Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
684
Cevap
27105
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ŞİMŞEK OTOGAZ -Ankara Destek ve Cevaplıyor (35. sayfa)
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sayın Lzn Sıralı sistemde Aracın gaza geçmesi motor soğutma suyu sıcaklığına göre gerçekleşir. Bilgisayarda technomaks programda 35 dereceye ayarlanır.Ve kış şartlarında 4 ile 5 km bulması gayet normaldir.Şayet İlk çalıştırdığınız andan itibaren uzun bir yokuş inmesi durumunu oluşuyor ise 35 dereceye geç ulaşıyor olabilir yahut termostat veyahut kaynaklı sıkıntı var ise araç durduğu yerde ısınır giderken soğuyabilir. Bu bahse konu hergün onlarca araçta karşılanabilen bir rutindir.Belki siz yabancı olabilirsiniz bu duruma normal olarak ama tüm lpg servisleri bu durumu oldukça iyi bilir. yani arabanın gaza geç geçmesi arabanın motor soğutma suyunu geç ısıtmasından kaynaklanan bir olaydır. Bunun için siz ne taktırdığınız ürünü nede bayiiyi suçlayabilirsiniz.Siz bu araca ne marka taktırırsanız taktırın şüphesiz sonuç aynı olacak .siz esas soruna odaklanmanız gerekir .Sanki böyle ilgi gösterilmemiş gibi izlenimde bulunmuşsunun.şamandradan ses geliyor demişsiniz arkadaşlar sökmüş ekstra oring yerleştirmişler .şayet araç haçbeg olduğundan haliyle şamandra topunun tanka çarpma sesi içeri duyulabilir ekseri gaz az iken . şayet buna bağlı bir ses olabilir .çok rahatsız eder ise değiştirmek mümkün .garanti devam ediyor ise. ama derdinizi orda burda dile getirmekten ise firma sahibi hüseyin beyle temas kurmanızı tavsiye ederiz.ısıyı 30 dereceye çekmişler .isterseniz dahada düşürelim ama stop edebilir diye sormuşlar demişler siz istememişsiniz.ısı değerleriniz kontrol edilmiş servise gelince 90 derce olması gerekir iken 56 derece ölçülmüş buda ısının istenenden az olduğunu gösterir.Bunuda izah etmişler buraya kadar dahada ne yapabiliriz sorusunu sormak gerekli .bundan sonrasında bizlik bir iş yok tamirciniz yeterli ısı neden olmuyor buna bakacak .. bunu izah ettik ama bir kez daha hatırlatalım .

*su kanallarında mırık/pislik/tortu olabilir
*termostat arızalı olabilir
*devri daim arızalı olabilir

şayet aracı bir gün servisde bırakırsak sabah bilgisayar ile beraber bağlar yola çıkar sorunu çözebiliriz.hiç bir müşteriyi ne bilgi sahipsiz nede memnuniyetsiz bırakmayız .bilgilenmek ve ilgilenmek asli görevimiz.Hüseyin beyle temas sağlayın 0553939 22 15 aracı bir gece bırakın sorunları çözelim .

saygılar



S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

çalışmaz ohm değerleri aynı değil sakın böyle bir hataya düşmeyin ecuyuda bozabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @flyer_mig
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

resim atmanız mümkün mü




Bu mesajda bahsedilenler: @MAG
G
3 yıl
Er

Ustam kolay gelsin. Aracım 2006 Fiesta 1.6 LPG. Araç sabah çalıştığında gaz yememe problemi oluyor ara sıra ışıklarda stop ediyor. Ancak asıl sorunum bunlar değil. Araç sabah gaza normal süresinde geçiyor. Ancak seyir halindeyken motor ısındıktan sonra herhangi bir nedenle market, benzinlik vs. aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda uzun bir süre 20-30km gaza geçmiyor. Motorun soğumasının ardından çalıştırdığımda gaza geçiyor. Ancak motor sıcakken markete benzinliğe vs girip çıkarken tekrar çalıştırdığımda uzun süre gaza geçmiyor. Nedeni ne olabilir ustam cevabın için şimdiden teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

REGÜLATÖR BASINCI BİRİKİTİRİP ENJEKTÖRÜ AÇTIRMIYOR OLABALİR .BASINÇ KİTLEMESİ DİYORUZ.REGÜLATÖR ARIZASI



G
3 yıl
Er

Teşekkür ederim landirenzo kit için arıza giderme fiyatını aşağı yukarı vermeniz mümkün mü ? yoksa gelmem mi uygun olur ustam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

LANDİRENZO fiyatını bilmem ama diğer markalarda olur ortalama 300₺




Bu mesajda bahsedilenler: @Gkhnrftng
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

sayın @Tüketici dostu 

konunun bizimle alakası bile yok ki .Ne bu bizim montaj Nede bu aracı görmüş ilgilenmişiz muatap firma başka sadece bayisi olduğumuz bir ürünle bir olay yaşadıysanız burada neden paylaşım yapıyorsunuz .konuyu zaten technomax başlığı altında yapmışsınız .Ayrıca Prins yetkili servisleri bilgisiz ve dürüst değiller gibi bir genelleme yapmanız abest .Bu genellemeye haksızlıktır .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsekotogazankara -- 12 Nisan 2021; 16:20:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tüketici dostu
S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNE DİKKAT EDELİM
LPG dönüşüm sistemleri doğru malzeme ve doğru montaj ile kullanıldığında güvenli bir yakıttır. Aracınızda, güvenli bir çalışmayı sağlamak için aşağıdaki önlemlerin alınması önerilmektedir.
  • LPG tankı üzerinde bulunan multivalf, tankın % 80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayar edilmiştir. LGP dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olacaktır. Bu durumda ise LPG tankına fazla yakıt alınacaktır. Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur. LPG tankı kullanım ömrü imalat tarihinden itibaren 10 (on) yıldır. Ayrıca aracınızı her vize işlemi öncesinde Makina Mühendisleri Odası’na kontrol ettirmesine ve Gaz Sızdırmazlık Raporunu almanıza gerek yoktur muayenede hafif kusurdur.Şimşek otogaz olarak Gaz kaçak kontrolünü ücretsiz yapmaktayız .
  • LPG tankı ECR-67R ve TSE 12095 standardına uygun olmalıdır. LPG tankı,silindir ise pvc kaplı iki adet çelik kuşakla bağlanmalıdır.
  • LPG tankı ile benzin tankı arasında yalıtkan bir malzeme yok ise aralarında en az 50 mm mesafe olmalıdır.
  • LPG tankı ile üzerinde bulunduğu sehpa birbirine temas etmeyecek şekilde izolasyon yapılmalıdır.
  • LPG tankı ile multivalfin nominal çapları birbirine eşit olmalıdır.
  • LPG tankının montajı multivalf üzerinde belirtilen açıda olmalıdır.
  • Sızdırmazlık kutusu ve havalandırma hortumları mutlaka monte edilmelidir.
  • Sızdırmazlık kutusu kapağı mutlaka takılmalı, kırık ya da çatlak olmamalıdır.
  • Havalandırma hortumları alt bacaları mutlaka takılmalıdır.
  • Havalandırma hortumları yırtık, kopuk, ekli olmamalı; içinden kablo vb. eyler geçirmek amacıyla kesinlikle delinmemeli ve sızdırmazlığı sağlamak için her iki ucuna da metal kelepçe takılmalıdır.
  • LPG dolum ağzı kesinlikle bagaj içerisinde olmamalıdır.
  • LPG montajında kullanılan elemanların tamamı ECR-67R ve TSE standardına uygun olmalıdır.
  • LPG bakır boruları üzeri pvc kaplı ve minimum 1 mm et kalınlığında olmalıdır.
  • LPG bakır boruları kesinlikle araç kabini ve çamurluk içinden geçirilmemelidir.
  • LPG bakır boruları ve LPG tankları egzost boru, susturucu ve manifoldlarından en az 10 cm mesafede olmalıdır.
  • LPG bakır boruları araç altında en az 60 cm aralıklarda kroşelerle tutturulmalıdır.
  • Karbüratörlü araçlarda Regülatör - gaz ayar vidası – mikser arasına üzeri çelik tel kaplı orijinal LPG hortumları takılmalıdır.
  • Motorun ilk çalıştırılması veya stop edilmesi durumunda güçlü bir LPG kokusu duyulabilir, bu normaldir. Ancak aracınız çalışmaya devam ederken meydana gelen LPG kokusu herhangi bir sızıntıya işarettir. Bu durumda aracınızı bekletmeden yetkili servise götürmeniz gereklidir.
  • Aracınızı herhangi bir ateşe yakın bölgeye park etmeyiniz. LPG buharı havadan ağırdır, herhangi bir kaçak olduunda LPG en düşük seviyeye yönelecektir. Bu yüzden aracınızı; gaz sızıntısı ihtimalini düşünerek kanalizasyon, çukur ya da buna benzer alanlara park etmeyiniz.
  • Eğer aracınızı uzun süre kullanmayacak ve uzun süre garajda tutacaksanız multivalf üzerinde bulunan LPG yakıt kesme valfini kapatmanız önerilmektedir.
  • Aracınızın LPG ile çalıştığını belirten çıkartmaları aracın ön ve arka camına yaptırınız.
  • LPG dönüşümünden sonra mutlaka sızdırmazlık testini montajcı firma yapılmalıdır.
  • Ateşleme sıcaklıı 500 0C’dir. Ateşleme sıcaklığının yüksek ve yakıt karışım oranının düşük olması nedeni ile benzine göre LPG kaçağından yangın tehlikesi azdır.
  • Yakıt kaçağı oluştuğunda sigaralar söndürülmeli, motor ve tüm elektrik aksamları kapatılmalıdır.
  • LPG sızıntısı ile cildinizi temas ettirmeyin. Soğutucu bir yapıya sahip olan LPG soğuk yanıkların oluşmasına neden olur.
  • Araçlarda ısıtma amaçlı açık alevli ısıtıcılar kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Uzun süre benzin kullanılmaması nedeniyle benzin hortumları, karbüratör contaları, karbüratör şamandıra topu ve benzin otomatikleri kuru çalışmadan dolayı deforme olabilir. Bunlar kontrol ettirilmeli arızalı olanlar değiştirilmelidir.
  • LPG’li araçlar yeraltı otoparklarına park edilmemelidir.
  • Araç günde 2 defa bir süre benzinle çalıştırılarak benzin yakıt sisteminin kuru kalması engellenmelidir
 



S
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.