttu.zen2 de öldürmüştü aslında ama hala ya kötü falan ama intel diyorlardı şimdi öyle bir şey diyen yok ki daha bunun am4 6nm'si çıkacak zen4'ü çıkacak artık o zaman hiç kimse aldım ayarını yapamadım işimi görmedi diyemeyecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zenohsama
Z
3 yıl
Binbaşı

Geçen sene mart ayında Msi 570x Ace ve Ryzen 3700x aldım. Intel i7 4790k'dan geçtim, atmadım satmadım hâlâ duruyor işlemci. Ram olarak Corsair 2 x 8 3600 mhz corsair kullanıyorum, anakartın yayınlanan her biosunu

yükledim, yalnızca birkaç defa pc başlamadı kapatıp açmak zorunda kaldım.

Masa üstünde bile takılma var vs. bunlar uydurma veya kulaktan dolma abartılar. Marka bağımsız her sistemde sorunlar olabilir; ekran kartı sürücüsü doğru yüklenmezse de olabilir başka sebepleri de olur ama

genelleme yapıp fabrika çıkışlı varsayılan hali böyle demek cahilliktir, bunlara inanmaksa aptallıktır kimse kusura bakmasın.


Bunun dışında Windows 10'da donanım kaynaklı bir sorunla karşılaşmadım. Bu ilk Amd sistemim oldu. Öncesinde Celeron 300'den i7 4790k'ya kadar birçok

işlemcisini kullandım, ondan da memnundum, alternatifi azdı. Intel için de chipset sürücüleri yüklemek gerekirdi, güncellendikçe takip eder indirir yüklerdik. Arada teklerdi, açılmazdı reset atardık vs. eğriye eğri

doğruya doğru. Özellikle Windows XP döneminde güncel ve uygun cipset sürücüsü yüklenmezse intel sistem de stabil çalışmazdı.


Donanımlarla duygusal bağ kurmamak lazım, ne nefret etmek doğru ne de aşık olmak. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
J
3 yıl
Yarbay

e tabi bu olay hem sosyolojik hem psikolojik.insanlar sorun problem konusunda üçe ayrılır.birinci ve en büyük grup karşılarına çıkan sorunla yüzleşir uğraşır yardım alır yapamazsa başkasına yaptırır bir şekilde çözer.bu grup olmasa dünyada insan diye bir şey olmazdı.diğer bir grup dayak bile yese boksör misali ben zilin sesini duymadım der inatla gider ama yapar ama yapamaz bunlarda da çok sıkıntı yok ama üçüncü grup daha sorunu gördüğü anda ağlamaya başlar çözmek gibi bir istekleri düşünceleri yoktur.bu grubu genelde kadınlar doldurur ama erkekler de dahil olabiliyor.kısaca insanlar çeşit çeşit kalp kırmaya gerek yok.illa ki amd aşağı amd yukarı edebiyatı yapanlar da var kullanmadan etmeden ama çoğu kullanıcı için inandırıcı olmaktan çok uzak artık bu söylemler.




Bu mesajda bahsedilenler: @Zenohsama
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.