Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
289
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Talya Oteli 50 milyon dolarlık yenilemeden sonra açılacak
W
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Antalya’nın sembol adlarından biri olan Talya Oteli geniş kapsamlı yenilemeden sonra hizmete açılacak.
Koç Holding bünyesindeki Marmaris Altınyunus’un 13 Mayıs 2013'te faaliyetlerine ara verilen Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 Milyon Dolarlık yatırım kararı aldığını duyurdu.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yapılan açıklamada, Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına, bu çalışmalar doğrultusunda kamu kurum kuruluşları ve üçüncü kişiler nezdinde gerekli işlemlerin yapılmasına karar verildiği bildirildi.
Yenileme yatırım 3 yıl sürecek
Divan Talya Oteli'nin ve Konferans Merkezi'nin bulunduğu Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 28435 ada 1 ve 2 parsellerdeki parselasyon neticesinde T.C Maliye Hazinesi adına tescil edilen toplam yaklaşık 600 metrekarelik alanların satın alınacağı ve 28435 ada 1 ve 2 parseller ile 68 ada 58-60-61-62-65 parsellerdeki inşaata ilişkin tüm işlemlerin gerçekleştirileceği belirtildi.
Yatırımın 3 yıl içinde bitirilmesi ve toplam yatırımların yaklaşık yüzde 40'ının sermaye artırımı ile finanse edilmesi planlandı.
Yüzde 40'ı Koç Holding ve Koç ailesine ait
1975 yılında açılan Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya'nın bağlı olduğu şirket olan Marmaris Altınyunus'un yüzde 36,81 hissesi Koç Holding'e, yüzde 3,91'i ise Koç Ailesi üyelerine ait. Yüzde 25 hissesi halka açık olan şirkette, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş'nin yüzde 29,55 hissesi bulunuyor.
Vehbi Koç'un odası o günden beri kapalı
Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında hayata veda etti. 95 yaşında hayatını kaybeden Vehbi Koç’un kullandığı oda, o günde bu yana kapalı tutuldu.



W
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Koç Grubu bünyesindeki Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş, Antalya'da bulunan ve 13 Mayıs 2013'te faaliyetlerine ara verilen Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon dolarlık yatırım kararı aldığını duyurmuştu. Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri şirketi (MAALT hissesi) borsaya gönderdiği bir bildirimle Antalya’daki Talya oteli için yatırım yapma kararı aldığını açıklamıştı. Şirket bunun için ilave 600 metrekarelik alan satın alıp inşaat yatırımlarına başlayacak.
Sözleşme imzalandı, yıkım çalışmaları başlayacak
Marmaris Altınyunus,Divan Talya Oteli'nin Yeniden Yapım Süreci kapsamında ön çalışmalara başladı. MARES'ten konuyla ilgili KAP'a(Kamuyu Aydınlatma Platformu'na) yeni açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.
"Divan Talya Oteli'nin Yeniden Yapım Süreci kapsamında, son olarak 25.02.2021 tarihli faaliyet raporunda belirtildiği üzere, otelin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinlerine yönelik çalışmaların başlatılması kararı çerçevesinde, yıkım ruhsatı alınabilmesi için ön çalışmalar başlatılmıştır. Bu doğrultuda yıkım sözleşmesi imzalanmış olup, önümüzdeki günlerde otel arazisinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını takiben, yıkım ruhsat başvurusu yapılacaktır. Başvuru sonucu ve konuya ilişkin diğer önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."



W
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Antalya'nın efsane oteli Divan Talya'nın yıkımına bir hafta içinde başlanacağı açıklandı.

Uzun süredir atıl vaziyette bekleyen Koç Grubu'na ait Antalya'daki Divan Talya Otelin yıkılıp yeniden yapılması süreci hızlandı.
Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, yıkımın bir hafta içinde başlayacağı ve 60 günde tamamlanacağı belirtildi.
Şirketin KAP'a yaptığı açıklama şöyle:
''Şirketimizin 15.03.2021 tarihli özel durum açıklamasını takiben, Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım sürecinde Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 30.03.2021 tarihinde yıkım ruhsatı düzenlenmiştir. Yıkım çalışmalarına 1 hafta içerisinde başlanılması ve yıkım sürecinin ilgili düzenlemeler doğrultusunda 60 gün içinde tamamlanması hedeflenmektedir. Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.''
50 milyon dolar harcanacak
Şirket tarafından daha önce yapılan açıklamada, ''Divan Talya Otelinin ve Konferans Merkezi'nin bulunduğu Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 28435 ada 1 ve 2 parsellerdeki parselasyon neticesinde T.C Maliye Hazinesi adına tescil edilen toplam yaklaşık 600 metrekarelik alanların satın alınmasına ve 28435 ada 1 ve 2 parseller ile 68 ada 58-60-61-62-65 parsellerdeki inşaata ilişkin tüm işlemlerin gerçekleştirilmesine. Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı için 50 milyon ABD Doları tutara kadar yatırım yapılmasına, karar verilmiştir.'' denilmişti.



W
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Antalya'da 1975 yılında açılan, 38 yıllık faaliyetin ardından 2013 yılında yenilenmek amacıyla kapatılan 204 odalı Divan Talya Otel'in yıkımına başlandı. 8 yıl süren yargı sürecinin ardından Koç Holding Yönetim Kurulu, alınan kararları borsaya bildirerek otelin yıkımını başlattı.
Koç Holdinig'in sahibi olduğu Divan Talya Otel'in yıkılarak yeniden yapımına ilişkin yargı sürecinin tamamlanması nedeniyle 50 milyon dolarlık yatırımla inşaatın yeniden başlayacağı ve 3 yıl sonra da Talya'nın turizme yeniden açılacağı bildirildi.
Koç Holding Yönetim Kurulu'nca alınan ve Borsa'ya bildirilen karar metninde şu ifadeler yer aldı: "Yönetim kurulumuzun 2 Nisan 2013 tarihli kararı doğrultusunda 13 Mayıs 2013 tarihi itibari ile faaliyetlerine ara verilen Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ile ilgili olarak 14 Ocak 2021 tarihli özel durum açıklamamızda belirtilen yargı ve imar izin süreçlerindeki gelişmeler ve yatırım ile ilgili fizibilite çalışmaları dikkate alınarak, Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına, bu çalışmalar doğrultusunda kamu kurum kuruluşları ve üçüncü kişiler nezdinde gerekli işlemlerin yapılmasına, Divan Talya Otelimizin ve Konferans Merkezi'nin bulunduğu Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 28435 ada 1 ve 2 parsellerdeki parselasyon neticesinde T.C Maliye Hazinesi adına tescil edilen toplam yaklaşık 600 metrekarelik alanların satın alınmasına ve 28435 ada 1 ve 2 parseller ile 68 ada 58-60-61-62-65 parsellerdeki inşaata ilişkin tüm işlemlerin gerçekleştirilmesine, Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı için 50 milyon ABD Doları tutara kadar yatırım yapılmasına, karar verilmiştir."
Yatırımın yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanması, toplam yatırımların yaklaşık yüzde 40'ının sermaye artırımı, bakiyenin ise mevcut kaynaklar ve kredi ile finanse edilmesinin planlandığı kaydedilen metinde, “İlk etapta şirketin mevcut nakit ve nakit benzeri varlıklarının kullanılması öngörülmekte olup, diğer finansman kaynaklarının kullanım şekli, zamanlaması ve tutarları hakkında bu aşamada alınmış bir karar bulunmamaktadır. Öngörülen finansman yapısı piyasa koşullarına ve yatırım sürecine bağlı olarak değişebilecektir" denildi.



W
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Antalya'da 1975 yılında açılan, 38 yıllık faaliyetin ardından 2013 yılında yenilenmek amacıyla kapatılan 204 odalı Divan Talya Otel yargı süreci sebebiyle 8 yıldır kapalı duruyordu. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Koç Holding 50 milyon dolarlık yatırımla oteli yıkıp yeniden yapacağını açıklamıştı.
Otelin yıkım çalışmaları geçtiğimiz Nisan ayında başlamıştı.
Koç Grubu bünyesindeki Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş (MARES), otelin yapım süreciyle ilgili yeni açıklama yaptı.
İnşaat ruhsatı alındı, ÇED raporu bekleniyor
MARES'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Şirketimizin Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci ile ilgili olarak, inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm izin ve ruhsatların temini için yürütülen çalışmalar kapsamında, Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından inşaat ruhsatı düzenlenmiştir. 16.07.2021 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılmış olan başvuruya ilişkin süreç ise halen devam etmektedir. İnşaat çalışmalarına ÇED raporuna ilişkin sürecin tamamlanması ve inşaat yasağı döneminin sona ermesini takiben başlanabilecektir. Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."



W
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Divan Talya’nın yeniden yapılması süreciyle ilgili şirketten açıklama yapıldı.

Uzun yıllar atıl durumda bekledikten sonra yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Koç Grubu’na ait Antalya’daki, Divan Talya Oteliyle ilgili yeni bir açıklama yapıldı.
Yüzde 40,7 hissesi Koç Holdinge ve Koç ailesinin üyelerine ait Marmaris Altın Yunus Turistik Tesisleri AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, inşaat yasağının bitmesiyle birlikte inşaat çalışmalarının başladığı bildirildi.
Yapılan açıklamada, “Şirketimizin Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci ile ilgili olarak; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "İnşaat Yasağı" genelgesi kapsamında inşaat yasağı döneminin sona ermesi ile birlikte, Divan Talya Oteli'nin inşaat çalışmalarına başlanmaktadır. Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.” denildi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.