Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
307
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Fransız petrol devi Total, dünyanın en büyük fotovoltaik çözümleri üreticisine yatırım yaptı
Z
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fransız petrol devi Total, dünyanın en büyük fotovoltaik çözümleri üreticisine yatırım yaptıKüresel çapta faaliyet gösteren petrol şirketlerinin yenilenebilir enerji çözümlerine yaptığı yatırım son dönemde artış göstermeye başladı. Fosil yakıtların yavaş yavaş yerini almaya başlayan güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımlarına yönelik önemli bir anlaşma haberi Fransız petrol devi Total SE’den geldi. Şirket, dünyanın en büyük güneş fotovoltaik çözümlerinin üreticisi Hindistan merkezli Adani Green Energy Limited’e yatırım yaptı.



Ayrıca Bkz.MIT’nin hibrit-elektrikli uçak konsepti, sektörün hava kirliliğine olan katkısını azaltmayı vadediyor



Fransız şirket, Adani’nin %20’lik hissesi karşılığında tam 2.5 milyar dolar ödeyecek. Total, bu sayede Kovid-19 pandemisinin de etkisiyle ivme kazanan fosil yakıttan düşük karbon kaynaklarına geçiş sürecinde planladığı hedeflerine daha rahat ulaşmış olacak.



Bilindiği üzere petrol sektörünün büyük oyuncuları, BP ve Royal Dutch Shell gibi şirketler de son dönemde karbon emisyonlarını düşürmek adına yenilenebilir kaynaklara yatırım yapma kararı almıştı. Total’a baktığımızda ise şirketin geride bıraktığımız yıl yenilenebilir kaynaklara 2 milyar dolar yatırdığını görüyoruz. Şirket, 2030 yılına kadar ise yıllık yatırım bütçesinin %20’sini yani yılda 3 milyar doları yenilenebilir kaynaklara yatıracak.



Fransız petrol devi Total, dünyanın en büyük fotovoltaik çözümleri üreticisine yatırım yaptı



Total’in Adani’ye yaptığı yatırım, şirkete dünyanın en büyük yenilenebilir enerji pazarlarından birinde söz sahibi olmasını sağlayacak. Adani’nin ülke çapında 54 güneş ve rüzgâr enerjisi projesi bulunuyor. Total, yapmış olduğu bu hamleyle şirketin 2025 yılı planı olan 35 gigawatt gücünde yenilenebilir enerji hedefine bir adım daha yaklaşacak. Şirketin geride bıraktığımız yıl, 7 gigawatt yenilenebilir enerji kapasitesi bulunuyordu.




Kaynak:https://oglinks.news/total-sa/news/oil-giant-total-buys-stake-worlds-biggest-solar-developer

 Haberi Portalda Gör

Olay düşük karbon kaynaklarına geçiş ya da yenilenebilir enerjiye destek falan değil... Bu firmalardaki motivasyonun kaynağı yakın gelecekte petrol kazançları azalacağı için d...
Yoruma Git
Yorumun Devamı java - 3 yıl +5
Şu sistemler Lütfen tarla arazilerine kurulmasın. Yiyecek ten daha önemli bir şey yok şu dünyada.
Yoruma Git
DH Misafiri - 3 yıl +3
Para ve gücün el değiştirmesine izin vereceklerini mi sandınız. Başta bitcoini lanetkeyen jp morgen 2 yılda 180 derece döndü. Goldman da aynı dümen suyuna girdi. Paranın koku...
Yoruma Git
Yorumun Devamı labtek38 - 3 yıl +2
1
3 yıl
Yarbay

Çevre için güzel haber.




L
3 yıl
Binbaşı

Para ve gücün el değiştirmesine izin vereceklerini mi sandınız. Başta bitcoini lanetkeyen jp morgen 2 yılda 180 derece döndü. Goldman da aynı dümen suyuna girdi. Paranın kokusunu bir şekilde alıp trende ayak uydururlar. Fakir köleler olarak bizler de bunların zenginleşmesi için iş gücü sağlamaya sabah karanlığında işe gitmeye devam.



N
3 yıl
Çavuş

Son yıllarda en cok fiyatı artanlar tarım ürünleri en çok fiyatı düşenler enerji kaynakları neden acaba



J
3 yıl
Yarbay

Olay düşük karbon kaynaklarına geçiş ya da yenilenebilir enerjiye destek falan değil... Bu firmalardaki motivasyonun kaynağı yakın gelecekte petrol kazançları azalacağı için diğer seçenekleri de ellerinde tutma, yani gücü paylaşmama iç güdüsü...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
General

Yani bir anlamda doğru benzinli araç azaldığında elektrikli araç arttığında yine o araçların elektiriğini onlar sağlamak istiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @java
D
3 yıl
Yarbay

Şu sistemler Lütfen tarla arazilerine kurulmasın. Yiyecek ten daha önemli bir şey yok şu dünyada.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.