Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
103
Cevap
8479
Tıklama
166
Öne Çıkarma
Cevap: Türkiye Asla Gelişemeyecek (2. sayfa)
M
3 yıl
Çavuş

Hocam anlıyorum, ben de o yüzden o kitaptan bahsetmiştim. Kitabın yazarı da ayni durumdan yakınıyor fakat 2000 li yıllara geldik. Demem o ki insanlık bir şekilde devam ediyor ne kadar büyük yaralar alsa ve hatalar yapsa da. Genel insanlık olarak daha da geriye gittiğimizi düşünüyor olabilirsiniz benim ona yorumum yok fakat bu değişiklik sadece bize özel bir durum değil onu demek istedim. O arkadaşın bu konuda dediklerine katılıyorum yani.




Bu mesajda bahsedilenler: @Thomas SheIby
K
3 yıl
Yüzbaşı

Şu Z kuşağıyla ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum ya. Sanki bizden önceki kitaplardan, araştırmalardan kafasını kaldirmiyordu. Ha böyle dedim diye benden önceki nesil de çalışmamış ben niye çalışayım diye bir şeyi asla söyleyemem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 21 Şubat 2021; 22:29:6 >

K
3 yıl
Yüzbaşı

Yemin ediyorum bir insan nasıl bu kadar geri kafalı olabilir anlayamıyorum. Blok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kwanon -- 21 Şubat 2021; 22:31:16 >

K
3 yıl
Çavuş

Donemin hukumeti ,turkiyeyi dunyada on plana cikartacak bulusu gerceklestiren prf.dr.engin arikla birlikte 5 bilim insanini yok etti
Tubitakda yarismaya bile dahil edilmeyen ilayda samilgil i NASA kaptı
Bunlar milyonda biri...
Gunumuzdeki beyin gocleri ve ulkeden cikamayan parlak beyinlerin heba olmasi...

Sence gelisir mi bu ulke?

Not: Z kusagi X Y bilmem ne kusagi her donem sacmaliklar illa ki olur ama onemli olan icindeki istisnalari gorebilmek





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyrie2 -- 22 Şubat 2021; 0:16:0 >

Y
3 yıl
Yüzbaşı

Türkiye gündemini twitterden ibaret sayan sen ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Yüzbaşı

Kanuni çöp etti zaten piri reisi idam etmeseydi Amerika'da yaşıyorduk şuan belki




Bu mesajda bahsedilenler: @hamza5806
U
3 yıl
Çavuş

Bu dediğinin büyük sebebi coğrafyamızda ne yazık ki ülkemizin konumu kritik ve herkes pay istiyor o yüzden bize huzur falan yok böyle geldik böyle gider



T
3 yıl
Yarbay

Tiktok'u kapatsınlar başka bir şey istemem ben. Gelecek melecek istemiyoruz.



T
3 yıl
Teğmen

1'ciyi sevmedin diye 2'cide öyle değil. Herkesi aynı kefede tutuyorsun. Tamam kötü bir nesil var ama tamamı mı kötü? kendi neslimden ne kadar iğrensemde tüm arkadaşlarım benim neslimden



M
3 yıl
Yüzbaşı

Garip olan insanların bir yerlere ait olmak istemesi.

Bakınız 68 kuşağı , şimdi de z kuşağı.

Hepimiz zor zamanlar yaşıyoruz , şimdi bir araya gelemiyorsak bir daha gelemeyeceğiz.

81 ilde sosyal gruplar kurulsa , fikir alışverişi yapılıp geleceğe dair bilgiler paylaşılsa bugün bu durumda olmazdık.

Bugün ben dahil hepimizin gitmek istediği gelişmiş ülkeler birlik halinde ilerledikleri için geliştiler.

Yoksa orta çağ avrupasında kimse yaşamak istemezdi. Bakınız: Sokak ortasına tuvalet yapanlar , cadı diye asılan insanlar , bayılan insanları öldü sanıp gömenler.

Gelişmek ve değişmek zorundayız , bunu yaparken ayrışmamakta zorundayız , asıl sorunumuz gelecek.

Gelecek kaygısı olan herkes ayrışmayı bırakmak zorunda .

Yok sen şöylesin , o öyle , bu böyle gibi ithamlar oldukça bir adım öteye gidemeyiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
3 yıl
Çavuş

hocam yanlış düşünüyosun benim karşıma sosyal medyada tıktok vs sacma salak vıdeolar cok az karsıma cıkıyo mesela cunku onları takıp etmıyorum buyuk ıhtımal senın karsına sureklı cıktıgı ıcın öyle soyluyosun gördugum vıdeolarda 90 lar kuşağı daha cok sacma sapan hareketler yapıyo z kusagına gore ve çevremde o tip ınsan yok mesela benım
fazla uzattım demek ıstedıgım ne kadar sacma sapan tipler olsada z kusagı eskı kuşaklardan daha iyi cok ıyı yere taşımıyıcaktır ama 15 sene sonra eskısınden daha ıyı bı yerde olucagımıza emınım




Bu mesajda bahsedilenler: @Thomas SheIby
C
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: maietnigri

Oha, tepkiye bak. bu neyin nefreti, kini?

sıfır öfke kontrolü, sıfır sakinlik.

bence arkadaşın eleştirdiği kitleye güzel bir örnek teşkil etmişsin.

hadi, bi blok da bana. bloklaya blokya karşıt görüşleri sileceksiniz yeryüzünden.

Alıntıları Göster
O şahıs pkk eylemlerini meşru göstermeye çalışan biri. Laf anlatmaya çalışmayın. Blok'layın geçin. Forum yönetimi de çay içsin, görmezden gelsin olayları.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 yıl
Yarbay

z kuşağından halen ümidi olanlar varsa sokak röportajlarına bir göz atsın. Sonra büyük çöküntü yaşamayın söylüyorum, yoksa banana. 🍌



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

W
3 yıl
Yarbay

insanlığın yıllar boyu en büyük sorunu bence kendini eğitmeyi öğrenememiş insanlardır. o insanları kazanmakta devlet politikalarına, topluma ve maalesef ailede aldığı ilk eğitime bakıyor. devlet politikası ve toplum ortada ailede çöpse bu insanları kurtarmak imkansız, çok gençken ulaşmak gerekiyor çünkü.
zaten kendini eğitebilen insanlarda imkan bulurlarsa daha iyi ülkelere kaçıyorlar, hatta orayı beğenmeyip daha da iyisine, daha da iyisi yoksa bulundukları yeri iyileştirmeye başlıyorlar. kaçamayanlarda ülkeye para kazandıran kısım, onlarda olmasa çoktan ülke çökmüş olacaktı zaten. hükümet bütün baskısını ve kinini bu kesime odaklamış durumda, ne yapmaya çalışıyor bende anlamadım.

nesiller geçtikçe bilgiye ulaşmak kolaylaştığı için her yeni neslin eskisini geçme potansiyeli daha yüksek diye düşünüyorum. osmanlıda yaşanan matbaa karşıtlığı gibi bir durumun nelere yol açtığı ortadayken günümüzde herkesin elinde telefon ve internet bulunuyor. sırf kişisel merakla bile araştırıp öğrenemeyeceği soyut bilgi yok. çok değil daha 20 yıl önce bile insanların böyle bir şansı yoktu, öğrenme arzuları varsa bile körelmek ve durulmak zorundaydı. o yüzden yeni nesil ne kadar boş görünse de bir o kadarda çok cevherler yatıyordur bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 23 Şubat 2021; 0:46:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Thomas SheIby
N
3 yıl
Binbaşı

G
3 yıl
Yarbay

bunlar hep Türk halkının devleti baba olarak görme algısı ve Kenan Evren darbesinin toplumsal hafızaya eklenmesinin sonuçları, iyi kötü gençler tepki gösteriyordu, işçiler eylem yapıyordu darbe sonrası apolitik nesil yetişti ardından gelenlerse sanal dünya muhalefetine veya eylemlerine mahkum oldu, kadro isteyen 25-30 yaş arası bile twitter üzerinden örgütleniyor twit atıp eylem yaptık sanıyorlar Fransa öyle mi? toplumsal hafızalarında Fransız devrimi var önce sanaldan uyarıyorlar baktılar iplenmiyorlar dışarıya çıkıp gerekeni yapıyorlar, bizimkilerse burada Allah belalarını verdi diye seviniyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
3 yıl
Yarbay

Ah ülkem canım ülkem... Cennet gibi bir ülke fakat Atatürk'ten sonra kimsenin düzgün yönetmediği ülke.

İlime,bilime,fabikaya ve sanayiye yer açmaktansa sağ ve sol ayrımcılığı, başı kapalı açık ayrımcılığı, her gelenin icraat yapmak yerine giden ile uğraştığı diye diye geçip gitti yıllar. 2023'te uzaya gitme yalanı keşke gerçek olsaydı, yıllardır gerçekten iyi bir komedi filmi izliyoruz.



G
3 yıl
Yarbay

Z kuşağına , gençlere laf eden kesimi gordukce gulesim geliyor . Bu cocuklari siz yetistirdiniz bu cocuklar ailelerinin birer yansimasidir aldiklari egitimlerin yansimasidir , tabiki arada aldigi egitimi reddeden hormonal bozukluklari olan istisnalar olacaktir ama buyuk cogunluk sizin eseriniz hem olumlu anlamda hem de olumsuz anlamda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
3 yıl
Yarbay

toplumla alakası var bunun ama

Toplum böyle olsa

Tepede Devlet kademelerinde cumhurbşakanından başlayarak 500 tane namuslu dürüst vatansever milliyetçi laik adam yerleştirseniz onlar ülkeyi çok rahat kalkındırır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.