Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
692
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yurt/otel internetini Access Point/Router ile kullanabilir miyim?
F
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar,

Yurtdışında öğrenci yurdu / otel karışımı bir yerde yaşıyorum. İnternet hızım gayet iyi. Laptop ethernet aracılığı ile bağlanıyorum. Ve her baglandıgımda hotspot ekranı açılıyor. Giriş yapmadan internet erişimi sağlamıyor. (daha önce starbucksta gormustum)

Laptopu yataga alıp bir şey izleyeceğim zaman maalesef alamıyorum. Ya da telefon için wifi ağı oluşturmak icin mecburen laptopu acıyorum. Baglanıp "mobil etkin nokta" yı seçiyorum.

Başlık çok saçma oldu ama hangi terimleri kullanacagımı bilmiyorum. Aklımda ucuz yollu bi accesspoint vs almak var. Xiaomi modellerini görüyorum. Fakat ben ilk seferinde o giriş ekranını nasıl geçeceğimi bilmiyorum. Teknik olarak mümkün mü acaba? Aydınlatırsanız sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fidalarin Murdoch -- 19 Şubat 2021; 14:31:16 >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Buck Barry


İ
3 yıl
Binbaşı

Konuyu takipteyim
Aslında bu sistemlerde Mac adresini bir kere kaydedip bir daha sormasa güzel olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
3 yıl
Yarbay

Merhaba,
Bu sistemler captive portal diye geçer. En kolay şekilde openwrt çalıştıran routerlar ile bu tür captive portal ağlara bağlanabilirsiniz. Eğer teknik olarak bu işlere(custom firmware kurulumu vs) yabancıysanız en kolayı gl-inet marka bir router alın. Örn gl-inet mango (mt300n-v2) falan. Fiyat olarak 20-25 dolar civarı bir şeydir. Bu cihazlar fabrika çıkışı direkt destekler. Aynı bahsettiğiniz şekilde kullanım yapabilirsiniz. Kolay gelsin



T
3 yıl
Yarbay

İnternet patlarsa kapınızı çalarlar merak etmeyin.



İ
3 yıl
Binbaşı

Herhangi bir cihazı kullanabilmek için sisteme tanıtmak gerekebilir ve bu durumda ana cihaza erişmeye mecbur kalacaksınız . Hotspot olması ve wifi yayını olmaması güvenlik için tercih edilmiş gibi (ya da mesafe uzun ,bina karmaşık bilemiyorum) . Wifi yayını yapmadıkları bir yerde sizin access pointten kendinize yayın yapmanıza izin vermezler diye düşünüyorum.
Üzerine gelen yayını olduğu gibi aktaran ap de neden olmasın zaten siz bunu laptop ile yapabiliyorsunuz ancak bunu login olduktan sonra yapabiliyorsunuz aynısını ap ye yapabilir misiniz emin değilim ,ama olabilir gibi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.