Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
175
Cevap
14299
Tıklama
222
Öne Çıkarma
Cevap: Galerilerin sıfır araç satması yasaklanmalı ! (10. sayfa)
D
3 yıl
Teğmen

Bu araç egea 1.4 fire easy
Sıfırının liste fiyatı:130.900 tl
Birde adamdaki konuşmaya bakın çürümüş bir toplum olduk... yazdıgı fiyat 180.000 lira
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnz10 -- 18 Ocak 2021; 22:27:40 >

V
3 yıl
Yüzbaşı

0 olmuyor ki kağıt üstünde :)) 2. el almış oluyorsun.!!
Galerilere 5.000 km altında araba satmayı yasaklarlarsa olur bence


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Velasew06

0 olmuyor ki kağıt üstünde :)) 2. el almış oluyorsun.!!
Galerilere 5.000 km altında araba satmayı yasaklarlarsa olur bence
aynısını şahış yapmıyor mu.
şahısların araçları otoparklarda yatıyor. poşedi üstünde.

yasakla bu işin önünü alamazsınız. piyasa bildiğini okuyor. TL de kalan ağlayıp zırlıyor.

bütün sıkıntı paranın değer kaybı.



İ
3 yıl
Onbaşı

galeri 0 araba satmamalı müsade EDİLMEMELİ.akıllılara bak ya bayiden gidip alıyor 10 tane sonra karaborsacılık misali insanları kazıklıyor.haksız kazançtır bu haksız kazanç.sizin yaptığınız şark kurnazlığını gıda satanlar yapsa ne olacak tüm gıdayı köylüden toplasa biryere gizlese kölem olun lan yoksa gıdayı vermem dese ne yapcaksınız? İşte bu karaborsacılıktır yasaktır olmamalıdır.Serbest piyasa karaborsacılık infialcilik değildir.



U
3 yıl
Yüzbaşı

Galerilere belli bir km üstü satış şartı konmalı.



A
3 yıl
Teğmen

bütün bu durumların asıl nedeni Devlet ve kurulu olan düzen. Biz burada her defasında bir günah keçisi ararız, buluruz da, ancak sonuç değişmez. Devlet ekonomik/sosyal önlemler almadığı sürece, günah keçisi bugün galerici olur, yarın emlakçı, öbür gün taksici.

Devlet yapmıyorsa vatandaş yapacak, galeriden araba almayacak. Bu düzeni dururacak olan MÜŞTERİ konumundaki vatandaştır.

Peki yapabiliyor muyuz? HAYIR!
Neden? Sıra beklemeden araç alabilmek için.

O zaman ağlamanın anlamı yok, her düzenin çarkları ve bu çarkların çevirenleri vardır. Bu düzenin çarklarını çevirernler de biziz, bir durmadan düzen durmaz.

Ütopik bir dünya hayal edelim, müşteriler (vatandaşlar) birlik oldu galeriden araç almamaya karar verdi, bu galeriler ne kadar daha araç stoku yapabilir? Ellerinde arabaya bağlayacak para kalmayıp galerileri araç dolunca bu işi bırakacaklar. Bayiler de getirdikleri arabaları galericiler almayınca tok satıcılıktan vazgeçecekler, düzen normale dönecek. Şu anda ekonomik durgunluktan bu durumu görmeye başladık, galerilerin elleri araç dolu, vatandaşta alacak para yok, şirket vs. üzerine alacak olan zaten yıl sonunda aldı (geliri ve dolayısıyla vergisi fazla çıkan kaçınmak için parayı araca bağladı gider gösterdi). Şimdi bayilerde arabalar boy göstermeye başladı. Eğer vatandaş akıllılık yapar da galeriden araç almayıp bayilerdeki araçlara yönelirse galeriler yeri gelir bayiden de ucuza araçları satmak zorunda kalır. Bayide satışa hazır sıfırı beklerken kim galeriden ikinci el alır ki?

Ben Ağustos ayında araç satın aldım, bayiye gittim ellerinde kalan ne varsa onu aldım. Rengi istediğim gibi olmadı, paketi de istediğimin bir altı oldu ama düzenin parçası olmadım.



W
3 yıl
Yarbay

hocam 5bin km yi aracı havaya kaldırıp yaparlar, rodajını yapılmış hazır araç diye daha pahalıya satarlar.

bu sorunun çözümü yasaklar değil çünkü sorun ötvnin yüksek olması.
karaborsacılardan mal alan olmasa karaborsacılar olmazdı. araç işinide ben aynı şekilde görüyorum. halk alıyorsa halkın ağlamaya hakkı yoktur. sonuçta kimse kimseye zorla araç satmıyor. millet fazladan para verip pahalıya almaya razı olduktan sonra yasak koysan ne olur, aracı üzerine almadan kullanır gene alır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 19 Ocak 2021; 22:45:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Velasew06
V
3 yıl
Yüzbaşı

Zaten ana sorun ötv ama onun düşmesini geçtim, çıkmasın da !




Bu mesajda bahsedilenler: @waltran
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.