Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
302
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bütçe odaklı 5G telefon, Realme V11 5G piyasaya sürüldü
C
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bütçe odaklı 5G telefon, Realme V11 5G piyasaya sürüldü



Çinli akıllı telefon üreticisi Realme, uygun fiyata 5G bağlantı özellikli akıllı telefonların yaygınlaşmasını sağlamak adına yeni bir cihazı piyasaya sürdü. Ralme V11 5G'de, ikili arka kamera kurulumuna, damla çentik tasarımlı ekrana ve 5.000mAh bataryaya yer veriliyor.



Realme V11 5G, 185 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.



 Ayrıca Bkz.Honor, 'Magic' serisi ile bu yıl katlanabilir telefon piyasasına girecek



Realme V11 5G özellikleri



Realme V11 5G'de, 20: 9 en boy oranına ve damla çentik tasarımıyla 6.52 inç büyüklüğünde HD+(720 x 1600 piksel) çözünürlüklü IPS LCD ekran yer alıyor.



Telefon, MediaTek Dimensity 700 yonga setinden güç alıyor. Grafik birimi kısmında Mali G57 GPU yer alıyor. Cihazda, 4GB/6GB RAM seçenekleri ve 128GB dahili depolama alanı buluyor. Hafıza, microSD kart ile 1TB'ye kadar genişletilebiliyor.



Bütçe odaklı 5G telefon, Realme V11 5G piyasaya sürüldü



Realme V11 5G, f / 2.2 diyafram açıklıklı 13 megapiksel birincil lens ve f / 2.4 lensli 2 megapiksel derinlik sensörü içeren ikili arka kamera kurulumunu barındırıyor. Ön kamera ise 8 megapiksel çözünürlüğüne sahip.



164.4 × 75.7 × 8.4 mm boyutlarında ve 186 gram ağırlığında olan cihazın bağlantı özellikleri kısmında, Wi-Fi, 5G, 4G LTE, Bluetooth 5.0, GPS ve USB Type-C yer alıyor. Parmak izi okuyucu, telefonun arka kısmında bulunuyor. Cihaz, 18W hızlı şarjlı 5000mAh bataryaya sahip.




Kaynak:https://www.gizchina.com/2021/02/05/realme-v11-5g-with-dimensity-700-soc-and-a-large-battery-is-official/

 Haberi Portalda Gör

D
3 yıl
Yarbay

Telefon bütçeye odaklı ama benim bütçe 200 dolara odaklanamıyor.



T
3 yıl
Çavuş

Neden?
Neden hep mediatek yonga setleri kötü muamele görüyor dimensity 700
Fhd+ destekleyen bir gpu ya sahip ayni zamanda isp birimi olarak 48 MP(MP tek başına yetersizdir/herşey MP değildir) de destekliyor.
Ancak her zaman ki gibi mediatek diye HD+ ekran ve vasat kamera 13mp olabilir evet ama arka kamerada f2.2 diyafram açıklığı yetersiz
Bunun dışında gereksiz 4+1veya altılı yedili kamera olmaması güzel ancak bu yonga seti için bu özellikler zayif
Son kullanıcı için de önem arz eden noktalar.
Ve ne yazık bu kötü muameleyi gören sadece mediatek yonga setleri.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
3 yıl
Yarbay

Netflix lisansı yok, netflix kullanacaksan telefondan çamur gibi görüntüye katlanacaksın. ROM desteği yok birde, bundan dolayı bu mualemeyi görüyor olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kuvant512
T
3 yıl
Çavuş

Rom desteği mediatekle alakalı ama lisans olayı telefon üreticisi alakalı bir durum
Mediatek rom desteği yok demek de yanlış zaten kaynak kodu yayınlanan işlemciler için çoğu geliştirici rom paketliyor ancak meditatek tarafında qualcom gibi 2 adım değil 3 adım gerekiyor haliyle bu mediatek in ortaya çıkardığı sorun
Ancak
Performans olarak qualcom işlemcileri ile dengligi olan mediatek işlemcilerin daha uygun fiyatlı olduğunu unutmamak gerek


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Frobisher
S
3 yıl
Yarbay

Bunlar da sıktı hep aynı tasarim realme 2 den beri aynı tasarim..



A
3 yıl
Yarbay

Kullandığım operatör (EE) mobil data planımı sınırsız ve limitsiz 5G'ye çevirdi ben de o günden beri 5G deneyimi yaşamak için ucuz bir 5G cihaz kolluyordum. Xiamoi Mi10 T Lite (Amazon fiyatı 229 GBP) ie Realme X50 5G (Amazon fiyatı 279 GBP) arasında kalmışken Amazon bir süreliğine Realme'nin Ice Blue rengini 229'a çekince bir tane yapıştırdım.

Xiaomi ile neredeyse bütün özellikleri aynı olmasına rağmen işlemcisi daha iyiydi (SD765 G). Cihazı 1 aydır kullanıyorum ve hayran kaldım diyebilirim. Evdeki interneti de iptal ettirdim. Bunu hotspot yapıp evdeki cihazları da 5G üzerinden kullanıyorum. Sabırım Türkiye'ye henüz gelmemiş. Ucuz bir telefon alayım performans ve pil sıkıntısı çekmeyeyim 120 Hz ekran tazeleme hızı olsun ve ileride 5G gelince de telefon aramayayım diyorsanız tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 6 Şubat 2021; 22:56:2 >


F
3 yıl
Yarbay

alakası dahi yok netflix mediatek'in 4 yongasına lisans veriyor onlarda şu listede bakabilirsiniz.

Netflix'i Android telefonunuzda veya tabletinizde kullanma

benim dediğim "rom desteği" sorunu zaten xda gibi sitelerde androidle içli dışlı olanların yaptığı romların olmaması, yoksa OTA olarak firmanın yolladığı romlardan sorun yok. Fiyat ne kadar uygun olabilir ki dengi qualcomm çipleriyle şuanki piyasada? ve telefon alırken zaten en az 2-3 sene kullanıyoruz ve destek istiyoruz bu süreçtede almışken bilinen bir şey alınmalıdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kuvant512
T
3 yıl
Çavuş

Bu netfilix in yaptığı bir şey helio p65 (daha nice üstün yongalar var) bile listede yer alırken.

2-3 yıllık uyumluluk zaten üretici firmanın stock romu ile olan bişey bu ne ktada custom rom olmasa ne fark edicek
Şimdi diyiceksin ki 5 yıllık sen beş yıl önceki çıkan modele 5 üst sürüm android atarsan ne kadar sağlıklı olucak android sürümünü hâlâ herşey zannediyorsunuz


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Frobisher
F
3 yıl
Yarbay

eder eder, insan belki gelecek güncellemedeki özelliği deneyimlemek ister hobisidir yada güvenlik güncellemesine takar kafayı güncellemek ister bunun içinde rom atmak ister, rootda ister tamamen kullanıcının isteklerine bağlı bir telefonu suyuna kadar kullamak ister garanti bittikten sonrada.

he dediğiniz gibi sıradan bir kullanıcı alır kullanır realme'yi zaten android 10'dan itibaren android'in o eski yavaşlığı hantallığı kalktı gitti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobisher -- 7 Şubat 2021; 1:26:19 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kuvant512
D
3 yıl
Yarbay

Türkiye'deki en kötü marka




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.