Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
396
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ücretsiz İzin ve İşsizlik Maaşı Hakkında
N
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Herkese merhaba,

1.5 yılın üzerinde bir süredir çalıştığım işimden gerek kişisel sebeplerden ötürü gerekse işyerinin talebinden ötürü ayrılmaya karar verdim. İşyerindeki yöneticim ile tazminat almayacağım ancak ayrılığımdan sonraki süreç için bana kolaylık sağlayacakları konusunda anlaşmaya da vardık, bu noktada merak ettiğim birkaç husus var.

Malum 17 Mart'a kadar işten çıkarma yasağı olduğu için yöneticim beni işten çıkaramıyor, ben de istifamı verip tamamen çulsuz ortada kalmak istemiyorum. Bu noktada işyeri beni 17 Mart'a kadar ücretsiz izne ayırabilir, böylece aylık 1170 dolaylarında olan pandemi nedeniyle verilen ücretsiz izin desteğinden faydalanabilirim, bunun işyerine sigorta primi vs şeklinde herhangi bir yükü de olmaz. Bunun sonrasında da araştırdığım kadarıyla eğer işten çıkarma yasağı kalkmazsa 17 Mart'ta işime son verilebilir ve ben tazminat vs talep etmeden ayrılıp işsizlik maaşına da başvurabilirim(600 gün, 120 gün vs şartlarını sağlıyorum). Neticede bu sürecin ne yöneticime ne de bana ağır bir yükü olmaz. Yöneticim ile de herhangi bir güven problemim yok, her iki taraf da sözüne bu süreçte sadık kalır.

Bu bahsettiğim sürecin gerçekleşmesine engel herhangi bir husus görüyor musunuz? Bunu soruyorum çünkü işin şansa hiç kalmaması lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.



S
3 yıl
Teğmen

İşvereniniz sizi İşten çıkartma yasağı kalktıktan sonra işten çıkaracak ise sizin İşsizlik maaşı alabilmeniz için haksız sebepten çıkarması lazım. ve bu şekilde yılınızı doldurduğunuz için tazminatlarınızı da vermek zorunda, bu işlemi tazminat ödemeden yaptığında herhangi bir incelemede Sgk tarafından fark edildiğinde işveren ceza ile karşılaşabilir. hatta sonuçta istifa yerine işsizlik maaşı alabilmek için yapılmış bir hile olduğu için size de yaptırım yapıp ödenen işsizlik maaşlarını faizi ile geri talep edebilir. fark edilmez ise muhtemelen bir problem olmaz.
Tazminat vermemek için çıkışınızı devamsızlık vb. nedenlerden haklı sebep olarak yapmalı ki, o zamanda siz İşsizlik maaşı alamazsınız, mağdur olursunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimkar444 -- 18 Mart 2021; 15:47:30 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.