Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
1633
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Elektrikli Hyundai Ioniq 5 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



Hyundai, yeni elektrikli crossover modeli Ioniq 5 üzerindeki örtüyü nihayet kaldırdı. Ioniq 5, şirketin elektrikli araç markası olarak kurduğu Ioniq'in ilk ürünü olarak karşımızda.



Hyundai 45 konseptinin seri üretim versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz Ioniq 5'in gövde tasarımında kendine has detaylar dikkat çekiyor. Oldukça sade tasarlanan araçta göz yoran detaylardan kaçınılmış. Ön bölümde Opel'in yeni Vizor tasarımına benzer bir yerleşim kullanılmış. Bu alanda Parametric Pixel farlar dikkat çekiyor.



Tampondaki keskin hatlar kapılarda da devam ediyor. Ioniq 5'te aerodinamik odaklı 20 inçlik jantların kullanıldığını görüyoruz. Türbin tasarımlı çift tonlu jantların yanı sıra bu alanda kapı içine gömülü kollar dikkat çekiyor. Ioniq 5'in arka bölümünde de aracın daha sportif görünmesini sağlayan bir bagaj spoyleri ve tıpkı öndeki gibi boydan boya uzanan Parametric Pixel stoplar dikkat çekiyor.



Ioniq 5 ilk bakışta bir hatchback gibi görünse de boyutlar bize gerçeği anlatıyor. Zira araç 4635 mm uzunluğa, 1890 mm genişliğe ve 1605 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi ise 3000 mm olarak açıklandı ki bu şirketin büyük SUV modeli Palisade'inkinden bile 100 mm fazla. Bu sayede sürücü ve yolcuların ferah bir yaşam alanı ve bolca bagaj hacminin tadını çıkarması hedeflenmiş.



Elektrikli Hyundai Ioniq 5 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



Ioniq 5'in 531 litrelik bagaj hacmi arka koltukların katlanmasıyla 1600 litreye çıkıyor. Arka koltuklar daha pratik bir kullanım için 6:4 oranında katlanabiliyor ve 135 mm kadar ileri kaydırılabiliyor. Ayrıca, Ioniq 5 tamamen elektrikli bir otomobil olduğu için öndeki motor bloğundan kalan alanda da 57 litre (AWD versiyonlarda 24 litre) depolama alanı sunuluyor. Ioniq 5'in şirketin elektrikli araçlar için tasarladığı Electric-Global Modular Platform (E-GMP) üzerine inşa edildiğini de belirtelim.



Gövde tasarımındaki sadece ve akıcı anlayış Ioniq 5'in konforlu kabininde de karşımıza çıkıyor. Sürücünün hemen önünde 12'şer inçlik dijital gösterge ve multimedya ekranları bitişik şekilde yer alıyor. Bunun yanı sıra Hyundai için bir ilki de teşkil eden Ioniq 5'te artırılmış gerçeklik destekli head-up display (AR HUD) de bulunuyor. Baldır desteğine de sahip olan ön koltuklar, yatırıldığında sürücü ve ön yolcu için mükemmel bir dinlenme alanı haline geliyor. 



Ioniq 5'in orta konsolu sürücünün isteği doğrultusunda ileri-geri kaydırılabiliyor. Bu sayede kabinde esneklik sağlanırken, dar bir alana park edildiğinde sürücünün sağdaki kapıdan da rahatlıkla çıkabilmesi hedeflenmiş. Konsol hareket ettiği için vites seçici direksiyonun hemen arkasına konumlandırılmış. 15W kablosuz akıllı telefon şarjı ve USB girişleri de kabindeki diğer özelliklerden. Ayrıca yaşam alanını daha ferah kılmak açısından geniş bir panoramik cam tavana yer verilmiş.



Elektrikli Hyundai Ioniq 5 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



Motor, batarya ve şarj



Ioniq 5'te güç aktarma organları olarak farklı konfigürasyonlar sunuluyor. Standard Range isimli versiyonda 58 kWh'lık batarya kullanılmış. Bu versiyon dört tekerlekten (AWD) veya arkadan çekişli (2WD) olarak tercih edilebiliyor. AWD versiyonda toplamda 173 kW güç ve 605 Nm tork üreten iki elektrik motoru mevcut. Bu modelin 0-100 km/s hızlanması 6.1 saniye sürüyor. 2WD versiyonda ise 125 kW güç ve 350 Nm tork üreten bir elektrik motoru kullanılmış. Bu versiyonun 0-100 km/s süresi de 8.5 saniye.



Ioniq 5'in 72.6 kWh batarya ile donatılan 'Long Range' isimli versiyonu da mevcut. AWD ve 2WD seçenekleri bu versiyon için de geçerli. Uzun menzilli AWD versiyonda 225 kW güç ve 605 Nm tork üreten elektrik motorları mevcut. Bu modelin 0-100 km/s hızlanması 5.2 saniye. 2WD seçeneğinde ise arkada 160 kW güç ve 350 Nm tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor. Bu versiyonun 0-100 km/s değeri de 7.4 saniye olarak açıklandı. Ioniq 5'in sunduğu en uzun menzil 480 kilometre (72.6 kWh batarya + 2WD) olarak karşımıza çıkıyor. Diğer versiyonların menzili henüz açıklanmadı.



Ayrıca Bkz.2021 SsangYong XLV Mayıs ayında Türkiye'ye geliyor: İşte tasarımı ve özellikleri



Ioniq 5'in platformu hem 400V hem de 800V şarj altyapılarını destekliyor. 350 kW şarj cihazı ile bataryanın yüzde 10'dan yüzde 80 doluma ulaşması 18 dakika sürüyor. Bu da Ioniq 5 kullanıcılarının sadece 5 dakika şarjla 100 kilometre menzil elde edebileceği anlamına geliyor. Ioniq 5'te ayrıca V2L fonksiyonu da mevcut. Bu da kullanıcıların araçtaki batarya ile bisiklet, scooter veya kamp ekipmanı gibi elektrikli cihazlarını 3.6 kW ile şarj edebilmelerini sağlıyor.



Son olarak, Ioniq 5'te Hyundai SmartSense isimli gelişmiş sürücü asistan sistemi bulunuyor. Söz konusu crossover model, Highway Driving Assist 2 (Otoyol Sürüş Asistanı 2) özelliğine sahip ilk Hyundai modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra ileri çarpışmadan kaçınma yardımcısı, kör nokta çarpışma uyarı sistemi, akıllı hız limiti yardımcısı, sürücü dikkat uyarısı ve uzun far asistanı gibi pek çok özellik bulunuyor.



Ioniq 5 bu yılın ilk yarısında bazı pazarlarda satışa sunulacak. Otomobilin fiyatı ise henüz belli değil.





 Haberi Portalda Gör

Ekstra ücret karşılığı araca eklenebildiği ve menzile katkı sağladığı belirtildi ama teknolojinin detayları açıklanmadı. Şöyle örnek vereyim, hibrit Sonata'da da güneş pan...
Yoruma Git
Yorumun Devamı brscnk17 - 3 yıl +6
Tasarım on numara
Yoruma Git
Charaznable - 3 yıl +5
Rica ederim. Sağlanan ekstra menzil Ioniq 5 için de yılda 2000 kilometre sanırım. Bu da günde 5-6 kilometreye denk gelir. Aslında güneş panelleri kendi başına ısıtma ve havalandırma i&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı brscnk17 - 3 yıl +4
F
3 yıl
Yarbay

1 milyondan açıyorum kapıyı.
yokmu arttıran?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Binbaşı

Almanya’da üretilecek tesla modellerini bekliyorum.



X
3 yıl
Yarbay

Bu araç tutacak gibi çizgileri çekiyor insana kendini.




R
3 yıl
Yüzbaşı

offf çok iyi ... türkiye'de zenginler alır fakirler bakar...




S
3 yıl
Yarbay

Ön taraf Peugeot e-Legend Concept'e benzemiş. Tabi bu tanıtıldı o konsept ama olsun.
< Resime gitmek için tıklayın >




C
3 yıl
Teğmen

Tasarım on numara




E
3 yıl
Binbaşı

Tasarım mükemmel özellikler özellikle 350kW şarj desteklemesi mükemmel fakat %60 vergi oranında kısacası 800k tl den aşağıya gelmez Hyundai benzinliden dönüştürülmüş arabalarıyla bile verim rekoru kırıyordu bununla oynaya oynaya kırar.




3
3 yıl
Yarbay

Fiyatı iyi olursa avrupada yok satar.




K
3 yıl
Yüzbaşı

Honda çakmas



V
3 yıl
Yarbay

tavanda güneş paneli var. bununla ilgili detay yok mu sayın editör?



Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
3 yıl
Binbaşı

Audi a3



A
3 yıl
Binbaşı

Mükemmel.



B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Ekstra ücret karşılığı araca eklenebildiği ve menzile katkı sağladığı belirtildi ama teknolojinin detayları açıklanmadı. Şöyle örnek vereyim, hibrit Sonata'da da güneş panelleri var. Onda panellerin günde 6 saat güneş ışığı alarak Sonata'ya yılda 1300 kilometreye yakın ekstra menzil sağladığı belirtilmişti. Ama Ioniq 5'teki sistem için detay göremedim.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @venomboy_85
H
3 yıl
Yarbay

Menzil daha iyi olabilirdi. İç mekanda ekranların çerçeveleri siyah olmalıydı saçma olmuş sınırları çok belli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

bu tanıtım hangi ülkeleri kapsıyor merak ediyorum.



V
3 yıl
Yarbay

Bilgi için teşekkürler.
Zira güneş paneli %100 elektrikli araçlar için önemli bir özellik.
Fisker Karma gibi aşırı pahalı modellerden ziyade yaygın satışı planlanan bu tarz modellerde görmek güzel.

Günlük 6 saat güneş ışığı ile senede 1300 km
Günlük 3,5km


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brscnk17
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Rica ederim. Sağlanan ekstra menzil Ioniq 5 için de yılda 2000 kilometre sanırım. Bu da günde 5-6 kilometreye denk gelir. Aslında güneş panelleri kendi başına ısıtma ve havalandırma için gereken enerjiyi bile karşılasa güzel katkı sağlamış olur.





Bu mesajda bahsedilenler: @venomboy_85
B
3 yıl
Yüzbaşı

Bu aralar araba bakiyoruz, icten yanmali motorlarin satisi bitecegi icin elektriklilere bakiyoruz dogal olarak. Bu da radarimdaydi.

Bekledigimden cok yuksek fiyata geldi. Hollanda'da 58-59k civarinda olacakmis fiyati. Benzer menzile sahip ( 448 km ) tek motor tesla 3'un fiyati 48k, cift motor 580km modelin ise 57k.

Bu durumda ben neden hyundai tercih edeyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yüzbaşı

Tam da aradığım araç!