Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
2078
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kredi Kartı ve Kredili Mevduat Hesabı Limiti
E
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İş bankasında kredi kartı başvurum olumlu sonuçlandı fakat diğer bankalardaki limitimden dolayı 0 TL limitle basıldı. Bankanın gönderdiği sms içeriğinde, '' Limit boşluğu oluşabilmesi için diğer bankalardaki limitlerinizi düşürmeniz gerekmektedir. '' yazıyor.

Sormak istediğim soru şu, diğer bankalardaki limitten kasıt mutlaka kredi kartı limiti mi yoksa kredili mevduat hesaplarımın limitlerini düşürdüğüm takdirde de aynı kapıya çıkıyor mu ? Banka ile görüştüğümde bu konuda net bilgi veremiyoruz dediler.



T
3 yıl
Yarbay

kredi kartı limitleri geçerli
Bana da Aynı mesaj garantiden geldi.
Aradılar 0 limitle çıkabilir dediler.
"0 limitli kart nasıl kullanacam"" dedim. formalite cevap veriyor. üstelik maaş müşterisiyim.
"Diğer bankayı iptal edersem aynı limit ile hemen cıkar mı" diyorum somut cevap yok.
Otomatik değerlendirmede kalsın dedim.
Şimdi ayda 2 kere geliyor aynı sms.



A
3 yıl
Onbaşı

Şaka gibi bi durum gerçekten. Kredili mevduat ve avans hesaplarınızı kapatırsanız limitiniz açılır, muhtemelen 1-2 ay sonra. Ancak diğer kullandığınız kartlarınızın otomatik limit artırımını kapattırın yoksa diğer kartlar kapıverir limit boşluğunuzu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aieo -- 13 Aralık 2020; 23:6:30 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Çavuş

Diğer bankalarda ki Kmh ve avans hesapları limit artırımını etkilemez diye biliyorum ama emin misiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aieo
B
3 yıl
Yüzbaşı

Kmh ve avans hesap aynı kapıya çıkıyor ve bu ürünlerin limitleri kredi kartı limitlerine dahil edilmiyor, bu yüzden başka bankada limit boşluğu yapmak isteyen kişiler sadece başka bankadaki kredi kartlı limitlerini düşürsünler yeterli olacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AvYusuf
A
3 yıl
Çavuş

İlginç bir durumda var işbankası limiti yükseltmezken TEB 10k limitli kart başvurusunu onaylayabiliyor.
Aynı zamanda garanti başvuruyu değerlendiriliyor aşamasında.
Sizce bu kredi kartı limit artırım başvurularının bir mantığı var mı acaba





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvYusuf -- 18 Aralık 2020; 12:6:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berat256
B
3 yıl
Yüzbaşı

İşin aslı bütün bankaların ortak tanıdığı bir mantık yok, a bankası müşterisine rahat bir şekilde 10 bin limit verebilecekken canı risk almak istemiyor başka bankadan limit düşür diyebiliyor çünkü adamın başka bankada da limiti var hazırda. Toplam limiti düşük tutarak riskide düşük tutuyor, fakat bir başka banka ise limiti olması gerektiği gibi esirgemeyerek kullanıcıya veriyor. Bu işte herşey bankanın risk politikası, kimisi elini baya sıkı tutuyor kimiside müşteriyi tanıyarak elindekini karşı tarafa sunuyor. Bu yüzden herkes hangi bankadan olumlu dönüş aldıysa mümkünse onu kullansın çünkü bankalar her müşteriye farklı bir risk gözüyle bakıyor mesela siz İşbankası üzerinden limit yükseltemezken aynı banka başka müşterisine sürekli dikey bir şekilde limit artışı teklifi yapabiliyor .


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AvYusuf
A
3 yıl
Çavuş

Aslında çok haklısınız fakat kredi kartı mantığı eskiden bugün alırım 1 ay sonra öderim olarak kullanılıyordu. Artık teknoloji devri yavaş yavaş hayatımıza işlemeye başladı hem harcamalar devam edecek hemde puan bonus tarzı kredi kartı yan avantajları olacak. Gerek bonus gereksede puan olarak popüler bankaların limiti düşük tutması ve ya hiç limit tanımlamaması bu yüzden sıkıntı olabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berat256
K
3 yıl
Yüzbaşı

Güzel özetlemiş siniz gayet makul bir açıklama




Bu mesajda bahsedilenler: @berat256
B
3 yıl
Yüzbaşı

Günümüzde artık bugün alırım 1 ay sonra öderim mantığı pek yok bu gün alırım bidaha ödemem daha çok kullanılan bir tarz, buda bankaların risk politikalarını daha katı tutmalarını sağlıyor, tabii ki bunlar bu işten para kazanıyorlar illa ki müsait müşterisine her türlü krediyi vermek isteyecektir ama bütün müşterilere aynı tutum sergilenmiyor. Çok bilinen kart programlarını sunan ana bankalar İşbankası, Garanti vs bu dediğim katı bankalara örnek, siz buradan Maximum yada Bonus alıp puan kazanıp biraz bütçenizi rahatlatmak istiyorsunuz sonuçta 2000TL nakitde harcasan burdan da harcasan aynı biraz puan kazanayım amacı ile işe girişiyorsunuz ama limit konusu bir miktar önünüze problem olarak çıkabiliyor. Tabii ki bu durum her müşteride farklı bu saydığım 2 banka birçok insana katı davrandığı gibi birçok insanada gayet iyi kredi limitleri sunuyor. Bankalar müşteri seçiyor, siz hangisinden iyi dönüş aldıysanız devam edin sonuç olarak aman aman farkları yok hepsi sizin paranızla size hizmet veriyor...



@kircici Teşekkür ederim hocam yardımcı olduysa ne mutlu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berat256 -- 18 Aralık 2020; 19:7:43 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kircici , @AvYusuf
E
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam a bankası hiç limit veremezken b bankasının 10.000 TL limit vermesi b bankasının maaşın 4 katı kuralını da çiğniyor anlamına mı geliyor ? Böyle birşey yapabilirler mi yoksa b bankası müşterinin maaşının 4 katı dahilinde mi 10.000 TL limit veriyor ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berat256
B
3 yıl
Yüzbaşı

O konu aslında şöyle siz gelirinizi bankaya 6 bin olarak beyan ettiğinizde başka bankada 10 bin TL kart limitiniz olduğunu varsayalım sizin kafadan 14 bin TL daha alabilecek durumunuz var ama banka size riskli olarak bakıyor ve size bütün bankalar dahil 12 bin TL yani maaşın 2 katını verebileceğini söylüyor bu durumda size 2 bin TL limitli kart basıp gönderiyor, yani o kuralı kayıtsız şartsız her müşteriye uygulamıyorlar. Sevdiği müşterisine en üst limitten kart onaylayan bankalarda var riskli gördüğü adama tabiri caizse konya ovası kadar bol limit boşluğu olduğu halde onaylamayan da var. Risk politikası daha yumuşak bir banka size 10 bin TL kart verip üstüne kısa sürede 14 bin TL'ye limit artışı yapabilir. Bu birçok etrafımdaki insanın başına geldi arkadaşımın 1 kartı vardı oda 2 bin TL limite sahiptı teorik olarak 10 bin TL daha limit alma hakkı varken limit boşluğu yok diyip başvurusunu iptal ettiler oda gitti başka bankaya başvurdu ertesi gün 5950TL limitli kartını onaylayıp 1 haftada evine gönderdiler. Demem o ki bir banka size limit sunmuyorsa diğeri kurallar çerçevesinde limit sunabilir tamamen politika mevzusu. Gelelim başka banka gelirin 4 katı kuralına göre mi 10 bin TL limit veriyor konusuna, genelde böyle olur maaşın 4 katına göre bir banka ya limit sunar yada sunmaz. Bankanın katılığına göre değişir. Bazı özel durumlarda maaş bankanızdan 4 katından biraz fazla limit alabilirsiniz ama buda maaş garantiniz olduğu içindir ve öyle fazla esnetme de yapmazlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berat256 -- 18 Aralık 2020; 22:9:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrec4nl4r
E
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam. Limit düşürme kazanılmış bir hakkı geri vermek gibi geliyor. İşin aslı kredili mevduat hesaplarını kullanmadığım için limitlerini düşürerek kredi kartına limit açmak istemiştim ama anlaşılan mümkün değilmiş. Şimdi son söylediklerinize istinaden müşterisi olduğum fakat kredi kartım bulunmayan bir kaç bankaya başvuru yapacağım. Merak ediyorum bakalım iş bankası gibi mi yapacaklar yoksa kart verecekler mi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berat256
B
3 yıl
Yüzbaşı

Limit düşürmek dediğiniz gibi mevcuttaki hakkınızı geri vermek gibi birşey başka yerden o limiti almak için, bu yüzden çok gerekmedikçe kart değiştirmek çok mantıklı değil, elinizdeki kartın avantajı tamamen biterse o zaman tabii ki değiştirmek gerekli. Avans hesaplarınız ilerde lazım olacaksa kapatmanıza gerek yok onlar kredi kartı limitlerinize birşey kazandırmaz, umarım istediğiniz sonucu alırsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrec4nl4r
E
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aslında kart değiştirmiyorum hocam. Amacım elimdeki kart sayısını arttırmak. Bunu yapmamın sebebi ise her bir kartı ay içerisinde bölümlendirmek. Ayın 1-5-10-15-20-25-30'u gibi ekstre kesim tarihleri belirleyerek, alışverişi ekstresi kesilmiş kartla yapıp neredeyse tüm alışverişlerimi ortalama 40 gün sonra ödemek. Kartları kullanma şeklim bu olduğu için sayıyı arttırmak istiyorum. Bu arada söylediğiniz gibi oldu. İş bankası 0 TL limitli kart verirken Yapı Krediden limitli bir şekilde kart onaylandı :)




Bu mesajda bahsedilenler: @berat256
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.